SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Planlar Yapılmalı"

A- A+ PAYLAŞ
 
Sağlık sektöründe hizmet veren kurum ve kuruluş temsilcileri ile istişare toplantısı yapıldı. Malatya Kent Konseyi’nin organizesi ile Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Toplantı Salonu'nda  yapılan toplantıya, Belediye Başkanı Ahmet , Kent Konseyi Genel Sekreteri Avukat Ali Yıldırım, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İnönü Üniversitesi’nin Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakültelerinin dekanları, devlet ve özel hastanelerin başhekimleri ve yönetim kurulu başkanları, ilgili sendika vakıf ve oda
başkanları katıldı. 
 
"SAĞLIK PLANLARI YAPILMALI"
 
Belediye Başkanı Çakır, istişare toplantılarının kentin geleceğine olumlu manada katkı sağlayacağını söyleyerek, "Malatya’nın bir sağlık şehri olması için kamu ve özel sektörün avantajlı yönlerini ön plana çıkarması gerekiyor. Bu doğrultuda şehir sağlık planlarının yapılarak, şehirdeki sağlığın geliştirilmesi için ortak akıl çerçevesinde çalışmalar yapılmalıdır." dedi. 
 
"HEDEFİMİZ İLK 5" 
 
İnönü Ünversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise yaptığı konuşmada, "2023 yılında Türkiye genelinde ilk beş tıp fakültesi arasına girmeyi planlıyoruz. Bu doğrultuda, kanser ve organ nakli konusunda ayrı ayrı hizmet verecek şekilde merkezler açmayı da planlıyoruz. Bunun için iş adamlarından destek bekliyoruz.Turgut Özal Tıp Merkezi olarak Malatya’nın sağlığını planlamak boynumuzun borcudur.Son dönemlerde sağlık alanında hizmet vermeye çalışan doktor, eczacı, hemşirelerin başta şiddet olmak üzere bazı olumsuz etkilere maruz kalıyor. Oysa onların bir kristal kadar narin ve değerli olduklarını bu anlamda işlerini daha iyi yapabilmeleri için daha özenli davranmamız gerekiyor." dedi.
 
"MEMNUNİYETLE KARŞILADIK"
 
Malatya Belediyesi'nin engelliler için yaptığı çalışmaları memnuniyetle karşıladıklarını belirten,  Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göknur Aktay, "Malatya’da kadınlara hitap edecek kadın sağlık merkezlerinin kurulması gerekir." dedi. 
 
"ORTAK ÇALIŞMALAR FAYDA GETİRİR"
 
Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Polat yaptığı konuşmada, "Doku mühendisliği alanında çalışmalar yürütülüyor. Ortak çalışmalarla Malatya’nın daha iyi bir şehir olacaktır. Biz,  Türkiye’de örnek olacak bir eğitim sistemi oluşturmaya çalışıyoruz. " ifadelerini kullandı. 
 
"BİLİMSEL ÇALIŞMALAR SEKTEYE UĞRAR"
 
Tabipler Odası Başkanı Mustafa Eroğlu, yeni yapılan hastanenin bitiminden sonrada eksi hastanelerin muhafaza edilmesi gerektiğini söyleyerek, buraların farklı branşlara dönüştürülmesi gerektiğini ifade ederek, buraların Kadın Doğum ya da Çocuk Hastanesi olarak hizmet üretmesi önerinde bulundu. Eroğlu, "“Hastalar üniversite hastanelerine gitmemeli ilkin devlet hastanelerine gitmeli orada olmazsa araştırma hastanelerine gitmeli. Herkes ilkin üniversite hastanelerine giderse buralar da bilimsel çalışmaların sekteye uğrar” dedi.
 
"YENİ AÇILIM KAZANDIRILMALI"
 
Eczacılar Odası Başkanı Tahir Özelçi, Malatya’nın sağlık başkenti olabilmesi için "sağlık kenti" olma vizyonuna yeni bir açılım kazandırması gerektiğini söyleyerek, “Malatya’ya bir Türkiye’de oluşturulacak 13 serbest sağlık merkezlerinden biri Malatya da kurulmalı. Bir komisyon oluşturularak Malatya’nın bir sağlık merkezi olması noktasında rapor hazırlayarak hükümete sunulmalı ”dedi.
 
HASTENEYE ULAŞMAKTA TRAFİKTE ÖNEMLİ 
 
Diş Hekimleri Odası Başkanı Gökmen Kenan Özdal ise sadece sağlık alanında yapılacak çalışmaların yeterli olmayacağını söyleyerek,  İstasyon caddesinde büyük alışveriş merkezlerinin artması ile birlikte ileride trafik sıkışıklığı oluşturacağına işaret etti.
 
"KENDE BAKIŞ DEĞİŞTİ"
 
Beydağı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Vahap Boztepe yaptığı konuşmada, "Malatya Belediyesi'nin güzel çalışmaları neticesinde insanların kente bakışlarının olumlu manada değişti. Yeni yapılan kaldırım ve yol çalışmaları, yeşil alan çalışmaları kenti modern bir şehir görünümüne kavuşturdu." dedi. 
 
"ÖZEL HASTANELERDE KAMU HİZMETİ VERİYOR"
 
Sağlık sektöründe Devletin kamuya öncelikli davranmasının özel sektörü bitirdiğini, bu zihin algısından kurtulmak gerektiğine işaret eden Sevgi Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Korkmaz, “Özel hastanelerde bir kamu hizmeti vermektedir, sağlık alanında iyi çalışmalar var, bu dönemde geçmiş dönemlerle mukayese edilemeyecek kadar iyi çalışmalar yapıldı” dedi
 
"ZAMAN TASARRUFU OLUR" 
 
Sağlık Sendikası Başkanı Mehmet Bingöl “Malatya Belediyesi 112 Acil Servi ve İtfaiye araçlarının ana arterler üzerinde birlikte duracakları yerler tahsis ederse herhangi bir müdahale söz konusu olduğun da, zamandan tasarruf edilebilir” önerinde bulundu.
 
Sağlık çalışmaları ile ilgili önerilerin konuşulduğu toplantıda, Malatya Belediyesi’nin çalışmalarına ilişkin görüş bildiren katılımcılar, özellikle Kışla caddesi ve İnönü Caddesinde hastanelerin yoğunlukta olduğunu, park alanları ve yollar yapılırken sağlık alanları oluşturulması bisiklet yolları ve koşu yollarının yapılması, Cengiz Topel caddesinde trafiğin tek yön olmalısı otobüslerin şehir merkezlerinde durak yapıp beklememeleri önerisinde bulunuldular.
 
Kent Konseyi Genel Sekreteri Avukat Ali Yıldırım, istişare toplantılarının önemine vurgu yaparak, hepimizin çocuklarımıza daha iyi bir şehir bırakmak gibi bir sorumluluğu olduğunu belirtti ve çocuklarımızdan emanet aldığımız bu şehri onların sağlıklı yaşayacakları mekanlara dönüştürmemiz gerektiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız