SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Planları Gerçekleşmedi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:53:32
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, “Milletimizin desteği ile dün 28 Şubat ile el ele vererek ortak olan derin yapılanmaların, bir kez daha Türkiye'yi, 17 yıl önceki o karanlık ve buhranlı günlere geri döndürme planları gerçekleşmedi” dedi.

28 Şubat 1997’de yapılan post modern darbenin yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada 28 Şubat post modern darbenin Türkiye üzerinde meydana getirdiği tahribatlara temas eden AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, “Asker, yargı, YÖK ve medya birlikte hareket ederek milletin iradesini iş dünyasıyla paylaştılar, medyayla paylaştılar, belli sivil toplum örgütleriyle paylaştılar, elitlerle, seçkinlerle, çetelerle, statüko partileriyle paylaştılar. Bir tek kesimle paylaşmadılar, iktidarın asıl sahibi milletle asla paylaşmadılar” ifadelerini kullandı.

“14 Ağustos 2001’de AK Parti’yi kurarak biz bu kısır döngüye itirazımızı dile getirdik. Türkiye’yi kimin yöneteceği sorusuna kesin ve net bir cevap verdik ve millet dedik. 23 Nisan 1920’de ifade edildiği gibi Türkiye’yi sadece ve sadece millet yönetir dedik. Bu ülkenin sahibi 77 milyon aziz millettir, siyasetin sahibi millettir, devletin sahibi millettir dedik. Türkiye’yi yönetme iradesini biz hiç kimseyle, hiçbir zümreyle, hiçbir grupla, hiçbir çete ve mafyayla asla paylaşılamayacağını şiar edinerek yola koyulduk” diyen Tüfenkçi, daha sonra şunları kaydetti:

“Milletin AK Parti eliyle iktidarda olmasından rahatsız olan, Türkiye’nin hakkı söylemesinden, mazlumların yanında durmasından, Filistin demesinden, Gazze demesinden, Suriye, Mısır demesinden, Rabia demesinden, şehit Esma demesinden rahatsız olan iç ve dış mihraklar 17 Aralık’ta bir araya gelerek 28 Şubat’ta olduğu gibi ‘Türkiye’yi millet yönetemez, biz yöneteceğiz’ dediler. Biz ne diyoruz? Hayır, Türkiye’yi millet yönetecek diyoruz.

Hamdolsun, milletimizin desteği ile dün 28 Şubat ile el ele vererek ortak olan derin yapılanmaların, bir kez daha Türkiye'yi, 17 yıl önceki o karanlık ve buhranlı günlere geri döndürme planları gerçekleşmedi. Yine milletimizin desteği ile bin yıl devam edecek dedikleri 28 Şubat sürecinin sorumlularının yargılanmasını, hesap vermesini sağladık.

Ben bu vesile ile farklı görüşteki bütün bireylerin, cemaatlerin, STK'ların, grupların her türlü vesayete karşı olma, milli iradeye sahip çıkma noktasında buluşması gerektiğini inanıyor, 28 Şubat post-modern darbesi sürecini ve mimarlarını kınıyorum.”

ÇALIK'IN AÇIKLAMASI..

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Ülkemizde huzur ve istikrarı bozmak isteyenlere gereken dersi 30 Mart’ta oyları ile sandıkta verecektir” dedi.

Milletvekili Çalık, 28 Şubat post modern darbesinin yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“28 Şubat darbesinin 17. yılında, 17 yıl sonra 17 Aralık operasyonu ile hükümetimize, demokrasimize ve Türkiye Cumhuriyeti Devletimize sinsice ve korkunç bir planla yeniden darbe yapılmak istendi. Hükümetimiz ve AK Partimiz, halkımızın verdiği destek ile darbecilere boyun eğmedi ve yeni bir 28 Şubat darbesini ülkemizde yaşatmak isteyenlere müsaade etmedi.

Sayın Başbakanımız; 17 yıl önce ordu ve bürokrasinin işbirliği ile gerçekleştirilen 28 Şubat darbesini, bugün yargı ve kirli oyunlarla yapmak isteyenlere karşı dimdik durdu. AK Parti mensupları olarak sonuna kadarda Sayın Başbakanımızın yanında durmaya devam edeceğiz. Halkımızın da Türkiye Cumhuriyeti devletimize yöneltilen darbeye karşı sonuna kadar duracağından şüphemiz yoktur.

Türkiye; 17 yıl önce gerçekleştirilen 28 Şubat dönemindeki nokta da olmadığını ve halkımızın da ülkemizde yeni bir darbe girişiminde bulunanlara geçit vermeyeceğini herkes çok iyi bilmelidir.

28 Şubat döneminin destekçileri ile bugün 17 yıl sonra 17 Aralık darbe girişimini destekleyenler arasında hiç bir fark yoktur. 28 Şubat döneminde darbe için kol kola girerek destek verenler, bugün 17 yıl sonra yine aynı saflarda buluşarak 17 Aralık darbe girişimine destek vermişlerdir.

Milletimiz, 28 Şubat darbesinin 17. yılında, 17 Aralık Darbe girişiminde bulunarak ülkemizde huzur ve istikrarı bozmak isteyenlere gereken dersi 30 Mart’ta oyları ile sandıkta verecektir.”

HUKUK-DER'İN AÇIKLAMASI..

28 Şubat post modern darbesinin yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada darbe girişimini kınayan Malatya Hukuk-Der Şube Başkan Av. Ali Bakan, “Bugün 28 Şubat Post Modern Darbesinin üzerinden 17 yıl geçti.

28 Şubat Post Modern Darbesinde Asker ve Medya Gücü kullanılarak derin yapıların kirli oyunları sonucu 1000 yıl sürecek denilen darbe milletimizin feraseti ile 10 yıl gibi kısa bir sürede alaşağı edilmiştir. Hukukun ayaklar altına alındığı her türlü işkencenin, zorbalığın ve dayatmanın yapıldığı 28 Şubat darbesi ile seçilmiş hükümet zorla iktidardan uzaklaştırılmış milli irade hırsızlığı yapılmıştır. Yine insanlarımız irtica bahaneleriyle işlerinden atılmış, aşından edilmiştir.

İnsan onurunu rencide eden İkna odaları, baskılar ve zulümler ile toplumumuzun yapısı üzerinde operasyon yapılmak istenmiş ancak toplumuzun sağduyusu ile ve aklıselim ile bu süreçten ülkemiz çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

“Post modern darbe ülkemizi gelişmiş demokrasilerden onlarca yıl geriye götürmekle kalmamış üzerinden 17 yıl geçmiş olmasına rağmen etkileri ve bıraktığı hasarları henüz tam olarak da geçmemiştir. Bin yıl sürecek denilen 28 Şubat'ı bin yıla tamamlamak isteyen derin eller bugün yine değişik bir yapıya bürünerek tekrar karşımıza çıkmaktadır. Devletimizin tüm kurumlarının kılcal damarlarına kadar yerleşerek derin bir şekilde nüfuz eden paralel yapı ve işbirlikçileri; demokratik yollarla seçilmiş meşru hükümeti demokrasi dışı, sandık dışı, gayrimeşru yollarla devirmek için her türlü kirli oyunu, yalanı, iftirayı ve çirkefliği bu yolda meşru görüp kullanmaktadır” diyen Bakan, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Bu uğurda İslami ve insani değerler yok sayılmakta akla hayale gelmeyen yollara müracaat edilmektedir. Ancak şu bilmelidirler ki bugün 1960, 1980 ve 28 Şubat darbelerindeki Türkiye yok. Bugün vesayet sitemini kabul etmeyen, dik duran, darbelere karşı seçilmiş hükümetin yanında olan, demokrasiye ve sandığa inanan Yeni Türkiye var.

Bu vesile ile farklıklarımızın zenginliklerimiz olduğu düşüncesiyle her türlü vesayet sistemine karşı olduğumuzu ve milli iradenin yanında odlumuzu belirterek 28 Şubat post-modern darbesi sürecini ve mimarlarını kınıyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız