SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Planlı Malatya' Konuşuluyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi ile Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin ortaklaşa yapacağı Malatya İl Çevre Düzeni Planı çalışmalarına başlanıldığı açıklandı.

Polisevi'nde Vali Ulvi Saran başkanlığında yapılan toplantıda Malatya İl Çevre Düzeni Planı çalışmaları konuşuldu. Toplantıya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Malatya Belediyesi yönetici ve uzmanları, İl Özel İdaresi yönetici ve uzmanları ile çok sayıda şehir plancısı ile Malatya Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası başkanları da katıldı.

Vali Saran, "Kısa bir süre önce başlattığımız ilimizin gelişmesinde son derece önem taşıyan Çevre Düzeni Planı için ileri derecedeki bir istişare toplantısı gerçekleştirilecek. Malatya dışından gelen çok önemli konuklarımız var" dedi.

Trafik alt yapısı, ulaşım alt yapısı ve yapılaşma için Çevre Düzeni Planı'nın şart olduğunu ve bununda kısa süre içinde yapılmasının kararlaştırıldığını söyleyen Vali Saran, Çevre Düzeni Planı'nın İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile Malatya Belediyesince yürütüleceğini ifade etti.

Çevredeki tarım arazilerinin korunması, ulaşım alt yapısının bir koordinasyon içinde sağlanması için Çevre Düzeni Planı'nın bir an önce yapılması gerektiğini belirten Saran, çalışmaların kısa sürede tamamlanmasını hedeflediklerini ifade etti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, yaklaşık 1.5 aydan beri çalışmalara başlandığını ve kendi başkanlığında oluşturulan komisyonun tarafından çalışmaların yürüttüğünü ifade etti.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, Çevre Düzeni Planı için çok geç kalındığını ancak, buna rağmen başlatılan çalışmalardan başarılı çıkılacağını söyledi. Malatya Belediyesi'nin çevresindeki beldelerle birleştirilmesi gerektiğini ve beldelerdeki kontrolsüz yapılaşmadan dolayı Malatya'nın büyük bir köy görünümünde görünmesine neden olduğunu aktaran Çakır, beldelerin yakın zamanda Malatya Belediyesi'ne bağlanacağını vurguladı.

Bu arada, Çevre Düzeni Planı yapılmasıyla Malatya'nın geleceği ile ilgili üst ölçekli bir planın yapılmış olacağı belirtilerek, çevre Düzeni Planı ile Malatya Belediyesi'nin çevresindeki diğer belediyelerle plan bütünlüğü sağlayacağı ifade edildi. Malatya Belediyesi sınırları dışında kalan yakın bölgelerdeki çarpık yapılaşma, çarpık sanayileşme ve karım arazilerinin tarım dışı kullanımının engellenmesi açısında Çevre Düzeni Planı'nın çok önemli bir eksikliği gidereceği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız