SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Platformun İlk Toplantısı

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:39:20
Platformun İlk Toplantısı
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu ilk toplantısını yaptı. Platform Başkan İhsan Akın, tarım ve hayvancılık noktasında Malatya’yı daha iyi yerlere taşımayı hedeflediklerini ifade etti. 

Malatya Öğretmen Evi Aspuzu Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu (MATHAP) Başkanı İhsan Akın, Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hilmi Öksüztepe, Battalgazi Tarım Meslek Lisesi Ziraat Mühendisi Selahattin Özmen, Yazıhan Ziraat Odası Başkanı Yunus Kılıç, Hekimhan Ziraat Odası Başkanı Hacı Parmaksız, Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, Darende Ziraat Odası Başkanı Vedat Ali Kaya, Akçadağ Ziraat Odası Başkanı Süleyman Boyraz, Beyaz Et Üreticileri Birliği Başkan Serdar Yıldız, Süt Üreticileri Birlik Başkanı Aziz Kurtoğlu, Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Ali Çolak, Malatya Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Mehmet Taneli, Alabalık Yetiştiricileri Birlik Başkanı Turgay Özdemir, veteriner kliniği veteriner teknikeri Kadir Altıntaş Orka, yetiştirici birlik üyesi Ramazan Mutlu Örnek, Toprak A.Ş Genel Müdürü Murat Kılıç, Hekimhan, Yazıhan, Darende, Organik Meyve Üreticileri Birlik Başkanı İbrahim Berktaş, Ziraatçılar Dernek Başkanı Ahmet Tufan, veteriner hekim Erkan Doğan, Yeşilyurt, Akçadağ, Doğanşehir Organik Meyve Üreticileri Birlik Başkanı İlhan Tursun, Yeşilyurt Süt Üreticileri Birlik Başkanı Ramazan Baklacı, Canlı Hayvan Pazarı Dernek Başkanı Ramazan Kırma katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Platform Başkanı İhsan Akın, “Toplantı için tarım çalışma grubu, hayvancılık çalışma grubu, teknik ve proje çalışma grubu, Ar-Ge çalışma grubu, doğal ve organik çalışma grubu diye 5 grup oluşturduk. Amacımız ise tarım ve hayvancılığın daha iyi yerlere gelmesi. Malatya’daki tarım ve hayvancılığı konuşup, istişare edip kararlar alacağız. En az ayda bir defa bir araya gelip farklı projeler için görüş alışverişi yapacağız. Acil olan sıkıntılarımıza çözüm yolları arayacağız. Projelerimizi herkese anlatacağız ve gerekirse destek isteyeceğiz” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan katılımcılar önemli konuları ve sorunları anlatarak, fikir alışverişinde bulundular.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız