SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Play-Off Değil, Aşağıdan Kopmak İstiyoruz"

0
Güncellendi - 2016-03-09 00:18:49
A- A+ PAYLAŞ

PTT 1. Lig ekibi Alima Yeni Malatyaspor'un Teknik Direktörü  İrfan Buz, lig, takım ve futbolcularla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Antrenman Sahası'nda gazetecilere açıklamada bulunan tecrübeli teknik adam, "Kötü oynamış olsaydık, mağlubiyeti kabullenmek kolay olurdu. Ancak gerçekten çok iyi oynadığımızı düşünüyorum. Deplasmanda futbolcu kardeşlerimiz çok istedi. Hepimiz, herkes kazanmayı çok istedi. Ama maalesef olmadı" diye konuştu.

"POZİSYONLARI GOLE ÇEVİREMEDİK, MAĞLUP OLDUK"

Buz, Göztepe karşısında ellerine geçen pozisyonları değerlendiremediklerini ifade ederek, şunları söyledi: "60. dakikada hiç pozisyon vermeden, sağ taraftan kesilen ortadan sonra Diarra'nın güzel bir vuruşu vardı. Defansif yönden Sadık'ın adamıydı. Ancak şunu da söylemek gerekiyor; Sadık haftalarca çok iyi bir performans gösterdi. Bazen futbolda bunlar olabiliyor. İyi kesiyor, adamın önüne atıyor. Bunları karşılamak durumundasınız ama olmadı. İkinci golde de bireysel hatamız vardı. Burada arkadaşımızın ayağı kayıyor. Ayağı kaydıktan sonrada rakip çok kolay gol buldu. Ama bizde oyunu bırakmadık. Maçı bırakmadık ve 2-1'e getirdik. Duran toptan sonra Ali Sakal'ın vurduğu, Gosso'nun eline çarpıp önüne düşüp, uzaklaştırdığı anda bütün takım baskı halindeydi. Top kalecimize geldi. Tabi orada farklı bir tercih kullanabilirdi. Baskı altında vurdu, onun ayağından sekti ve gitti neticede üçüncü gol oldu. Dışarıdan müsabakayı seyretmiş olmasaydınız, 3-1 net bir skor olurdu. 'Göztepe maçı çok kolay aldı' diyebilirdiniz. Ama öyle değildi. Gerçekten iyi pozisyonlarımız vardı. Maalesef gole çeviremedik. O yüzden mağlup olduk."

"ALT SIRALARDAN KOPMAK İSTİYORUZ"

Tecrübeli çalıştırıcı, alt sıralarla aralarındaki puan farkını açmak istediklerini kaydederek, "Göztepe maçı bizim için geride kaldı. Önümüzde Giresunspor maçı var. İçeride oynayacağız. Alt sıralarla aramızdaki fark 7 puan. Onu açmak istiyoruz. Daha çabuk kopmak istiyoruz. Aşağıdan kopma adına bu maçın önemli olduğunu düşünüyoruz. O müsabakaya baktığınız zaman, Giresunspor tamamen Play-Off potasının içerisinde olan bir takım. Bu anlamda kolay bir müsabaka olmayacak. Ancak dediğimiz gibi kendi sahamızda oynuyoruz. Göztepe maçında kaybettiğimiz 3 puanı telafi etmek adına Giresunspor maçını kazanmak istiyoruz" diye konuştu.

"HİÇBİR MAZERETİN ARKASINA SAKLANMIYORUZ"

Buz, Göztepe karşılaşmasının Manisa 19 Mayıs Stadı'ndan İzmir Atatürk Stadı'na alınmasıyla ilgili de bir değerlendirmede bulundu.

Takım olarak hiçbir mazeretin arkasına saklanmadıklarını dile getiren Buz, "Stat değişliği, hakem Manisa bölgesinden onları da söylemek gerekiyor. Bu ligde bütün başkanlara bakın, diğer başkanlar çıkar sıkıntı olduğu zaman konuşur. Alima Yeni Malatyaspor'da hiç kimse şimdiye kadar bir şey söylememiştir. Biz, hiçbir mazeretin arkasına saklanmıyoruz. Ancak böyle şeyler olabiliyor. Bizim elimizdeydi. Orada mağlup olduk. Bunların arkasına saklanmıyoruz. Tabi ki daha iyi organize edilebilirdi. Bir de tabi ki Manisa bölgesinden hakem Çağatay Şahan bana göre çok iyi bir yönetim göstermedi. Bunu net bir şekilde söyleyebilirim. Zaman zaman kartları da göstermedi. Baskılı bir Alima Yeni Malatyaspor vardı. Faul pozisyonlarını da es geçti. Net fauller vardı, vermedi. Ama bunları söylerken de, şunu söylemek istiyorum; hiçbir şeyin arkasına sığınmıyoruz. Maçı kazanmak istedik. Oraya gerçekten kazanmak için gittik, olmadı" şeklinde konuştu.

"SANDRO GOTAL'DA İSTEDİĞİMİZ PERFORMANSI GÖREMEDİK"

Genç forvet oyuncusu Mehmet Umut Nayir'in durumunun netlik kazanmadığını ifade eden Buz, "Umut Nayir'in emarı çekildi. İnşallah bir yırtık yoktur. Gerilme söz konusu. Bu hafta içerisinde tedavi olacak ve durumuna bakacağız. İnşallah Giresunspor müsabakasında kullanma şansımız olur" dedi.

Buz, futbolcuların performansları hakkında yaptığı değerlendirmede ise şunları söyledi:

"Azubuike, Vartaş Elazığspor maçında çok iyi bir performans çıkardı. Çok iyi oynadı. Elazığ maçında sarı kartı vardı diye oyundan çıkardım. Bu müsabakada zaman zaman pas hataları yapmış ama bu çocuk henüz 18 yaşında. O da zaman zaman bunları yaşayabilir. Sandro Gotal'la ilgili bizce bir sorun yok. Kendiyle ilgili bir sorunu olabilir. İstediğimiz performansı göremedik. Dışarıdan da çok fazla Gotal'dan -2-3 maç oynadı- beklenti çok fazla. Gotal öncelikle bizim takımımıza hizmet etmek durumunda. Ona göre oynamak durumunda. Baktığınız da bu puanlar Gotal'sız alındı. Görüntü olarak iyi bir transfer yaptık ama kendisiyle ilgili uyum sıkıntısı oluyorsa, kendisi farklı düşünüyorsa, ona göre de reaksiyonumuzu göstereceğiz."

"22 FUTBOLCUYU E İYİ ŞEKİLDE KULLANMAK DURUMUNDAYIZ"

Takımdaki futbolcuların hepsini en iyi şekilde kullanmak istediklerini kaydeden tecrübeli teknik adam, "Adanaspor'a karşı berabere kaldık. Diğer maçlarıysa kazandık. Orada Azubuike oynadı. İyi de oynadı. Sedat Ağçay'da iyi oynadı. Bir tercih yapmak zorundasınız. Burada tercihimiz Ali'yle Azubuike oldu. Farklı da olabilirdi. O tercih meselesi. Mba ve İrfan konusunda da; Mba çok iyiydi. Vartaş Elazığspor maçında iyi oynadı. Fakat içeri de sizlerde doğru olarak eleştirdiniz iyi bir müsabaka çıkarmadı. Hafta içerisinde de İrfan gerçekten çok iyi çalıştı. O yüzden tercihimizi ona kullandık. Takımımızın içerisinde olan 22 tane futbolcuyu en iyi şekilde kullanmak durumundayız. Zaman zaman tabi antrenmanlarda devamlı olmadığınız için, bazen nüanslar karar vermenizi sağlıyor. Diyorsunuz ki 'burada bunu kullanayım.' Bu tercih meselesi. Kazandıktan sonra tabi her şey iyi oluyor. Kaybettiğiniz zaman da sıkıntı olabiliyor. Ama dediğim gibi kardeşlerimiz çok değerli. Çok da mutluyum. Bir Sedat Ağçay'ın, Azubuike'nin, Mba'nın, İrfan'ın bizde olmasından dolayı çok mutluyum. Bu futbolcuların bizde olması önemli. İrfan Başaran'da çok çalışıyor. Çok da istekli. Adanaspor maçına da girdikten sonra katkı sağladı. Hatta gol pasını da verdi. Hafta içerisinde çok iyi çalıştı. Bende orada tercih etmek durumunda kaldım. Skor gelmeyince farklı olabiliyor. Ama hepsi benim ve bizim için değerli futbolcular" ifadelerini kullandı.

"BU LİGDE KALICI OLMAK İSTİYORUZ"

Buz, aşağıdan kopmak istediklerini belirterek, "Bizden hiçbir zaman başka bir şey duymadınız. Bunu her zaman söyledik. Sizlerde aynı şekilde söylediniz; bu ligde kalmalıyız. Çünkü baktığınız zaman aşağıda mücadele eden takımlar; Karşıyaka, Kayseri Erciyes ki geçen yıl Süper Lig'den düştü. 1461 Trabzon var. Orada çok büyük bir mücadele veriliyor. Bizde bu ligde kalıcı olmak istiyoruz. O yüzden öncelikle biz, her zaman aşağıdan kopmak istiyorduk. Yakalama şansımız olursa, bazen fazla şey istedik. Göztepe maçından belki de fazla istedik. Fazla istediğimiz için o maçı kaybettik. Bazen böyle tam kırılma noktasındayız. Bazen ters tepebiliyor. Çünkü baktığınız zaman Alima Yeni Malatyaspor baskılı oynuyor, kaleciye basıyorlar, arkadan uzun toplara sevk ettik. Oynayan bir takım olan Göztepe'yi oynatmadık. Golü bulamadık. En net fırsatlardan birisi de 46, 47. dakikada Umut Nayir uzun köşeye atmış olsaydı, 1-0 öne geçecektik. Biz kapanacaktık, onlar mecburen açacaklar. Daha farklı olabilirdi. Biz, Play-Off değil de, aşağıdan kopmak istiyoruz. Çok mücadele etmemiz gerekiyor. O yüzden bu maçta çok önemli. Önümüzde 10 maç var. Müsabaka müsabaka gideceğiz. İnşallah takımımızı layık olan yere getireceğiz. Ondan sonra ilerleyen haftalarda hey şey daha net ortaya çıkacaktır. Bizim geleceğimizle ilgili de her şey daha net ortaya çıkacaktır. Göztepe maçını kaybettiğimiz için üzgünüz" dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • mahmut kılıçarslan (8 yıl önce)
    sandy mba, neden oynamıyor .Kaliteli şutları var.
    0
    0
    Yanıtla
  • cemal (8 yıl önce)
    Yav hocam bu takımı bu yıl düşme hattından uzaklaştır başka bişey istemiyoruz, gotal oynamıyorsa yollayın gitsin kardeşim, burası dingonun ahırı değil, adam kafası esince oynayacak esmeyince oynamayacak, kim yav bu, akpabioyu yolladınız adam kendine kulüp bulamadı geri döndü, yolladığınız adamı niye geri alıyorsunuz takıma, böyle laşkalık olur mu, ligde kalmayı bi garantileseydik de rahatlasydık, lanet olsun yav...
    0
    0
    Yanıtla
  • oguz yildirim (8 yıl önce)
    hocam irfana bencil oynamasi icin direktifleri sizmi veriyosunuz ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen irfan takımın anasını ağlattı pres yapamıyor mücadele yok mba kadro ya alınmalı
    0
    0
    Yanıtla