SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Play Off Müsabakaları Yapıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:57:42
Play Off Müsabakaları Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Basketbol Ligi Büyük Erkekler kategorisinde play off müsabakaları heyecanı yaşandı. 
 
Eleme usulüyle oynanan play off müsabakaları sonucunda Yeni Balaban A ile Yeni Balaban B takımları final oynama hakkı kazandı. Günün ilk mücadelesinde Yeni Balaban A takımı ile Malatya Basketbol karşı karşıya geldi. Atatürk Spor Salonu’nda oynanan müsabakayı Özkan Talo-Erkan Özpolat hakem ikilisi yönetti. İlk periyot Yeni Balaban A takımının kaydettiği sayılarla başladı. Zorlu mücadelede Yeni Balaban A takımı 5 dakika sayı üretemedi. Malatya Basketbol, üst üste bulduğu sayılarla 13 sayılık bir fark yakaladı. Dış atışlarda başarılı olan Malatya Basketbol, periyodu 25-7 üstün tamamladı. Müsabakanın ikinci periyoduna kontrollü başlayan Yeni Balaban A, üst üste sayılar bularak farkı 8 sayıya kadar düşürdü. Ancak mola sonrası toparlanan Malatya Basketbol sayı farkını tekrar çift hanelere çıkardı. Karşılıklı sayıların üretildiği ikinci periyodun son saniyeleri büyük bir heyecana sahne oldu. Periyodun bitimine 2 dakika kala Yeni Balaban A takımı aradaki farkı 4’e düşürdü. Kazandığı faul atışlarını sayıya dönüştüren Malatya Basketbol, soyunma odasına 37-32 üstün gitti. Müsabakanın üçüncü periyoduna Malatya Basketbol iyi başladı. Hücum ribaundlarında etkili olan Malatya Basketbol, farkı 9 sayıya kadar çıkardı. Yeni Balaban A takımının farkı eritme çabaları sonuç vermedi ve periyot 50-42 Malatya Basketbol’un üstünlüğüyle sonuçlandı. Müsabakanın son periyodu ise nefesleri kesti. Aradaki 9 sayılık farkı eriten Yeni Balaban A takımı durumu 50-47’ye getirdi. Malatya Basketbol hücum ribaundlarını alarak, sayı farkını tekrar açsada, Yeni Balaban A takımı bulduğu üçlüklerle durumu 56-56’ya taşıdı. Son periyotta üstün bir performans sergileyen Yeni Balaban A, Malatya Basketbol’un hatalarından da faydalanarak bitime 2 dakika kala 5 sayılık farkı yakaladı. Malatya Basketbol’un farkı kapatma çabaları sonuç vermedi ve Yeni Balaban müsabakayı 68-63 kazandı.
 
Günün ikinci mücadelesinde de Yeni Balaban B takımı ile Kurhanspor karşı karşıya geldi. Özkan Talo - Cenk Özşanlı hakem ikilisinin yönettiği müsabakaya iki takımda hızlı başladı. İlk periyot karşılıklı sayılarla geçilirken, Yeni Balaban B takımı periyodu 14-11 üstün tamamladı. İkinci periyoda da iyi başlayan Yeni Balaban B, rakibine fazla sayı şansı tanımadı. Hücum ribaundlarında etkili olan Yeni Balaban B takımı, farkı çift hanelere çıkardı. Kurhanspor’un farkı kapatma çabaları sonuç vermedi ve Yeni Balaban B takımı devreyi 38-23 üstün tamamladı. Müsabakanın üçüncü periyoduna iki takımda hızlı başladı. Kurhanspor bitime 4 dakika kala farkı 11’e düşürdü. Üstün bir performans ortaya koyan Kurhanspor, farkı tek haneli sayılara çekmeyi başardı ancak Yeni Balaban B takımı periyodu 50-47 önde tamamladı. Müsabakanın dördüncü periyodunda hücum ribaundlarında etkili olan Kurhanspor, farkı 4’e düşürdü. Bitime 30 saniye kala üst üste faul atışları kazanan Kurhanspor, 6 atıştan sadece 1’inden yararlanabildi. Kurhanspor aradaki sayı farkını eritemeyince Yeni Balaban B takımı müsabakadan 70-66 üstün ayrıldı.
 
Yeni Balaban A takımı ile Yeni Balaban B takımı arasındaki final müsabakası, cumartesi günü saat 17.30’da Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız