SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Playstation Hayranları Kuyrukta...!

A- A+ PAYLAŞ

Avrupa'daki video oyunu tutkunları, uzun süredir bekledikleri Japon Sony firmasının yeni oyun konsolu Playstation 3'e (PS3) bu gece yarısı kavuşuyor.

Avrupa ülkelerinde saatler gece yarısını gösterdiğinde satışa çıkacak PS3'e bir an önce sahip olmak isteyen oyun severler, Londra ve Paris gibi büyük kentlerde günler öncesinden kuyruğa girdi.

ABD ve Japonya'da 4 ay önce piyasaya çıkan, ancak üretimdeki gecikmeden ötürü rakipleri Nintendo'nun Wii ve Microsoft'un XBox oyun konsollarının gerisinde kalan Sony, Avrupa pazarı için toplam bir milyon, Avustralya için 45 bin ve Ortadoğu ile Afrika için 20 bin PS3 piyasaya sürecek.

Avrupa ile birlikte Türkiye'de de satışa çıkacak PS3'ün 60 gigabite'lık en üst modeli 599 avroya satılacak.

Yatay ve dikey konumda kullanılabilen PS3, otomobillerdekine benzer bir mekanizma ile Blue Ray sistemli oyun DVD'sini kendiliğinden içeri alıyor.

Blue Ray okuyucusunun yanı sıra CD, DVD oynatıcısı ve MP3 çalar olarak da kullanılabilen konsolda, fotoğraflar slayt gösterisi olarak arzu edilen bir parça eşliğinde izlenebiliyor, internete bağlanabiliyor, MS/SD/MMC kart okuyucu ile veri transferi yapılabiliyor, yazıcı, klavye, web cam ve mikrofon eklenebiliyor.

Online oyun olanağı sunan ve kablolu veya kablosuz olarak internete bağlanabilen yeni konsol, harekete duyarlı 7 ayrı tür kablosuz kumanda ile oynanabiliyor.

Avrupa'da yalnızca 60 GB'lık modelinin satışa sunulacağı PS3'ten gerçek anlamda keyif almak için, yüksek çözünürlükle bir HD televizyona bağlamak gerekiyor.

Yeni oyun konsolu ile oynanabilecek 30 yeni oyundan 22'sinin Türkiye'de satışa sunulacağı belirtilmişti.

Dolby 5.1 ve DTS ses kalitesine sahip PS3'te ayrıca ilk Blue Ray DVD filmleri izlemek olası. Ayrıca yeni oyun konsolunu Avrupa'da satın alan 500 bin kişiye bir James Bond: Casino Royal Blue Ray DVD'si armağan edilecek.

Cell işlemcisi ile saniyede 200 milyar işlem yapabilen PS3'ün 512 MB hafızası bulunuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız