SON DAKİKA
SON DEPREMLER

PMYO Diploma Töreni..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Polis Meslek Yüksekokulu'nda (PMYO) düzenlenen törenle 207 polis diplomalarını aldı.

Malatya Polis Meslek Yüksekokulu'nun 7. dönem mezunları için yemin töreni düzenlendi. Polis Meslek Yüksekokulu'nun bahçesinde gerçekleşen mezuniyet ve yemin törenine Vali Ulvi Saran, AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ve İhsan Koca, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Necdet Tuna, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumuhriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, Özel Yetkili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Eray Gültekin, İnönü Üniversitesi Rektörü
Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu, Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ile birlikte çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı.

Vali Saran yaptığı konuşmasında, vatandaş memnuniyetini sağlamayı amaçlanması gerektiğini vurgulayarak, "Günümüzde emniyet teşkilatımız, çağdaş kamu hizmetinin gerektirdiği kamu yönetimini, günümüzde ortaya çıkan şeffaflık, hesap verebilirlik, vatandaş memnuniyeti gibi ilkeler etrafında gelişmesini sağlayan bir anlayış etrafında yetiştirilmeye çalışılmaktadır" dedi.

Genç polislere yeni görevlerinde başarılar dileyen Vali Saran, "Anadolu'nun ne tarafında olursa olsun kamu hizmetini verirken kendinizi her zaman hizmet sunduğunuz insanlarla birlikte olduğunuzu, o insanların emrinde olduğunuzu unutmayınız" diyerek polis adaylarından hizmet verirken, kendilerinden hizmet bekleyenlerin yerine kendilerini koyarak empati yapmalarını da istedi.
Malatya Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Recep Özmen ise, "Ülkelerin gelişmesinde kamu düzeninin korunmasında polis olgusunun ve çağdaş yapılanmanın büyük önemi vardır. Polisin yapılanması ise mensuplarının özgürce düşünme becerisine sahip, düşündüklerini aynı oranda ifade edebilen, aklını kullanabilen, etrafında şekillenen olayları mantıklı olarak sorgulayabilen, neden ve niçinlerin cevabını verebilen yapıda olması ile tamamlanır. Bu niteliklere sahip polisin yetiştirilmesi de ancak çağdaş eğitim yöntemlerinin kullanılması ile mümkündür" dedi.

Törende başarı sıralamasında ilk 3 ve ilk 10'a giren polis adaylarına çeşitli kurum ve kuruluşlarca hediyeler verildi. Başarılı polis adaylarına 2. Ordu Komutanlığı'nın hediye ettiği Atatürk'ün Nutuk isimli kitabı ise 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Necdet Tuna tarafından verildi. Polis adayları diplomalarını protokol üyelerinin elinden aldı.

Tören geçişi sonrasında polis adayları mezun olmanın coşkusunu yaşadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız