SON DAKİKA
SON DEPREMLER

PMYO'da 203 Mezun

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu’nda 6. Dönem mezunlarının diploma ve yemin törenleri yapıldı.Törende konuşan Vali Halil İbrahim Halil Daşöz, “Halkımızın polisten başlıca beklentileri güler yüz, iyi davranış ve adaletli olmasıdır. Bunun yanında göstereceğiniz içten, davranışlarınız sizi ve teşkilatınıza ve dolayısıyla devlete güvene neden olacaktır.Hukuk kurallarına yasalara, insan haklarına mutlaka uyunuz. Atatürk ilkeleri en büyük rehberiniz olsun.” dedi.

MALATYA POLİS MYO 203 MEZUN VERDİ
Malatya Polis MYO’da 2007-2008 eğitim-öğretim döneminin sona ermesi nedeniyle mezun olan 203 polis adayı için diploma ve yemin töreni düzenlendi.

Polis MYO’da düzenlenen törene Vali Halil İbrahim Daşöz, CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Atilla Ceylan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, resmi kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile öğrencilerin aileleri ve yakınları katıldı.

Diploma ve mezuniyet töreninde konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, “ 203 polis memur adayının mezuniyetinin heyecanını yaşıyoruz. Ulu önder Atatürk, yokluklar içindeki bir ülke ve milletten, bugün tüm Dünyanın şerefli üyesi olan Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur. Azim, kararlık, adalet, birlik ve beraberlikle içinde çalışmak bu başarıyı getiren en önemli unsurlardır. Bunları unutmadan aldığınız eğitimin aslında başlangıç eğitimi olduğunu, kendinizi sürekli yenilemek gerektiğini bilerek, büyük Türk Milletine ve emniyet teşkilatına layık birer birey olmanızı temenni ediyorum.” dedi.

Daşöz, konuşmasında daha sonra şunları belirtti:

“Çağımız teknoloji ve hız çağıdır. Bugün bilimsel doğruluğu kabul edilmiş birçok kavram çok kısa sürede doğruluğu tartışılır hale gelmektedir. Buradan hareketle daha iyi polisler yetiştirmek üzere kurulmuş, bugün 6. yılını bitirmiş Polis MYO'larımızın Türkiye'mize ve polis teşkilatına kazandırdığı olumlu sonuçları gözlemliyoruz. Halkımızın polisten başlıca beklentileri güler yüz, iyi davranış ve adaletli olmasıdır. Bunun yanında göstereceğiniz içten, davranışlarınız sizi ve teşkilatınıza ve dolayısıyla devlete güvene neden olacaktır.Hukuk kurallarına yasalara, insan haklarına mutlaka uyunuz. Görevinizi yerine getirirken empati yapınız. Görevinizi, mesleğinizi, teşkilatınızı seviniz. Atatürk ilkeleri en büyük rehberiniz olsun.”

Törende konuşma yapan Malatya Polis MYO Müdürü Recep Özmen’de, “ Kamu hizmetlerinin ve devlet otoritesinin sokaktaki ilk yansıması polistir. Polisimiz , vatandaşın hizmetinde, halkın huzur ve güvenliği için var olduğu bilinciyle hareket etmeli ve vatandaşa, devletin şefkatli, koruyucu aynı zamanda otoriten yönünü hissettirmelidir. Vatandaşın desteğini yanına alarak, Toplum Destekli Polisiyle hizmetlerin önemini göz ardı etmemelidir. Bu bağlamda, halkın desteğini arkasına alamamış bir polis teşkilatının başarılı olamayacağı gerçeği asla unutulmamalıdır.” dedi. Özmen konuşmasında daha sonra şunları söyledi:

“Bu yuvada yetiştirdiğimiz polis adaylarımızı, sadece mesleki ve mevzuat bilgileriyle donanımlı olarak yetiştirmeyip, iletişim, teknoloji, kişisel gelişim, toplum psikolojisi, öfke kontrolü gibi modern gereklerle donatımlı, çağdaş, bilgili ve eğitimli olmalarını sağlamaya çalıştık. 'Nerede karşılıklı sevgi, saygı varsa, orada itimat ve itaat vardır. İtimat ve itaatin olduğu yerde, disiplin vardır. Disiplinin olduğu yerde huzur, huzurun olduğu yerde başarı vardır' diyen Atatürk'ün bizlere gösterdiği bu ideal doğrultusunda görev arkadaşlarınızı sevin, amirlerinize itaat edin. Cumhuriyetimizin temel ilkelerinden, Atatürk ilke ve inkılaplarından ayrılmayın.Önce iyi bir insan, sonra iyi bir polis olun. Görevinizin, vatan ve millete şerefle hizmet etmek ve yeni geldiğinde bu uğurda canımızı bile feda etmek olduğunu asla aklınızdan çıkarmayın. Sizlerin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gözü pek bekçileri olacağınıza inancım tamdır.”

ASKERDEN POLİSE "NUTUK"..
Törende daha sonra dönem birincisi Turgay Kaya mezun öğrenciler adına bir konuşma yaparken ardından da yaş kütüğüne plaket çaktı. Daha sonra ilk 10 dereceyi alan öğrencilere törene katılan yetkililer tarafından altın , kitap ve saat hediye edilirken diplomaları da verildi.

2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Örsal, mezunlara Atatürk'ün "Nutuk"unu hediye etti.

Tören mezunların yemin etmesi ve geçit töreniyle sona erdi. Törenin bitimiyle birlikte polis adayları keplerini hava atarak mezuniyeti kutladılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız