SON DAKİKA
SON DEPREMLER

PMYO'da Ders Başı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:07:17
PMYO'da Ders Başı
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Polis Meslek Yüksekokulu'nda (PMYO) yeni eğitim ve öğretim yılı, hukuk dersi ile başladı.

Malatya PMYO’da düzenlenen törene; Vali Vasip Şahin, AKP Malatya Milletvekili Musafa Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır,  Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Polis MYO Müdürü İbrahim Azcan ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Polis MYO Müdürü İbrahim Azcan, “Polis halkın ırz ve canını korumak için canı pahasına yetkisini kullanmaktadır. Polise yasanın verdiği yetkiler bir hak olmaktan öte, görevinin gereğidir. Asıl olması gerekenlerden biri de yardıma muhtaç olan kişilerle karşılaştığında insan olmanın gereklerini hissettirebilecek insanı vasıflarıdır. Hlakın güvenini kazanan polis suçla mücadele de halkın desteğini görür. Bu açıdan polisin eğitiminde temel bakış açımız buna göre şekillenmektedir. Polis etiğinde ölçü olabileceğine inandığım Mevla’nın şu sözlerini ifade ediyorum; Sevgide güneş gibi ol. Dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol. Hataları örtmede gece gibi ol. Tevazuda toprak gibi ol. Öfkede ölü gibi ol” şeklinde konuştu.

Vali Vasip Şahin’in konuşmasından sonra ise İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Şenocak tarafından polis adaylarına ilk ders verildi. Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Şenocak, hukuki işlemlerde keyfiliğin ve rastlantının önlenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Hukuk güvenliğinden, hukuk aracılığı ile yazılan güvenden anlamamalıyız. Burada söz konusu olan bizzat hukukun güven altına alınması, onun güvenliğidir., Eğer hukuk yürürlükte değilse, devlet gücüyle uygulanamıyorsa, en adaletli norm bile değersizdir. Hukuk kesin ve açık kavramlara dayanmalı harici ve geniş takdir yetkisi bırakmamalı, kuşku ve duraksamaya yer vermemeli, hile ile anlamı değiştirmeye el verişli olmamalı, keza meydana gelebilecek her olay için açık ve kesin bir çözümü ihtiva etmelidir. Hukuk değişmez. Kesin çizgili biçim ve ölçüler kullanmalıdır. Genç bir kimsenin hukuk karşısında ne zaman ergin sayılacağının belli olması gerekiyor. Hukuk düzeni özgürlük sağlar. Hukuk düzeninin özgürlük sağladığı düşüncesini anlamı ancak, eğer hukuk olmasaydı ne olacak olduğunun tasarımlanmasıyla ortaya çıkar” diye konuştu.

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Şenocak, “Adalet hukukun en son aracıdır. Hukuk sonunda adaleti gerçekleştirmek isteyen bir düzendir. Adaletle yönetilmeyen bir hukuk anlamını yitirir, hukuk olmaktan çıkar” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız