SON DAKİKA
SON DEPREMLER

PMYO'da Konferans

A- A+ PAYLAŞ

Yazar-Şair Yavuz Bülent Bakiler, Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) öğrencilerine, "Güzel Türkçe" konulu konferans verdi.

PMYO'da düzenlenen konferansa, Yazar-Şair Yavuz Bülent Bakiler'in yanı sıra Malatya PMYO Müdürü İbrahim Azcan, Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata ve PMYO öğrencileri katıldı. Konferans öncesi açılış konuşmasını yapan PMYO Müdürü İbrahim Azcan, "Yeryüzünde 250 milyon insan tarafından konuşulan ve giderek güçlenen Türkçemizin güzel kullanmasını ve konuşulması konusundaki katkılarınızdan dolayı birçok üniversite, cemiyet ve vakıftan ödüller aldınız. Ancak sizin için en büyük ödül zannediyorum ki, okuyan, araştıran ve Türkçemizi doğru kullanarak, geliştiren bir neslin yetişmekte olduğunu görmek olacaktır" dedi.

Açılış konuşmasının ardından Yazar-Şair Yavuz Bülent Bakiler, öğrencilere konferans verdi. Bakiler, "Fikir ve sanat adamlarının kitapları sahaflara düştüğünde o kitapları çok ucuz fiyata alırdım. Sivas'a döndüğümde bavulumda birçok kitap olurdu. Rutubetten kitaplarım bozulmasın diye kendi elimle yapmış olduğum bir kütüphaneye onları yetiştirirdim. Yeminle söylüyorum size; benim sevgili annem namazdan kalkardı, bana çok acıyan bir yüzle bakardı. Ve bana derdi ki, 'Benim aslan oğlum; benim güzel oğlum, yavrum o kitaplara verdiğin parayı leblebiye, üzüme versen yesen daha faydalı olmaz mı?' İşte bizim en büyük ayıbımız budur. 5 vakit namaz kılan, bir Müslüman ana oğlunun kitap okumasındansa leblebi, üzüm alıp yemesini daha doğru buluyor. Analarımızın yüzde 95'i aşağı yukarı böyledir. Hiç tereddüt etmeden söylüyorum; bu salonu dolduran öğrenci kardeşlerimizin annelerinin de yüzde 95'i böyledir. Eğer oturduğu yerden arkadaşlarımın bir tanesi 'Hayır benim annem böyle değil, benim annem kitap okumamı canı gönülden istiyor' diyorsa, o kişiden özellikle istirham ediyorum; eve gittiğinde annesinin elini değil, ayaklarını öpsün" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız