SON DAKİKA
SON DEPREMLER

PMYO'da Mezuniyet Günü

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:01:21
PMYO'da Mezuniyet Günü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu’nun 10. dönem mezunları için ‘Yemin ve Diploma Töreni’ düzenlendi.

Törene, Malatya Valisi Ulvi Saran, 2.Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Büyükkantarcı, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Orhan Erdim, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Yıldırım Kılıçkıran, Malatya Baro Başkanı Eyüp Kutlubay, Malatya İl Jandarma Komutanı Albay Recep Ayaz, Malatya Emniyet Müdürü Mustafa Aygün , Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili İbrahim Azcan, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkan Yardımcıları Murat Turgut ve Selim Çağlar ile davetliler ve polis adaylarının yakınları katıldı.

“Amacımız Vatan Sevdalısı Gençler Yetiştirmek”

Saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili İbrahim Azcan törenin açılış konuşmasını yaptı. Bu yıl 197 polis memurunu Emniyet Teşkilatı’na kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Azcan, “İki yıl boyunca, sevgi ve samimiyet tesis ettiğimiz bu muhabbet dolu 197 tertemiz yürekten ayrılığın hüzün ve kederini yüreklerimizde hissetmekteyiz. Bu anlamlı günün coşkusunu ve burukluğunu bizlerle paylaşan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizlere düşen görev; ata mirası olan vatanımızı, milli birlik ve beraberliğimizi koruma sevdalısı gençler yetiştirmektir. Nitekim bu bilinçle mezun olan polislerimizden 2012 yılında anarşi ve terörle mücadele eden 26 meslektaşımız vatan uğruna şehit düşerek, yüce şerefe nail olmuşlardır.” dedi.

“Malatya İle İç İçe Olduk”

Öğretim süreci içinde toplumsal ihtiyaç ve beklentilere göre eğitim faaliyetleri vermek için çaba sarf ettiklerini söyleyen Azcan, “ Okulumuz her ne kadar Emniyet Teşkilatı’na polis yetiştirse de; Malatya ile iç içe olmasına çok büyük özen gösterdik. Buna unutulmaya yüz tutmuş cirit sporumuzu canlandırma konusundaki gayretlerimizi ve özürlü kardeşlerimize verdiğimiz hizmetleri örnek olarak verebilirim. SODES projesi çerçevesinde ilimize göç ile gelen Malatya’da ikamet eden, dersleri iyi olmasına rağmen dershaneye gidemeyen 110 çocuğumuza Polis Amca Etüt Merkezi ve Sporda el ele projemizle üniversite mezunu polis memurlarımız tarafından hem derslerine destek olduk, hem de toplumsal uyum konusunda katkılar sağladık. “ ifadelerini kullandı.

“Ödenek Tahsis Edildi”

Malatya Meslek Yüksek Okulu binasının altyapı sorunlarının büyük oranda çözüldüğünü söyleyen Azcan, “ Okulun kapasitesinin bin kişiye çıkarılması için bütçede gerekli ödenekler tahsis edilmiştir. Mimari proje çalışmaları bitmiş olup, idari prosedürler tamamlandıktan sonra inşaatlara başlanacaktır. Çok yakın zaman içinde bu alanda Polis Meslek Yüksek Okulu kampüsü görebilmek mümkün olacaktır. “ diye konuştu.

Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu Vekili İbrahim Azcan’ın konuşmasının ardından mezunlar adına dönem birincisi Emre Çınar konuşma yaparak, ‘Yaş Kütüğü ’ne plaket çaktı.

“Sorumluluklarınızı Hiçbir Zaman Unutmayın”

Törene katılan Malatya Valisi Ulvi Saran ise konuşmasında, “Görevinizin her aşamasında, üslendiğiniz bu sorumluluğu ve bu sorumluluğun sizlere getirdiği yükümlülüğü hiçbir zaman unutmayın. Sizleri yetiştiren anne ve babaları kutluyorum. Sizleri bu okulda eğiten, yetiştiren öğretim üyelerini de kutluyorum. Ağır bir sorumluluk ile karşı karşıyasınız. Türk Milleti’nin rahatça hayatını sürdürmesi, işini gücünü yürütmesi sizin fedakârlığınıza bağlıdır. Meslek hayatınız boyunca başarılar diliyor, hepinize selam ve saygılarımı sunuyorum. “ dedi.

Vali Saran’ın konuşmasının ardından dönemi ilk 10’a girerek bitiren öğrencilere protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.
 
Tebrik Mesajları

Mezuniyet törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Malatya Milletvekilleri Cemal Akın, Ömer Faruk Öz, Mücahit Fındıklı ve Veli Ağbaba ile ülke genelindeki polis müdürlüklerinden tebrik mesajları gönderildi.

Mesajların okunmasının ardından 197 polis memuru yemin ederek meslek hayatına başladı. Tören geçişinin ardından öğrenciler, şapkalarını gökyüzüne fırlatarak mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadılar. Ailelerinde tören alanına gelmesi ile birlikte, hatıra fotoğrafları çekildi. Öğrenciler ve yakınları oyun havaları eşliğinde oynayıp, halaylar çektiler.

HABER-FOTO:Levent BARIŞ -GÖRÜŞ GAZETESİ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız