SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polat 132 Milyon TL'yi Nerelere Harcayacak?

0
Güncellendi - 2018-06-26 05:51:48
Polat 132 Milyon TL'yi Nerelere Harcayacak?
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, 19 Haziran'daki oturumunda Başkan Hacı Uğur Polat'a İller Bankası'ndan alınması için yetki verilen yaklaşık 132 milyon TL krediyle gelecek paranın hangi projeler için harcanacağı belli oldu. Paranın büyük bölümünün il merkezi ve ilçelerde 'üst yapı' için harcanacağı belirtilirken, eski belediye binasının bulunduğu alandan kaldırılacak olan Ziraat Bankası şubesine, Sıtmapınarı'nda eski Tekel Fabrikası alanında belediyece yaptırılacak yeni bina için de 5 milyon TL ayrıldığı bildirildi.

Büyükşehir Belediye Meclisinin Temmuz Ayı 2. oturumunda görüşülen 36 maddenin tamamı belediyesinin ağırlıklı olarak üst yapı hizmetlerinde kullanılmak üzere İller Bankasından kredi kullanmak için Belediye Başkanına yetki vermek olmuştu. Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı 2. Oturumu Başkanvekili Hasan Göğüs Başkanlığında toplandığında, maddelere geçilmeden önce söz alan CHP Grup sözcüsü Hurşit Kuşçu'nun yönelttiği, “Bizim hiç paramız kalmadı mı?” sorusu yanıtsız kalmıştı.

132 Milyon nerelere harcanacak?

Meydan düzenlemesi kapsamında Ziraat Bankası şubesinin (Eski Emlakbank) yaklaşık 650 metrekarelik yeri için İnönü Caddesi üzerindeki (Eski Tekel Fabrikası yeri) alanda 2 dönümlük yer veren Büyükşehir Belediyesi, bununla yetinmeyerek Bankanın hizmet binasının yapımını da üstlendi.

Polat'a verilen yetkiyle kullanılacak olan krediyle gelecek paralar şu projeler için harcanacak:

-Malatya merkez ve diğer ilçelerin kaldırım ve çevre düzenlemesi için 15 milyon TL,

-Malatya merkezde kaldırım, bisiklet yolu ve çevre düzenlemesi için 25 milyon TL,

-Çeşitli ebatlarda agrega (çakıl taşı) alımı için 11 milyon TL,

-Muhtelif meydan düzenlemesi için 7 milyon TL,

-Darende Otobüs terminali yapımı için 2 milyon 230 bin TL,

-Hanımlar Kültür Merkezi asma-germe membran için 1.500 bin TL,

-Ziraat Bankası yapımı için 5 milyon TL,

-İlçe mezarlıkları tel örgü işi için 500 bin TL,

-Orduzu Mesire yeri ek kredi talebi için 3 milyon 900 TL,

-Kale Kültür Merkezi için 2 milyon 700 bin TL,

-Engelsiz Yaşam Merkezi ek kredi için 4 milyon 500 bin TL,

-Doğanşehir Kültür Merkez için 3 milyon 500 bin TL,

-Akçadağ Kültür Merkezi için 3 milyon 500 bin TL,

-Akıllı bisiklet sistemi için 2 milyon TL,

-Erkenek Kültür Merkezi için 1 milyon 869 bin TL,

-21 adet dinamik kavşak sistemi malzeme alımı 2 milyon TL,

-Arguvan İlçe Parkı için 880 bin TL,

-Muhtelif Mahallelerde köprü yapımı için 5 milyon TL,

-Pütürge İlçe parkı için 1 milyon 100 bin TL,

-Muhtelif mahallelerde taş duvar işi için 5 milyon TL,

-Özalper Engelliler Parkı için 1 milyon TL,

-Hekimhan İlçe Parkı için 1 milyon 250 bin TL,

-Pütürgenin 7 mahallesine yapılacak olan menfez, köprü tabliye ve menfez tabliyesi için 712 bin 734 TL,

-Havayolu dekoratif aydınlatma direkleri için 590 bin TL,

-Battalgazi, Pütürge ve Hekimhan’ın bazı mahallelerine köprü yapımı için 508 bin TL,

-Muhtelif merkez ve ilçelerde kullanılmak üzere aydınlatma direği alımı için 5 milyon 270 bin TL,

-Darende mahallelerinde menfez yapımı için 351 bin 286 TL,

-Arapgir ve Arguvan İlçelerinde menfez yapımı için 312 bin 299 TL,

-Muhtelif Mahallelerde menfez yapım işi için 1 milyon 277 bin TL,

-Muhtelif mahallelerde perde duvar yapım işi için 1 milyon 800 bin TL,

-Darende itfaiye binası tadilatı ve hangar yapımı için 363 bin 440 TL,

-Bitümlü sıcak karışım asfalt alımı için 10 milyon TL,

-Orduzu Spor Tesisi işi için 600 bin TL,

-Muhtelif mahallelerde menfez yapım işi için 5 milyon TL.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- malatyayorum.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • mehmet (5 yıl önce)
    Üzülerek söylüyorum Hacı Uğur Polat iyi bir şirket CEO olabilir ama büyük şehir başkanı olamaz samimi görmüyorum ufku geniş değil yazık ediyorlar Malatya duy sesimizi Reis.Ufku geniş yöneticileri belediye de istiyoruz şirket değildir belediye .
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (5 yıl önce)
    Muhtelif ve boş işler için harcayın bakalım. Yakında sandığa gömüleceksiniz. Reise yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • ayşe (5 yıl önce)
    olan yatırımı Fahri Kayahana yaptılar. Bostanbaşında sadece asfalt genişletme çalışması yapıldı. ki onu devletin yapması zorunlu. Umuyorum ilerleyen zamanlarda Bostanbaşına projeler başlar. Fahri Kayahandan daha fazla nüfus barındıran bir mahalle. Göz ardı edilmemesini istiyoruz..
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (5 yıl önce)
    -Çeşitli ebatlarda agrega (çakıl taşı) alımı için 11 milyon TL, Malatya merkez ve diğer ilçelerin kaldırım ve çevre düzenlemesi için 15 milyon TL, -Malatya merkezde kaldırım, bisiklet yolu ve çevre düzenlemesi için 25 milyon TL >ESKİ BİR BELEDİYE BAŞKANINDAN BİRE BİR DUYDUM EN GÜZEL PARA KALDIRIMDAN KALIRMIŞ:))))
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (5 yıl önce)
    SAYIN HACI UĞUR BEY ŞU GÜNGÖR CADDESİ VE ARA SOKAKLARINI DA ASFALTLASANIZ. YA Bu CADDEYE VE ARA SOKAKLARINA BİR ASFALT MAKİNASI GİRMEZ Mİ YA.NE ZAMAN 2023 DEMİ ASFALTLAYACAKSINIZ.YAZIK BURADA OTURANLARA YAZIK.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fehmi (5 yıl önce)
    Belediye gelen ödeneyi taşa betona gomecegine postane önünde akşama kadar pikap minibüsü çalışır halde tutup klima yakan zabıtanın masrafını azaltsin önlem alsin yazık gunah
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok dogru
    0
    0
    Yanıtla
  • Alişan (5 yıl önce)
    HAVAYOLU DEKORATİF AYDINLATMA DİREKLERİ,BUDA NE 590 BİN TL.AYRİCA AYDİNLATMA DİREKLERİ İÇİN 5 MİLYON 250 BİN TL VAY ANAM VAY BU NE ŞATAFAT BU NE LÜKS
    0
    0
    Yanıtla
  • bülent (5 yıl önce)
    bize kaldırım döşesin yeter.para aratarsada kernek meydanına yeniden parke taş döşesin.oda olmazsa tüm kaldırımları yeniden yapsın.20 yıldır kaldırım taşıyla yatıp kaldırım taşıyla kalkıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (5 yıl önce)
    Bir tane alt yapı ulaşım sorunu çözen yok gelen kaldırım yapar meydan yapar çiçek diker onların yerine büyük yeşil alan orman yapın be adam tüyü bitmemiş yetim in hakkı var o parada
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Tut birini vur ötekine işte. Genemi kaldırım ya valla kaldırım kelimesini duymaktan sıkıldım artık. Bide yani bu bisiklet sistemi diyolar MAŞALLAH hepside fahri kayahana bostanbaşına Ver gülüm ye gülüm misali
    0
    0
    Yanıtla
  • kerem (5 yıl önce)
    hekimhan merkez istasyon çay mevkisi ölümlü kazalara sebep olan tren hattına ne zaman yapılacak üst geçit .kuluncak darende kayseri güzelyurt en işlek yollardan ölümcül tren hattı çok geç kalındı üst geçit için
    0
    0
    Yanıtla
  • Mantık (5 yıl önce)
    Nereyemi? kaldırım yapımına.yol yapımına zabıta oturma evlerine bunlar semt konakları güya.iş görmeyen ama gezmeyi çok seven personele özellikle zabıta tayfasına araçlar alınacak.onlarca kez yapılıp sökülen yol ve kaldırımlara vs.vs.. para yine bitti..... bir daha borçlanır bir daha.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (5 yıl önce)
    Bu paraya 4-5 kmlik bir tramvay hatti yapilirdi. Paranin %70 nerdeyse kultur merkezlerine ziraat bankasi ve meydan yapimina gidecek. Kafayi duvarlara vurup parcalayasim geliyor. Ya bu sehire vizyon proje kazandiracak bir Allah kulu gelmeyecek mi? Tramvay diyorum adam kaldirim meydan falan filan icin kredi cekiyor. Allahim bu sehrin ne sucu vardi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kultur,sosyal ve spor alanlarını elestirmek tam bir tenekelik.Tramvay kafa ,iyiki başkan sen değilsin.Malatya Münir Erkal den sonra ilk defa Gerçek anlamda vizyon sahibi bir başkan gördü.Yeşilyurt ta oturan biri olarak başkana teşekkür ediyorum.Önü açılsın malatyayi gerçek bir şehir yapsın.
    0
    0
    Yanıtla