SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polat Ekibi de Birinci Oldu..

A- A+ PAYLAŞ

Ankara'da yapılan 6. Mahalli Halk Oyunları Yarışması'na katılan ve yaş ortalaması 57 olan Doğanşehir- Polat Halk Oyunları Ekibi de, tüm ekipler birinci ilan edilince birinci oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü ile Gölbaşı Belediyesi'nin işbirliği ile düzenlenen 6. Mahalli Halk Oyunları Yarışması Ödül Töreni, Ankara Büyük Tiyatro'da gerçekleştirildi.

Yörelerin halk oyunlarının otantik yapısını bozmadan, mahalli grupları ve kaynak kişileri korumak ve arşiv yapabilmek amacıyla, farklı illerin köylerinden insanların bir araya gelerek oluşturdukları grupların gösterileri, büyük beğeni ile izlendi.

Özellikle köylerde yaşayan yaşı ilerlemiş vatandaşların bir araya gelerek oluşturdukları toplulukların otantik ve rahat harekelerle oynadıkları oyunlar, izleyicilerden büyük alkış aldı. Özellikle Ardahan Kazlıgöl ve Gölbelen Köyleri Halk Oyunları Topluluğu'nda yer alan 70 yaşındaki Nazan Nine, enerjisi ile büyük sempati topladı.

Ödül Töreni'ne Araştırma Ve Eğitim Genel Müdürü Ahmet Arı ile Gölbaşı Belediye Başkanı Nasır Haşlak'ın yanı sıra bazı milletvekilleri katıldı.

Gümüşhane, Mardin, Isparta, Niğde, Adana, Çankırı, Ardahan, Malatya, Muş ve Antalya illerinden toplam 10 halk oyunları topluluğunun yarıştığı yarışmada tüm ekipler, oy birliği ile 1. seçildi.

Toplulukların gösterilerinin ardından ödül törenine geçildi.

YAŞ ORTALAMASI 57..
Bu yarışma için, bakanlık uzmanlarının Ağustos ayında yaptıkları saha araştırmaları sonucu, Doğanşehir ilçesinin Polat Kasabası'nda, en yaşlısı 72, en genci de 44 yaşında olan 6 kişilik bir ekip belirlenmişti.

72 yaşındaki İbiş Karakaya, 53 yaşındaki Mevlüt Kumrul, 50 yaşındaki Duran Alkan, 61 yaşındaki Ali Öksüz, 44 yaşındaki Naim Güneş ve 66 yaşındaki İsmail Erol'dan oluşan Polat Halk Oyunları ekibi, davul-zurna eşliğinde yöre oyunlarını oynadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız