SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polat; "Kişisel Eğitimler Alacaklar"

0
Güncellendi - 2016-11-01 21:01:58
Polat;
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Kaymakamlığı, Yeşilyurt Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve Hanımeli Derneği'nin ortaklaşa yürüttükleri “Yeşeren Tohumlar” projesi kapsamında Mescid-i Takva Cami’de yapımı tamamlanan Anaokulu düzenlenen törenle hizmete girdi.Mescid-i Takva Cami Anaokulu’ndaki inceleme gezisine Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Av. Muhammed Yalçınkaya, İlçe Müftüsü Mehmet Çınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Hanımeli Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ve eğitmenler katıldı.

“Yeşeren Tohumlar” Projesi çerçevesinde 4-6 yaş grubundaki çocuklar kreş ortamındaki hizmet ünitelerinde uzman eğitmenler tarafından temel dini bilgilerin yanı sıra kişisel eğitimler alacaklar. Okula başlama çağındaki çocuklar, oyun parkı ve kreş ortamında hazırlanan dersliklerde Kur'an kursu ve çocuk gelişim öğretmenleri eşliğinde arkadaşlarıyla oyun oynarken, aynı zamanda temel dini bilgilerin yanı sıra dua ve ilahileri öğreniyor. Çocuklar boyama kitaplarını boyayarak ve renkli oyun hamurlarını şekillendirerek Kur'an harflerini öğrenirken, el yıkamadan, doğru yemek yeme alışkanlığına kadar birçok konuda eğitim alıyor. İlçe Müftülüğü tarafından görevlendirilen eğitmenler tarafından çocuklara Kur’an harfleri, dini bilgiler, abdest, zekat, imanın şartı ve İslam’ın şartları öğretiliyor.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Polat, “Çocuklarımız bizim umudumuz ve yarınlarımızdır. Çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim almaları için belediye olarak tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Onların en iyi şekilde eğitim almaları için elimizdeki imkanlar doğrultunda çeşitli projeler yürütüyoruz ya da hazırlanan çalışmalara destek veriyoruz. İlçemizin daha yaşanır hale gelmesi adına parkları yaparız, modern yaşam alanları yaparız, yolları nitelikli bir görüntüye kavuştururuz ama neslimize yönelik bir girişimde bulunmuyorsak hizmetlerimizin en önemli ayağını eksik bırakmış oluruz. Bu tür projeler çocuklarımızın geleceğine dönük hizmetlerimiz arasındadır. Mescid-i Takva Cami Anaokuluyla Camilere Anaokulu çalışmalarına başladık, proje kapsamında beş okul daha yapacağız. Kamu kurumları, STK’lar ve yerel yönetimler olarak eğitim alanında boşluk bırakmadan, bu yöndeki hizmetlere daha fazla yoğunluk vermeliyiz. Projenin uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ise; “Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından başlatılan, İlçe Müftülüğümüz tarafından yürütülen 4-6 yaş gruplarına yönelik eğitim çalışmalarımızda ilçemiz oldukça aktif, yaklaşık 10 kursumuz var. “Yeşeren Tohumlar” projesi adı altında ise altı kurs açtık. Ankara Keçiören Kaymakamlığı ve Belediyesi bu projeyi ilk kez uyguladı ve çok güzel sonuçlar aldı. Proje kapsamında okula gitme çağındaki çocuklarımız erken yaşlarda hem oyun oynayarak, hem eğlenerek, Kuran-ı Kerim başta olmak ahlaki ve dini değerleri öğreniyorlar. Bu açıdan projemize çok önem veriyoruz. Bu kurslara 200’e yakın çocuğumuz katılıyor. Altı kursumuzun fiziki mekanlarının hazırlanmasının yanı sıra sınıfların düzenlenme işini üstlenen Yeşilyurt Belediyesine ve Başkanımız Hacı Uğur Polat’a teşekkür ediyorum. Sosyal Yardımlaşma Vakfımız ve hayırsever işadamları ise oyun grupları ve oyun materyallerini temin edip kurslarımıza bağışladılar. Dolayısıyla birkaç kurumumuz bir araya gelerek projenin hedeflenen şekilde ilerlemesini sağlıyoruz. İlçe Müftülüğümüz yönetim ve denetimin yanı sıra Kuran Kursu öğreticilerini kurslara görevlendiriyor. Yeşilyurt İlçemizdeki bütün kamu kurumları ve yerel yöneticiler bu önemli projeyi destekleyerek gelecek nesillerin Kur’an-ı Kerim ve kültürümüzle yetişmeleri için taşın altına ellerini koydular. Projeyle yakından ilgilenen Oktay Özevren’e ayrıca teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Babahanoğlu, “Mescid-i Takva Cami’deki anaokulunun hizmete girmesiyle projemize başladık. Anaokullarımız üç, dört ve beş derslikten oluşacak. Küçük yavrularımızın taze zihinleri ve taze beyinlerini Kuran-ı Kerim ve eğitimle donatmaya gayret ediyoruz. Son zamanlarda yaşanan sorunlar ortada çocuklarımızı, devletimize ve milletimize düşman nesiller olarak yetişmesini engellemek adına bu çalışmaları yürütüyoruz. Annesine babasına, milletine faydalı, dini ve milli değerlerimizle donanmış çocuklar yetiştirmeye özen gösteriyoruz. Yüce dinimizi asıl kaynağından ve en doğru şekilde öğretmek gerekiyor. Bu kapsamda eğitimlerin Diyanet İşler Başkanlığı personelleri tarafından verilmesi de ayrı bir önem taşımaktadır. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezimizde projeye destek oluyor. Ekonomik yönden sıkıntılı olan çocuklarımıza Sosyal Yardımlaşma Vakfımız aracılığıyla her ay periyodik olarak maddi yardımda bulunuyoruz. Projenin tüm paydaşlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız