SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Titiz Bir Çalışma Yürütüyoruz"

0
Güncellendi - 2017-10-21 22:59:23
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, “Beylerderesi Şehir Parkı” projesinin uygulanacağı Beylerderesi Baraj Göletinin etrafındaki alanda incelemelerde bulundu.

İnceleme gezisinde; Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güner, Yeşilyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Yaşar Kanatucu ile Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri de katıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığının ciddi destekleriyle Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla başlatılan “Beylerderesi Şehir Parkı” projesinin resmi protokolü Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile Orman Bölge Müdürü Ziya Polat tarafından imzalanmıştı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “DSİ’nin Beylerderesine yapacağı baraj göletinin etrafındaki alana “Beylerderesi Şehir Parkı” projesini hayata geçirmek için titiz bir çalışma yürütüyoruz. Orman Bölge Müdürümüz ve diğer yetkililerle birlikte projenin uygulanacağı alanda incelemelerde bulunup fikir alış verişinde bulunduk. 450 dönümlük baraj alanı dışında 800 dönümlük araziden oluşan toplam 1.250 dönümlük alan var. 800 dönümlük alanda rekreasyon alanı olacak şekilde projelendirip hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Bu bölgemizde bir yandan DSİ çalışırken, diğer taraftan Orman Bölge Müdürlüğümüz, Malatya Orman İşletme Müdürlüğümüzle birlikte yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğüyle birlikte yapılan barajın çevresindeki rekreasyon ve ağaçlandırma alanıyla ilgili çalışmalarımız tam gaz devam ederken, bundan sonra da çalışmalarımız hız kesmeden sürecektir. Orman Bölge Müdürümüzle birlikte Beylerderesinde incelemelerde bulunduk. Sosyal donatıları, yeşil alanları, hizmet gruplarıyla yerli ve yabancı turistleri misafir edeceğimiz projemize başından itibaren sahip çıkıp destekleyen ve bize her türlü desteği sağlayan Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu başta olmak üzere Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci’ye, Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Öznur Çalık’a, AK Parti İl Başkanımız Sayın Hakan Kahtalı’ya, Milletvekillerimize, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hemşehrimiz Cemal Nogay’a, DSİ Genel Müdürümüze, Orman Bölge Müdürlüğümüze ve diğer emeği geçen kamu ve kuruluş müdürlerimize bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Orman Bölge Müdürü Ziya Polat ise, “Beylerderesi'nde devam eden çalışmaları Yeşilyurt Belediye Başkanımız ve ekibi çok yakından takip ediyorlar, kendilerine teşekkür ediyorum. Bakanlık ve Orman Bölge Müdürlüğü olarak ta burayla ilgili süreci yakından takip ediyoruz. Sayın Bakanımız ve Sayın Müsteşarımız burada devam eden projeye yakın ilgi ve alaka gösteriyorlar. Belediye Başkanımızın da bizlerle sürekli irtibatta olması sürecin hızlanmasına neden oldu. 2018 yılının ilkbaharında buradaki hem ağaçların yeşilli hem de barajın yüksekliği gözler önüne serilmiş olacak. Burası her yönüyle çok güzel bir rekreasyon alanı olarak milletimizin hizmetine sunulacak. Malatya’nın yaşam standardını daha iyi bir seviyeye çıkmasına katkı sunacak gölet ve projeyle ilgili sürece ciddi emek sarf eden başta Yeşilyurt Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat olmak üzere ekibine ve Orman İşletme Müdürlüğümüzdeki değerli mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

(Bülten)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • ilyas (6 yıl önce)
    Şimdi bu yapılan proje elbetteki güzel olacaktır. Yeşil MALATYA ve Büyük kaynak suyumuzla ne değerler katsak azdır... Malatyamız için ne yapılsa buna itirazımız yok. Yalnız benim merak ettiğim husus, bu gibi doğal dere yatakları geçmişten gelen yerlerdir. Yani suyun veya denizin oluşturduğu tabi yerlerdir. SU AKAR YERİNİ BULUR'' Atasözümüz gereği her 50 yıl veya 100 yıllık bir süreçte buradan büyük bir sel gibi tabi afet olacağı kesindir. Son olarak 1992 veya 1993 yılında bayağı bir sel gelmiş ve ölüme yol açmıştı....Malatyamızında eski tarihi kaynaklarda bir deniz bölgesi olduğu biliniyor. YAPILAN BU GİBİ YATIRIMLARDA bunlar düşünülüyormu ? yoksa sadece gösteriş olsun. Birileri para kazansın. Devlete zarar verelim amma hissettirmeyelim mantığı ile mi yapılıyor ? İlgili DSİ ve diğer Bölge Müd. bu konuda ne kadar konuya ilgi duymuş merak ediyorum....Geçici olacaksa bu milletin yani bizim vergilerimizle bu işlere girişilmesin. Devletimiz hıyanette bulunulmasın...Şu an Türkiyemiz kritik süreçte içten oymayalım...Akıllı ve Malatyamızın talebi doğrultusunda projeler yapılsın...FAHRİ KAYAHAN gibi tabii olmayan ve 3-5 zenginin evi iyi bedelle satılsın diye yapma (suni) kanallara da karşıyız........Saygılarımla.......
    0
    0
    Yanıtla
  • ozer (6 yıl önce)
    Köprü halt oldu barajı kaldı
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan (6 yıl önce)
    Boşuna proje çizdirip para harcamayın. Hangi yaptığınız iş proje ile aynı. Siz projenin anca çukur eşme bölümünü yaparsınız.
    0
    0
    Yanıtla