SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polat'a Giderayak 85 Milyon Kredi Yetkisi

0
Güncellendi - 2019-02-15 03:39:34
Polat'a Giderayak 85 Milyon Kredi Yetkisi
A- A+ PAYLAŞ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN BORCU 755 MİLYON TL..  Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlığında Şubat ayı çalışmalarına başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündem dışı verilen teklifler okunarak gündeme alındı.  Gündem maddeleri arasındaki borçlanmaya ilişkin teklif kabul edildi.  Resmi borcunun 755 milyon TL olduğu açıklanan Büyükşehir Belediye Meclisinde kabul edilen teklifle Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a 85 milyon TL daha  kredi kullanma yetkisi verilmiş oldu.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda gündemde yer alan bazı maddeler görüşülerek karara bağlanırken, bazı maddelerde ilgili komisyonlara havale edildi.

Kabul edilen gündem maddelerinden bazıları şöyle:

Doğanşehir İlçesi için hazırlanan revizyon ilave uygulama imar planına askı sürecinde yapılan itirazlar reddedildi.

Battalgazi ilçesi Ucbağlar Mahallesi’nde mevcut imar planında 5 kata müsaadeli ticaret -  konut alanı olan 985 ada 493, 98 ve 101 No’lu parsellerin kat yüksekliğinin 27.50 (9 kata) çıkarılması yönündeki teklif kabul edildi.

Mevcut imar planında 4 kat olan İzzetiye Mahallesi 601 ada 86 No’lu parselin 5 kata çıkarılması teklifi kabul edildi.

Şahnahan Mahallesi’nde Meslek Lisesi alanı olan 178 ada 17 No’lu parselin imar planının anaokulu olarak değiştirilmesi onaylandı.

Büyükşehir Belediyesi’nin 755 milyon TL borcu var

Büyükşehir Belediye Meclis toplantısının birinci oturumunda belediyenin 755 milyon TL borcu bulunduğu belirtildi. Borç miktarının açıklandığı toplantıda belediye yatırımlarında kullanılmak üzere Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a 85 milyon TL daha kredi kullanma yetkisi verildi.

Mecliste ayrıca MESTON’un 5 milyon olan sermayesinin 15 milyon 750 bin TL’ye çıkarılmasından doğan 10 milyon TL’nin MESTON’a aktarılmasına ilişkin madde kabul edildi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

34 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (5 yıl önce)
    Seçime 1,5 ay kala bu kadar para ne için? Bu yetki verilirken, paranın nerede kullanılacağı da açıklansa daha iyi olmaz mı? Babalarının hesabından mı harcıyorlar. Her kuruşun hesabını bu millete vermek gerek. Adın hacı diye hesap vermezsin diye bir şey yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vedat (5 yıl önce)
    Parra parra parra parra da parra parra varlığı bir dert yokluğu yara Paralar nerede syn bskn bilgilendir bizleri açıklama yapmanı bekliyoruz vebalı var bu işin unutmayin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Belediye bu borçla 10 yıl kendine gelemez iyi uyumalar
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu borç Malatya Belediyesi için çok büyük borç değil. Ne borçlu belediyeler var. Bütçesi bu borcu karşılar. Gelene şimdiden kılıf hazırlamayın, yaklaşık 1 yıl iyi bir mali yönetimle çözülür. Biz böyle yaparsak bilmeyende zannedecek belediyenin borcu var, Selahattin Başkan hizmet edemiyor diye. Hizmette eder, borcu da öder. Hem devletin devlete borcu olsun. Borçlanmadan hizmet edemezsin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Beni güldürdün Yusuf Beg Allah da seni güldürsün
    0
    0
    Yanıtla
  • bek (5 yıl önce)
    bu kadar parayla yaptıkları ne acaba merak ettim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tecdeli Hacı başkan (5 yıl önce)
    Hacı gider ayak al sana belediye selahattin diyor ne yapacaksan yap. Ben 85 milyonu da dağıtayım alacağı olanlara yakın durduklarmı onların borçlarını ödüyem. Selahattin sen gelince de bu borçları Bi zahmet hallet. 31 mart akşamına kadar yetki bende diyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • 2 Mahmut (5 yıl önce)
    BURADAN YAZIYORUM SAYIN SELAHATTİN BAŞKANIM KURUMLARI DEVİR ALIRKEN DEVLET ELİYLE ALINIZ NE KADAR BORÇ İLE DEVREALDIĞINIZ BELLİ OLSUN BUNU DA AÇIKLAYIN ESENLİK NE KADAR BORÇ VAR MOTAŞ NE KADAR BORCU VAR MEGSAŞ MESTON SOSYAL TESİSLERİN VE BELEDEİYENİN NE BORCU VAR DEVREALDIĞINIZ ALIRKEN AÇIKLAYLINIZ
    0
    0
    Yanıtla
  • 2 Mahmut (5 yıl önce)
    Bu hacı gider ayak yapar mı yapar. Hacı giderayak neler yapmadık ki Hacı kimlere kadro verdi bir onu sorgulayın Adamlar yapıyor hesap soran yok Tüyü bitmemişlerin hakkıdır yapmayın yazıktır. Alnınız secdeye gidiyor kul hakkıdır. TECDEYİ DE UNUTMAYALIM AKLI TECDEDE
    0
    0
    Yanıtla
  • ADNAN (5 yıl önce)
    Hacı başkan bu kadar hizmetsizliğin ardından 85 milyon daha hizmet kredisi almaya hak kazanmış.İnsan ne diyeceğini şaşırıyor.Zaten gider ayak Motaş ile beraber yapmış oldukları yangından mal kacırırcasına fiyasko bir Havalimanı taşıma ihaleside nekadar hizmet ettiklerinin bir göstergesi olmuştur.Gerçekten yazık oluyor Malatya,lıya...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Malatya haber in bir önceki haberi ''Plansız- Sağlıksız Kentleşme Malatya'yı Olumsuz Etkiliyor.''Bunun sorumlusu kimlerdir.Ben bir türlü çözemedim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçekler (5 yıl önce)
    İnsanları harcamak ne kadar kolay.Sizler zannediyorsunuz ki bu borçlanma hizmet borçlanması.Bu borçlanma Ahmet Çakırın borçlarını tekrar yapılandırma borçlanması.Siz esas bunun hesabını Ahmet Çakıra sormanız lazım. Çakır bu kadar borcu 3-5 tane cadde sokak kaldırımı yapmayla mı yaptı.Esenliğin içi nasıl boşaldı. Ayrıca Malatya'nın çehresini değiştirdi diyen arkadaşlar birazcık kafalarını dışarı çıkartıp baksınlar. Millet neler yapmış.Şimdi Çakırı arama ayakları yapmayın.Biraz gerçekleri görün.
    0
    0
    Yanıtla
  • Derdi sana mı düştü çıksınlar o zaman nereye ne kadar borçlanmışlar onlar açıklasın! Görünen köy klavuz istemez. 9 yılda 500 milyon borç, 8-9 ayda 335 milyon borç bu nasıl bir yapılandırma milleti güldürmeyin ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Siz galiba belediyenin mali işler daire başkanısınız veya ilgili genel sekreter yardımcısısınız, herhalde yapılandırmayı da siz yaptınız. Ya Allah aşkına milleti güldürmeyin. Eğer öyleyseniz çapsızlığınızla övünç duyun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bence bir gerçek var 9 ayda verilen 10 larca kadrodan birinide senin aldığın olabilir mi bilemedim şimdi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu nasıl bi yapılandırma borçlanması 9 ayda yüzde 60’dan fazla. Bi de Ahmet çakıra iftira atmayın. Yaptıklarınız ortada.
    0
    0
    Yanıtla
  • 3 5 cadde diye kucumsemis gecmissiniz lakin gözünüz var görmez kulağınız var duymaz yiğidi öldür ama hakkını yeme derler bugün Malatya'ya kalıcı eserler Ahmet Çakır döneminde oldu nikah sarayı yaşam spor merkezi hayvanat bahçesi tabiat parkı semt konakları enerji projeleri vb birsuru hizmet var saymakla bitmeyen ve bunlar 9 yıl içinde yapılıp borclanildi peki 9 ayda 330 milyon harcayan borçlanan hacı Uğur Polat bu paraları nereye harcadı hangi projeleri Malatya'ya kazandırdı aciklasin bizde bilelim tabi memleket için projesi varsa!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer (5 yıl önce)
    Yazık Günahdır Bu memlekte zulümdür vatandaş soğan alamazken sizin sunduğunuz bir aylık bütçeye bakın Çakır götürdünüz vekil yaptınız inşallah bunuda cumur danışmanı yaparsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • israfil çatalkaya (5 yıl önce)
    o paralarda herkesin hakkı var demişler de yok öyle bir şey bazı kişilerin hakkı var sadece . saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Ya kardeşim azıcık vefalı olun hacı uğur polat fiilen başkan adam bu memlekete 5 yıl hizmet verdi bu nedir daha şimdiden bu telaş Giderayak yetki verildi demek şimdiye kadar yetkisi yokmuydu genel seçimlere 2 ay kala başbakanın Cumhurbaşkanının yetkileri ellerindenmi alınıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • İkra (5 yıl önce)
    Harcanan çarçur edilen edilen paralar da bir malatyanın vebali vardır Elbette bunun hesabını vermeleri gerekiyor Yerel secimlerden once goreve gelen baskan bey paraları hangi proje de yada hangi calısmalarda kullanıldıgını bizlere malatyaya açıklaması gerekiyor Malum 500 milyon olan borc yeni kredi kullanma yetkisini alarak 340 milyon artarak 840 milyon olmus nyptnz bukadar parayı nerelere harcadınız acıklayın bay baskan
    0
    0
    Yanıtla
  • Güç (5 yıl önce)
    Hacı ne yapsın meclis üyelerinin takdiri ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (5 yıl önce)
    Değerli yorumcular Çakır çok hizmet yaptı diyorlar da bu kadar harcanan parayla ne kadar hizmet yapılmıştır?
    0
    0
    Yanıtla
  • Nedim düzyol (5 yıl önce)Hüseyin isimli kullanıcı yorumuna
    9 yılda yapılanlar ortada, gel istanbulda yaşayan malatyalılara sor bakayım. Sizler malatyada yaşadığınız için göremiyorsunuz bence yapılanları.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    O paralar da hepimizin hakkı var.Baştan beri söylerim bundan olmaz diye.O paralar zehir zıkkım olsun sizlere ortada ne bir hizmet ne bir proje Hakkımı helal etmiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdal (5 yıl önce)
    Hacı Bey 205 milyon nereye harcamış. Göreve geldiğinde ilk iş Ahmet çakırın borcunu açıklamıştı. Giderayak da son iş 290 milyonu açıklasın. Takipteyiz. Bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Asude (5 yıl önce)
    Ahmet Çakır 10 yılda 1 katrilyonluk araç almış 550 trilyon borç bırakmış araçların yarısını satsa borçları öderdi. Hacı Uğur Polat 9 ayda 200 trilyon borç yapmış. Hizmet yok 200 trilyon borç var. 85 trilyon daha almış, borç olmuş 300 trilyon. İyiki aday göstermediler. Yoksa belediyenin halini düşünemiyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • Aras Bey (5 yıl önce)
    Gurban olduğum Allah'ın işi işte şaşırtır insanı göreve geldiğinde ilk işi belediyenin borcunu açıklamak oldu.Ey hacı Uğur Polat Ahmet Çakır 9 senede okadar hizmet yatırım memleketin çehresini değiştirdi de borca girdi sen 1 sene dolmadan 500 milyon borcu 755 milyon yapmışsın soruyorum şimdi 1 sene bile görevde olmadığınız belediyede 255 milyonluk memlekete hangi yatırımı yaptınız yazık ya yazık milletin parasını millete hizmet etmeden çarçur etmiş birde üstelik 85 milyonluk da kredi kullanma izni verilmiş her daim soylenen bir soz vardır GELEN GİDENİ ARATIR diye Ahmet Başkan geri dön bu memleket hizmeti seninle gördü seninle kazandı
    0
    0
    Yanıtla
  • Nedim düzyazı (5 yıl önce)
    Nereye gitti bu paralar? Ne yaptınız allah aşkına 7-8-9 ayda? Bi proje gösteriniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dede (5 yıl önce)
    Bu trilyonlar nere gidi hep milyonlar konuşuyu ne oluyor yav yaya üst geçidi yaptılar bitane 20 trilyon dediler. ne oldu ki bu yav hayırmu
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Ahmet Çakır 9 yılda devasa hizmetler yaptı 550 trilyon borç bıraktı. Sen 9 ayda hiçbir hizmet yapmadan bu kadar borcu nasıl yaptın Hacı Başkan... Allah sorar hesabını
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (5 yıl önce)
    çok ilginç. seçimlere bir ay kalmış. 85.milyon kredi. bir ay içinde. 85. milyonluk yatırım neymiş öyle. bunların hesabını yüce mevlam elbette atacaktır. allah kul hakkıyla gelme diyor. büyük allahım mutlaka hesabını soracaktır... hem 755. milyon borç. üzerine bide kredi. katriliyonluk. ne yapttınız öle. hiç bişe. yazıkkk
    0
    0
    Yanıtla
  • Şenol (5 yıl önce)
    Biz daha Çakır'ı çok ararız, adam iki dönemde ne kadar borçlanmış, bunlar daha 1 sene olmadan ne yaptılarda bu kadar borçlanmış. Çakır kişiliği ile karakteri ve mütevaziliği ile zaten tartışılmazdı. Ve en önemlisi maalesef yaptığı birçok hizmete rağmen adam şov yapmayıp reklama önem vermediği için kıymeti bilinmedi...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ceyhun (5 yıl önce)
    Ahmet Çakır 9 yıl Belediye Başkanlığı yaptı, Hacı Uğur bey yerine başkan olduğunda Büyükşehir’in borcunu açıkladı 500 milyon diye; Çakır 9 yılda Malatya’ya çok hizmet yaptı ve bu borçta anormal değil yıla ve yapılan işlere göre, hemen hemen de tahminime göre 1 yıllık bütçesi kadar borçlanmış, normal bir durum. Hacı başkan daha 1 yıl olmamış geleli Çakır’ın borcunun %50 fazlasıyla borcu 750 milyona çıkartmış, tuhaf doğrusu ? ha şunu da söyleyeyim bir muhasebeci olarak söylüyorum; belediyenin bütçesine göre çokda abartılı değil. Ben sadece hizmet be yıl olarak görüşümü belirttim
    0
    0
    Yanıtla