SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polat'a Kredi Kullanma Yetkisi

0
Güncellendi - 2017-06-07 19:26:46
Polat'a Kredi Kullanma Yetkisi
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısı 1.oturumunda, şehitlerin isimlerinin yaşatılması amacıyla sosyal yaşam alanlarına verilmesi, kurulacak Güneş Enerji Santraliyle ilgili resmi işlemleri yürütmek ile sıcak asfalt alımı için İller Bankasından kullanılacak kredi için Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın yetkili kılınması, Kiraz Sineği ile etkin mücadele için zirai ilaç temin edilmesi başta olmak üzere gündemindeki maddeleri görüşüp karara bağladı.

Yeşilyurt Belediyesinin MAŞTİ karşısındaki İdari binanın toplantı salonunda Yeşilyurt Belediye Meclisi Başkan Vekili Sadin Şahin Başkanlığında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Haziran Ayı Olağan Toplantısında öncelikle 05 Mayıs 2017 tarihli karar özeti oy birliği ile kabul edildi. Haziran ayı gündemine alınan maddeler tek tek okunarak oylamaya sunuldu.

ŞEHİT İSİMLERİ SOSYAL YAŞAM ALANLARINA VERİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri ile Emniyet Teşkilatının terör örgütlerine yönelik sürdürdüğü operasyonlarda şehit düşen kahraman asker ve polislerimizin isimlerini Yeşilyurt İlçesindeki sosyal yaşam alanlarına verilmesini görüşen Yeşilyurt Belediye Meclisi, Cevatpaşa Mahallesi Yavuz Sultan Selim Sokak’ta bulunan Fazilet Sitesi Çocuk Parkına Şehit Polis Memuru Hasan Yıldırım, Zaviye Mahallesi Kırkikindi Sokak üzerinde bulunan Zaviye 1 Çocuk Parkına ise Şehit Jandarma Çavuş Mehmet Kılınç adının verilmesini oybirliğiyle onayladı.

ŞEHİT SONGÜL YAKUT İLE HASAN SEVİNÇ’İN İSİMLERİ PARKLARDA YAŞATILACAK

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından gönderilen ‘Şırnak’ın Uludere İlçesi Şenoba Beldesinde yaşanan üzücü helikopter kazasında şehit düşen hemşerimiz Jandarma Yarbay Songül Yakut’ ile  ‘Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hasan Sevinç İsminin Şeyhbayram Mahallesi Hacı Bektaşı Veli Caddesindeki ‘Su Deposu Parkı’ ismi yerine verilmesine’ yönelik teklif ise Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonuna havale edildi.

GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ İÇİN BAŞKAN POLAT’A YETKİ

Ağırlıkla imar maddelerinin görüşüldüğü toplantıda; Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülen Onuncu Kalkınma Planı çerçevesinde enerjide dışa bağımlılığı azaltmaya yönelik politikaların oluşturulması, Yenilebilir Enerji Kaynaklarının Enerji üretimindeki payının yükseltilmesi ve Yeşilyurt Belediyesinin artan enerji ihtiyacını karşılaması, yenilebilir, temiz, güvenilir ve sürdürülebilir enerji kaynakları ile karşılanmasını sağlamak amacıyla mülkiyeti Yeşilyurt Belediyesine ait olan Hıroğlu mahallesi Karataş mevkiinde Güneş Enerji Santrali kurulması kararlaştırıldı. Güneş Enerji Santralinin kurulmasına yönelik olarak her türlü iş ile beraber başvuru işlemlerini yapmak, işlemleri takip etmek ve sözleşmeyi imzalamak için Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a yetki verildi.

SICAK ASFALT ALIMI İÇİN BAŞKAN POLAT’A KREDİ KULLANMA YETKİSİ

Yeşilyurt İlçesinin ulaşım ağını daha güçlü hale getirmek, araç ve yaya trafiğini daha nezih ve kaliteli bir düzey ulaştırmak amacıyla Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü gözetiminde devam eden yol açma ve genişletme çalışmalarında kullanılmak üzere temin edilecek 100 bin ton sıcak asfalt alımı için İller Bankası A.Ş.’den kullanılacak 5 Milyon 591 Bin TL. kredi için Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a yetki verilmesi kararlaştırıldı.

KİRAZ SİNEĞİ İLE MÜCADELE

Yeşilyurt Kaymakamlığı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanlığının teknik, Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Yeşilyurt Belediyesinin maddi katkılarıyla yürütülecek olan Kiraz Sineği ile mücadele kapsamında, İlçe sınırları dâhilinde kiraz ve meyve ağaçlarının yoğun olduğu bölgelerde kirazların kurtlanmaması için temin edilmesi gereken 50.000.000 tutarındaki zirai ilacın Yeşilyurt Belediyesi tarafından karşılanması ve Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın yetkili kılınması oy birliği ile kabul edildi.

“GENÇLİĞİN GELECEĞİ, GELECEĞİN GENÇLİĞİ YEŞİLYURT’TAN DOĞUYOR” PROJESİNE DESTEK

Yeşilyurt Belediyesi ile Türkiye Gençlik Vakfı ( TÜGVA ) Malatya İl Temsilciliği işbirliği ile uygulanacak “Gençliğin Geleceği, Geleceğin Gençliği Yeşilyurt’tan Doğuyor” projesinin desteklenmesi kararlaştırıldı. Toplam bedeli 44 Bin TL olan projenin %50’si Yeşilyurt Belediyesi tarafından karşılanacak.

DOKUZ MADDE ERTELENDİ, BİR MADDE REDDEDİLDİ, SEKİZ MADDE İMAR KOMİSYONUNA

Malatya Büyükşehir Belediyesinin yapacağı UAVT ( Ulusal Adres Veri Tabanı ) çalışmalarında Coğrafi Bilgi Sistemi için Veri alışverişinde numarataj verilerinin paylaşımı projesine ortak olunmasını onaylayan Yeşilyurt Belediye Meclisi, gündemindeki dokuz maddenin bir sonraki toplantıya ertelenmesine, bir maddenin red edilmesine, sekiz maddenin ise İmar Komisyonuna havale edilmesini kararlaştırdı.

İmar Komisyonu ve Plan Bütçe Komisyonunun ‘ İlçemiz 1/1000 ölçekli uygulama İmar Planı dâhilinde bulunan alanlar için belediyemiz Mimari Estetik Komisyonunun almış olduğu kararlar neticesinde İmar durumunda binanın kot aldığı yola göre bina cephe uzunluğu 40 metre ve üzerinde çıkan yapılarda 40 metreyi aşan her metre için alınması gereken teknik hizmet ücret bedelinin bölgelere göre belirlenmesi’ raporu görüşüldükten sonra onaylandı.

HAZİRAN AYI İKİNCİ OTURUMU 9 HAZİRAN’DA

Yoğun bir gündemle ilk oturumunu tamamlayan Yeşilyurt Belediye Meclisi, gündemindeki diğer maddeleri görüşmek üzere 9 Haziran 2017 Cuma günü saat 11.00’de yeniden toplanarak Haziran Ayı 2.Oturumunu gerçekleştirecek.

Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • M.ali (6 yıl önce)
    Sayin baskanim kredi(faiz) haram degil miydi?
    0
    0
    Yanıtla