SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Polemiğe Girmeyin!'

A- A+ PAYLAŞ

AKP'lilere, Ramazan ayında muhalefet partilerin ifade ve konuşmaları karşısında tahriklere kapılmayıp, polemiklere girmemeleri talimatı verildi.

AKP Malatya Genişletilmiş İl Divan Toplantısı Öğretmenevi'nde yapıldı. Toplantıya Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık, İhsan Koca ve Mehmet Şahin, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Başkanı Mustafa Şahin, ilçe ve belde belediye başkanları, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, parti yöneticileri katıldılar.

Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin, konuşmasının başında Ramazan ayında referandum nedeniyle yapılacak çalışmalarda muhalefet partisi mensuplarının ağır ithamları karşısında sabırlı olmalarını isteyerek, "Kendilerini alışık olduğu sokak ağzıyla, alışık oldukları bir üslubu sürekli kullandıkları gibi, bu süre içinde, belki Ramazan ay demeyip, yine karşımıza çıkarlar. Onların tahriklerini gelmeyin, polemiklere girmeyin ve sabırlı olun. Sağcısıyla, solcusuyla, ırkçısıyla, Marksızıyla, Leninistsiyle, hangi uçtan olursa olsun, hepsi bir araya geliyor. Cumhurbaşkanını seçtirmeyen zihniyet onları nasıl bir araya getirip, bir set oluşturduysa, bugünde aynısını tekrar etmeye çalışıyorlar. Bunu biz daha öncede gördük. 12 Eyül 1980'den önce alışagelmiş olduğumuz o karanlık güçlerin, bunları nasıl kendi emelleri uğruna, alet ettiklerini ta o zamandan anımsıyoruz" dedi.

Türkiye'de hiç kimsenin kanunlar ölçüsünde hesap vermeme konumunda olamayacağını belirten Şahin, "Postal sesi duyunca şapkasını alıp kaçanlar, bugün erkek kesiliyor. 'Hayırda hayır vardır' diyenler acaba hayatları boyunca bir hayır işlemişler mi? Hayırın ne olduğunu biliyorlar mı. Bu referandum, bir AK Parti'ye güvenoyu değildir, 4 seçim yaptık, milletimiz hep bizim yanımızda oldu. Ramazan ayında hiç bir polemiğe girmeyin. Bizim amacımız, milletimize ve vatanımıza en iyi hizmeti yapmaktır, bizim amacımız karanlık güçlere taşeron olmak değildir" dedi.

Milletvekili Mücahit Fındıklı'da referandum ile ilgili olarak konuşarak, "Bu bir AK Parti secimi değildir. Bu seçimde milletvekillerini ve belediye başkanlarını oylamayacağız. Bu oylamanın bununla bir ilgisi yoktur. Referandum, milletin parlamentoda talep ettiklerini tekrardan önüne getirmektir. Meclis'te değişikliklere 367 oyla destek verilseydi, referandum olmayacaktı. Yapılan değişiklikler 367'yi bulamadığı için referanduma gitmektedir. Biri milliyetçi, biri vatansever olarak nitelendirilen insanlar, kol kola verilmiş, AK Parti karşısında tek vücut olmuşlardır. Bu ibret verici bir sahnedir. Burada MHP tabanına ülkücü arkadaşlara, CHP tabanına devrimci insanlara, Kürt kökenli arkadaşlarıma seslenmek istiyorum, parlamentoda ki bu ibret verici tablo çok manidar bir tablodur. Toplumdan talep edilen bu değişiklileri biz parlamentoya getirirken neden hayır dediler. Kadınlara, çocuklara, dullara, özürlülere ve şehit yakınlarına bir ayrıcalık getirdik. MHP'nin bu
değişikliğe evet demesi gerekmez miydi? CHP buna hayır dedi, BDP hayır dedi. Bu madde milletin önüne gelecek. Milletimiz, şehitlerimizin çocuklarına sahip çıkma adına evet mi diyecek hayır mi diyecek, göreceğiz. Bu memlekette fişlenmeyen kimse kalmadı. işadamı fişlendi, memur fişlendi, imam fişlendi. Fişlenmeyen kimse kalmadı. Bir yere gidiyorsunuz, siz sakıncalısınız diyorlar. Niye MİT'ten rapor geldi. Suçum ne, belli değil, bu raporu kim tuttu, belli değil. İnsanların bu olaylardan dolayı hayatları karardı. Yeni getirdiğimiz değişiklikle şunu diyoruz; insanların kişisel verilerini tutanak haline getirip, dosyalamak kimsenin görevi değildir. İnsanları fişlemek kimsenin hak ve hukuku değildir. Böyle bir şey yaptıysanız vatandaş bunu görecek ve mahkemeye gidebilecek. Bunu milletin adına getiriyoruz. Bu maddeye BDP, MHP ve CHP karşı geldi. Bu maddeye evet demediler. Şimdi toplumun önüne gelecek. milletimiz buna hayır mı diyecek, evet mi diyecek? Muhalefet, yapılan değişiklikleri arka plana atıp, sanki AK Parti oylanacakmış gibi bir hava oluşturuyor. Ama nafile, biz bu değişiklikleri imzalayacağız. 10 tane MHP gelse, 10 tane CHP gelse AK Parti'nin 8 yılda yaptığı icraatların hayalini bile kuramaz. Bununda hesabını göreceğiz, 2011'de bununda hesabını göreceğiz. Bu referandumda, AK Parti'nin icraatlarını, milletvekillilerini, belediye başkanların oylamayacağız. Kendi geleceğimizi oylayacağız. Onun için CHP'nin de tabanından, MHP'nin de tabanından da oy isteyeceğiz. Bu değişiklikleri milletimize anlatacağız"
şeklinde konuştu.

Toplantı açılış konuşmalarının ardından basına kapalı olarak devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız