SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Polemiğe Girmeyiz..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Nemrut dağıyla ilgili polemik yerine, buraya daha fazla nasıl turist getirilir onun çalışması yapılmalıdır"dedi.

Adıyaman Belediyesi'nin Malatya Valiliği'ne avukatı kanalıyla gönderdiği yazıda, Malatya Valiliği veb sitesinden Nemrut Dağı fotoğrafının kaldırılmasının istenmesini basın mensuplarının sorusu üzerine değerlendiren Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır,"Nemrut Dağı, bırakın Malatya, Adıyaman ve Türkiye'yi, burası dünya kültür mirasıdır. Bu nedenle, Nemrut Dağı şuranındır, buranındır gibi tartışmaları anlamsız bulmuyorum. Bana göre, Nemrut dağıyla ilgili polemik yerine, buraya daha fazla nasıl turist
getirilir onun çalışması yapılmalıdır. Bu konuda her iki il'e büyük sorumluluklar düşmektedir"ifadelerini kullandı.

Bir basın mensubunun, "Adıyaman Belediyesi'nin bu yazısından sonra Malatya Belediyesi olarak bir karşı cevap içine girecek misiniz?"şeklindeki soruya karşılık da Başkan Çakır, "Gönderilen yazının içeriğinde ne olduğunu bilmiyorum. Ancak, polemiklere girmeyiz. Her iki ilin de buranın değerinin daha da arttırılması için, daha fazla turist gelip ülke ekonomisine daha fazla döviz girmesi için çalışma yapmasını öneriyorum" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız