SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polis 170. Yılını Kutladı

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:32:36
Polis 170. Yılını Kutladı
A- A+ PAYLAŞ

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 170. yıldönümü dolayısıyla Malatya'da tören düzenlendi. 

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Polis Meslek Yüksek Okul (PMYO) Müdürü Mehmet Karlı ile Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sıddık Selçuk tarafından Anıta çelenk sunumunda bulunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, Atatürk Anıtı'nın önünde merkez PTT önüne kadar tören geçişi düzenledi.

Tören geçişi esnasında , İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Polis Meslek Yüksek Okul (PMYO) Müdürü Mehmet Karlı ile Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sıddık Selçuk tarafından esnaf ve vatandaşlara karanfil verildi.

MESAJLAR..

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Polis Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Kurulduğu 1845 yılından bu yana sürekli kendini yenileyen ve geliştiren Polis Teşkilatımız, Cumhuriyetimizin en köklü ve en temel kurumları arasında yer almaktadır. 

Verdiği güven ve cesaret ile toplumsal huzurumuzun en büyük teminatı olan emniyet güçlerimiz, fedakâr duruşu ile toplumumuzun her kesiminin takdirini toplamıştır.

Kamu düzenin sağlanması adına yasaların uygulayıcısı, kişisel ve toplumsal özgürlüklerin koruyucusu olarak gece gündüz demeden çalışan emniyet güçlerimiz, milletimizden aldığı destek ile kendisine verilen görev ve sorumlulukları her koşulda en iyi şekilde yerine getirme gayretindedir. Bu sebep ile polis teşkilatımızın ülkemiz için sarf ettiği gayretler her türlü takdire şayandır.

Emniyet güçlerimizin koruyucu kalkanı altında yer alan bizler de, teşkilatımızın huzur sağlayıcı çalışmalarını kolaylaştırmalı ve kendi polisimizin ilk olarak vicdanımız olduğunu unutmamalıyız. Gece gündüz ayıt etmeksizin her türlü tehlike karşısında bizlere siper olan teşkilatımıza yardımcı olmalı ve kolaylaştırıcı rol üstlenmeliyiz.

Bu düşünceler ile Emniyet Teşkilatımızın tüm mensuplarının 170.’inci kuruluş yıldönümünü kutluyor, teşkilatın her kademesinde hizmet vermiş şehit polislerimizi rahmetle anıyorum. Görevleri başındaki fedakâr polislerimize de çalışmalarında başarılar diliyorum."dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Polis Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Çakır’ın mesajı şöyle: 

“Gücünü milletten ve kanunlardan alan Türkiye Cumhuriyeti’nin en köklü, kuruluşlardan birisi olan Emniyet teşkilatı, 170 yıldır, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak için çalışmaktadır. Özverili ve başarılı çalışmalarıyla güvenliğimizin teminatı olan polisimiz, her türlü tehdide karşı vatanına ve milletine hizmet etme noktasında gözünü kırpmadan görevini yerine getirmektedir.

Polisimiz, insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılması, hukukun üstünlüğü prensibinin sosyal ve siyasal alanda egemen kılınmasını sağlamak için çaba sarf etmektedir. Gücünü halktan ve kanunlardan alan polisimiz, görevini her zaman fedakârca yapmış, gerektiğinde canını hiçe sayarak ulvi görevlerini yerine getirerek, halkımızın güven ve takdirini kazanmıştır. 

Bu duygu ve düşüncelerle polis teşkilatımızın kuruluşunun 170. yılını tebrik ederken; görevleri başında şehit olan polislerimizi rahmetle anıyor, bütün emniyet mensuplarımıza aileleri ile birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da,  Polis Haftası nedeniyle yayınladığı mesajında, “Türk Polis Teşkilatı, ülkemizin en köklü ve yüksek donanım düzeyinin yanı sıra çağdaş ve evrensel değerler anlayışı ile toplumun huzur ve güvenliğini başarı ile sağlayan bir teşkilattır. Bu gün Türk Polis Teşkilatı’nın 170’inci kuruluş yıldönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Varlık sebebi milletimiz olan Türk polis teşkilatı, kurulduğu günden bu güne milletimizin huzur ve güveni için yeri geldiğinde canını feda etmekten kaçınmayan, kutsal bir görevi ifa etmektedir.  Polis teşkilatımız, Milletimizin vicdanından ve yasalardan aldığı güçle, güvenliğin ve huzurun adresi olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Türk Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 170’inci yılını kutluyor, görevi esnasında şehit olan emniyet mensuplarımızı saygı, rahmet ve şükranla anıyorum. Emniyet mensuplarımıza da, aileleri ile birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi. 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 10 Nisan Polis Haftası nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Ülke ve vatan savunmasında her zaman görevinin başında bulunan ve bu yıl 170 nci kuruluş yıl dönümünü kutlayan Emniyet Teşkilatını tebrik eden Belediye Başkanı Polat, “ Cumhuriyetimizin en köklü kurumlarından biri olan Polis Teşkilatımız Ülkeimizdeki düzenin, temel hak ve özgürlüklerin korunması, huzur, güven ortamının sağlanması gibi önemli görevler üstlenmiştir. Her anlamda köklü bir deneyime ve birikime sahip Emniyet Teşkilatımız, modern koşulların gerektirdiği her türlü teknik ve idari donanıma sahip olarak, başarılı hizmetler vermeye devam etmektedir. Gücünü her daim milletten, kanunlardan alan ve bugüne kadar başarılı hizmetlerde bulunan Türk Polisi, görevini her zaman fedakârca yapmış, gerektiğinde canını hiçe sayarak ulvi görevlerini yerine getirmiş, toplumumuzun güvenini ve takdirini kazanmıştır.Bu duygu ve düşüncelerle Polis Teşkilatımızın 170. Yıldönümü dolayısıyla görevi başında şehit düşen polislerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Emniyet Teşkilatımızın değerli mensuplarına sağlık ve başarı diliyor, her daim güvenlik birimlerimizin görevlerinde yardımlarını esirgemeyen kıymetli Malatya ve Yeşilyurt’lu hemşehlerime teşekkür ediyorum" dedi. 

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnaf camiası olarak Türk Polis Teşkilatının 170. Kuruluş yıldönümünü tebrik ettiklerini bildirdi.

Keskin yaptığı yazılı açıklamada, “Ülkemizin en köklü kurumlarından olan Türk Polis Teşkilatının 170. Kuruluş yıldönümü esnaf ve sanatkar camiası olarak tebrik ediyoruz, Malatya Emniyet Müdürlüğümüzü çalışmalarından dolayı kutluyoruz. Malatya’da huzur sağlanması ve Malatya’nın huzur kenti olmasında Emniyet Teşkilatımızın büyük gayretleri bulunmaktadır. Devlet ile millet arasında polis teşkilatımız önemli bir köprü görevi üstlenmektedir. Polisimiz, her zaman esnaf camiası ile iç içe olmuş, sorun ve sıkıntılar diyalog ile çözülmüştür” dedi. Keskin, “Emniyet Teşkilatımızın 170. Kuruluş yıl dönümün de şehit polislerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha anarken, Malatya Emniyet Müdürlüğümüzün kentimizde yapmış olduğu çalışmalardan dolayı tebrik ve takdir ediyoruz” ifadelerini kaydetti

ARAPGİR'DE

Polis Teşkilatı’nın 170 kuruluş yıldönümü Arapgir’de de kutlandı. 

Kutlamalara ilk önce saat 10.00’da Hükümet Konağı önünde başlandı. Buradaki törene Arapgir Garnizon Komutanı Yüzbaşı Özgür Gümüşay, Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Tayfur Özgenç, Emniyet Müdürü Hakan Köse, polis memurları, askeri erkan, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Atatürk Anıtına, Emniyet Amirliği’nin çelenk sunumu gerçekleştirildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan polis memuru Cüneyt Uzuner, “Kurulduğu günden itibaren toplumumuzun ihtiyaçları doğrultusunda büyük bir değişim içerisine giren Türk Polis teşkilatımızın bugün geldiği nokta her türlü takdirin üzerindedir. Polis teşkilatımız gerek çağdaş eğitim öğretim kurumları ile gerekse personel araç, gereç, teknik ve taktik bakımdan dünyanın saygın polis teşkilatlarından birisi haline gelmiştir. Dünyada meydana gelen sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelere paralel olarak teşkilatımız, milletimizin değişen beklentilerine cevap verebilmek için sürekli kendini yenilemeye devam edecektir” dedi.

Daha sonra törenlere katılanlara Bahçeli Şan Lokantası’nda ikramlarda bulunulurken İlçe Emniyet Müdürü Hakan Köse törene katılanlara teşekkür etti. Teşkilat mensubu Şehitler için Cuma Namazı öncesinde ise Hacı Osman Ağa Camisinde de Mevlit okutuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız