SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polis 60 'Çırak' Çıkardı!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da sokakta çalışırken eczanelere çırak olarak yerleştirilen çocuk sayısının 60 olduğu bildirildi.

Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, polisevinde sokakta çalışan çocuklarla iftarını açtı. İftara Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, çocuk polisi şubesi ve terörle mücadele şubesinde görevli polis memurları katıldı.

Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, sokakta çalışan çocukların hem sokaklardan kurtulması ve hem de iyi bir şekilde yetişmelerinin sağlanması amacıyla eczanelere yerleştirilmeleri projesinde önemli adımlar atıldığını söyleyerek, ildeki 135 eczaneden şuanda 60 eczaneye çalışan çocukların kalfa olmak üzere yerleştirildiğini ifade etti.

Kahya, toplumun her kesiminden destek beklediklerini bildirdi. Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse ise, milletine ve vatanına hayırlı bir genç yetiştirmek istediklerini belirterek, projeye önce 20 eczaneyle başladıklarını ve şuanda sokakta çalışan çocukları yanlarına çırak olarak alan eczacı sayısının 60 olduğunu kaydetti.

Çocuklarsa, kendilerine gösterilen ilgiye teşekkür ederek, verilen emekleri boşa çıkartmayacaklarını söyledi. İftardan sonra Emniyet Müdürlüğü'nce hazırlanan hediye paketleri çocuklara verildi. Bu arada, yanlarına sokakta çalışan çocukları çırak olarak alan eczacılar çocukların okul masraflarını karşılayarak onların eğitimlerini takip ediyor. Böylece, fakir durumdaki ailelerin çocukları hem eğitimlerini tamamlayabilecek ve hem de bir meslek sahibi olmuş olacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız