SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polis Adaylarına Fotoğraf Eğitimi

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:56:07
Polis Adaylarına Fotoğraf Eğitimi
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD), fotoğraf eğitimlerine devam ediyor.

MAFSAD, Malatya Polis Okulu öğrencilerine yönelik temel fotoğraf eğitimi başlattı. Polis adaylarından gelen istek üzerine dernek tarafından hazırlanan program kapsamında kursiyerler yaklaşık 5 haftalık bir fotoğraf eğitiminden geçecek.

Kursun ilk dersinde SODES Fehmi Kolçak Fotoğraf Atölyesi’nde bir araya gelen yaklaşık 40 öğrenci ile kurs öğretmenleri tanıştıktan sonra MAFSAD’ın çalışmaları anlatıldı ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Güray Kuzu, kurs süreci hakkında katılımcılara bilgi verdi. Dr. Kuzu, kurs kapsamında fotoğraf tarihi, fotoğraf makinesi çeşitleri, objektifler ve diğer fotoğraf makinesi ekipmanları, ISO, diyafram, enstantane, ışık, masaüstü yayıncılık ve kompozisyon gibi konuların paylaşılacağını, eğitimler sonucunda Malatya içerisinde yakın bir yere teknik gezi düzenleneceğini, teknik gezide çekilen fotoğrafların daha sonra ‘fotoğraf okuma’ dersinde değerlendirileceğini söyledi.

Eğitim programının ilk dersinde kursiyerlere fotoğraf tarihini anlatan Yönetim Kurulu Üyesi Dr. İsmail Evren, fotoğrafın geçirdiği dönemlerin kısa bir özetini yaptı.

Kursun ikinci gününde ise MAFSAD Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Nihan Aladağ, kursiyerlere geçmişten günümüze kadar kullanılan ilk makinelerden, ilginç makinelere ve günümüz dijital teknolojisiyle üretilen gelişmiş makinelere kadar birçok fotoğraf makinesini örnek fotoğraflarıyla tanıtmaya çalıştı.

MAFSAD yöneticileri, kurs sonunda katılımcılara Halk Eğitimi Merkezi onaylı ‘Kurs Bitirme Belgesi’ verileceğini belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız