SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polis Adını Koydu!

A- A+ PAYLAŞ

Sümerpark mı, Abdullah Gül Parkı mı? tartışmaları süredursun, polisiye bir olayın yeri olan parka, bülteni yazan polis memuru adını koydu: “Sümer Abdullah Gül Parkı!..

29 yaşındaki M.A. ile 31 yaşındaki Y.G. adlı şahıslar arasında söz konusu parkta meydana gelen olayın yeri, polis vukuat raporunda “Suçun Yeri: Sümer Abdullah Gül Parkı” olarak yeraldı. Raporda olayla ilgili ise şu bilgi verildi:

“04/05/2009 günü saat 14.00 sıralarında daha önce aralarında husumet bulunan müşteki-şüpheliler yukarıda adresini verdiğimiz parkta karşılaşmış ve aralarında tartışma çıkmış, Y.G. isimli şahıs bıçak çekmiş, diğer şahıs ise kurusıkı silahı çıkarmış, daha sonra olay yerinden kaçan M.A. tabancayı ismini H. olarak bildiği şahısa vermiş, tabancanın şarjörünü ve içerisinde basılı durumdaki 9 adet gaz fişeği ile birlikte park içerisindeki boş bir büfenin çatısına atmış, daha sonra yakalanan M.A. kendisine bıçakla saldırıda bulunan Y.G.’den şikayetçi olduğunu beyan etmiş, Y.G. ise alınan ifadesinde şahısa bıçak çekmediğini beyan ederek M.A. hakkında şikayetçi olmuş, bahse konu kurusıkı tabanca bulunamamış, kurusıkı tabancanın şarjörü ve 9 adet gaz fişeği bulunarak muhafaza altına alınmış, her iki müşteki/şüpheli ifadelerinin ardından serbest bırakılmış olup, hazırlanan tahkikat evrakı adli mercilere ikmalen gönderilecektir.”

PARK ADI..
Sümerbank Fabrikası’na ait iken belediyeye tahsis edilen alan park olarak düzenlenmiş ve proje “Sümerpark” olarak belgelerde yeralıyorken, dönemin belediye başkanı Cemal Akın’ın önerisiyle parkın adı belediye meclisi tarafından “Abdullah Gül Parkı” olarak değiştirilmişti. Bu isim değişikliği tepkiye yol açarken, geçtiğimiz Kasım ayında Malatya’ya gelen ve bu konudaki tartışmalardan haberdar olan Cumhurbaşkanı Gül, adının parka verilmesini istemediğini, buranın halk arasında bilinen adıyla anılmasının gerektiğini söylemişti. Cumhurbaşkanının bu isteği eski başkan Akın dönemindeki belediye yönetimi tarafından yerine getirilmemişti. Ahmet Çakır yönetimindeki belediyenin, parkın adının yeniden Sümerpark yapılmasına ilişkin meclisten karar çıkarması bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız