SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polis Aramasına Ülkücü Tepki

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:33:30
Polis Aramasına Ülkücü Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da üniversite öğrencileri arasında yaşanan bayrak gerginliği devam ediyor. Polis, Perşembe akşam saatlerinde mahkemeden aldığı karar doğrultusunda Atatürk (Kışla) Caddesi'ndeki Ülkü Ocağı binasında arama yaparken, olaylara tepki gösteren Ülkü Ocağı mensupları, caddeyi kapatarak eylem yaptı.

Merkez Mehmet Buyruk Caddesi üzerinde 2. Ordu Komutanlığı Karargahı karşısında bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı olan ve İnönü Üniversitesinde eğitim gören öğrencilerin kaldığı Battalgazi Öğrenci Yurdu’nda öğrencilerin yurt içinde bayrak asması iddiası üzerine karşıt görüşlü öğrenciler arasında başlayan tartışmanın kavgayla sonuçlanması üzerine gece başlayan gerginlik il merkezinde gün boyu devam etti.

Emniyet ekipleri, MHP ve Ülkü Ocağı'nın bulunduğu bina ile BDP’nin bulunduğu bina önünde güvenlik önlemlerini yoğunlaştırdı.

Akşam saatlerinde, polis adli makamlardan aldığı izinle Ülkü Ocağı'nda arama yaparken, Ülkü Ocağı mensupları Atatürk Caddesinde toplanarak caddeyi bir süre trafiğe kapattı. Çevik kuvvet ekipleri ise yolu kapatarak barikat kurdu. O esnada kalabalığın olduğu yakın bir noktada TOMA aracı ise hazır bekletildi.

Ülkü Ocağı mensupları ile Emniyet mensupları arasında da zaman zaman gerginlik yaşandı.

Eylemde basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları Başkanı Göksel Oğuz Tutlu, odalarına bayrak asan Ülkü Ocakları mensuplarının bulunduğu odaya BDP’lilerin zorla girerek darp ettiğini öne sürerek, “Kredi Yurtlar Kurumu’nda hiçbir terör örgütünün teşkilatlanma yapısı oluşturulamaz. Bu olaylara göz yuman Yurt görevlilerinin ve idarecilerinin hakkında soruşturma başlatılmalıdır” dedi.

Tutlu, “Biz hiçbir zaman bayrağımızı çiğnetmedik, çiğnettirmeyeceğiz. Yıllardır sabrımız denenmektedir. Ülkü Ocakları olarak sokağa inmedik, inmemeye kararlıyız. Ancak sabrımız zorlanırsa, Malatya’da doğacak olaylardan sorumlu biz değiliz. "diyerek, BDP'lilere müsamaha göstererek olaylara neden oldukları iddiasıyla resmi görevlileri suçladı.

Eylem esnasında emniyet görevlileri ile Ülkü Ocakları mensupları arasında küfürleşmeye varan gerginliklerde yaşandı.

Eylem basın açıklamasının ardından sona erdi.

BAKAN KILIÇ'TAN SERT UYARI: HUZURU BOZAN BEDELİNE KATLANIR 

Bu arada Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Battalgazi Öğrenci Yurdu'nda yaşananlara "Huzuru bozan bedeline katlanır" sözleri ile tepki gösterdi ve olaya karışanları uyardı. Bakan Kılıç twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Malatya Battalgazi Yurdunda  yaşanan kavgaya, polis ve yurt-kur güvenlik müdahil oldu. Yurtlarda  huzuru bozanlar  bedeline katlanır" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız