SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polis Bekledi, Park Boşaltıldı..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin yeni düzenleme yapacağı Soykan Parkı'ndaki işletmeciye ait eşyalar, yoğun güvenlik önlemleri altında belediye işçileri tarafından dışarı çıkartıldı.

Malatya merkezde bulunan Soykan Parkı'nda yapılacak olan çevre düzenlemesi çalışmaları nedeniyle, daha önce boşaltılması istenen parktaki eşyaları işletmecilerin dışarı çıkartmadığını iddia eden Malatya Belediyesi ekipleri, çok sayıda polisin güvenlik önlemi aldığı bir ortamda, eşyaları dışarı çıkarttı. Masa ve sandalyelere birlikte parktaki işletmeciye ait diğer eşyalar, belediyeye bağlı şirketlerde çalışan işçilerce taşınarak kamyona yüklendi.

Eşyaların boşaltılması esnasında belediyeye ait 2 kepçede parkın önünde kazı yaptı. Çok sayıda Çevik Kuvvet polisi ve zabıta ekiplerini görev aldığı boşaltma esnasında her hangi bir tatsız olay yaşanmadı.

Malatya Belediyesi'nin, Soykan Parkı'nda ve Yeni Camii'nin çevresinde düzenleme yapacağı bildirildi.

Yeni Cami önündeki söz konusu alan 1980'li yıllarda Belediye otobüs ve taksi durağı olarak kullanılmakta iken, daha sonra otobüs durağının yerinin değiştirilmesi sırasında, park düzenlemesinin işadamı Nurettin Soykan tarafından yaptırılması üzerine "Soykan Parkı" olarak adlandırılmaya başlanmıştı.

BELEDİYE AÇIKLAMASI..
Belediye tarafından yapılan açıklamada, yıllardır başlanamayan Yeni Cami Çevre Düzenleme Projesi&nin Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandığı belirtildikten sonra,

“Soykan Parkı 1992 yılında kiraya verilmiş ve kira süresi 03.10.2003 tarihinde sona ermiştir. Ancak kiracının Sulh Mahkemesine açtığı dava nedeniyle, tahliye işlemi sözkonusu tarihte gerçekleştirilememiştir.

2. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin 12.10.2004/1008 esas sayılı kararıyla Soykan Parkı’nın tahliyesine karar verilmiş, Belediyemiz, Soykan Parkı’ndaki işletmeciye ek süre vermiş ve tahliyesini istemiştir. İşletmeci tarafından bu kez de temyize gidilmiş ve neticede Yargıtay 6. Hukuk Mahkemesi 07.03.2005 tarihinde oy birliği ile tahliye kararını onamıştır. Yargıtay’ın onama kararı üzerine belediyemiz tarafından, Soykan Parkı’nın icra yoluyla tahliyesine gidilmiş ve yine işletmeciye ek süre verilmesine rağmen tahliye cihetine gitmemesi üzerine 5 Ağustos 2005 tarihinde parkın tahliyesi yapılmıştır.

Parkın tahliye edilmesiyle birlikte belediyemiz ekipleri tarafından alanın tesviye işlemlerine başlanmış olup, tesviye işleminin tamamlanmasından sonra da hazırlanan proje doğrultusunda düzenleme çalışmalarına başlanacaktır."denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız