SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polis 'Çocuk Oyunları' Düzenledi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından organize edilip; Toplum Destekli Polis, Malatya Milli Eğitim Rehberlik Araştırma Merkezi, Gençlik Spor Müdürlüğünün katkıları ve İlköğretim Müdürlüklerinin katılımı ile düzenlenen ‘’Sanaldan Gerçeğe Geleneksel Çocuk Oyunları’’ Şampiyonası 23 Nisan Cumartesi günü yapılan finallerle ve madalya töreniyle sona erdi.

Konuya ilişkin olarak Emniyet Müdürlüğü şu bilgiyi verdi:

"Oyun, insanların var olmasıyla başlamış ve gelişimini günümüze kadar sürdürmüş önemli bir etkinliktir. Aynı zamanda toplumların ve kültürlerin değer yargılarından biri olan oyun, teknolojik değişimler ve gelişmelerden de etkilemiştir. Bu teknolojik gelişmelerin en önemlilerinden birisi ise bilgisayar kullanımı ve internet olmuştur.

Dolayısıyla çocukların oyun ortamı ve oyun anlayışları da değişmiştir. Bu değişimle, masa başı oyun ortamı oluşmuş, bu ortam çocuğun sosyal, fiziksel, psiko-motor, duygusal, zihinsel ve dil gelişimini olumsuz yönde etkilemiştir.

Ayrıca bu değişim ve gelişmeler kuşaktan kuşağa aktarılarak gelen oyunların unutulmasına da sebebiyet vermiştir. Bu nedenle bu sanaldan gerçeğe projesi ile, unutulmaya yüz tutmuş oyunları yeniden canlandırmak ve ilerdeki yıllar dada devamını sağlayarak bizlerden sonraki kuşaklara iletilmesini sağlamaktır.

Demek ki Oyun insanların var oluşundan bu yana çocukluğundan yaşlılığına kadar hayatının bütün evrelerinde çeşitli şekil ve kurallarla yer almıştır.

Geleneksel oyun; Kurallarını ve kıyafetlerini dahi inanç ve törelerden alan, Türk Milletinin gelenek, görenek ve hasletlerini ortaya koyan canlı ve uygulamalı örneklerden olup, kuşaktan kuşağa aktarılarak yaşatılan sportif, folklorik değerlerdir.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi olarak; çocuklarımızın geleneklerimizi devam ettirmesi bizden sonraki kuşaklara aktara bilmesi ve özellikle sanal ortamda her türlü tehlikeli ve çocuklarımızı her türlü suça itebilecek oyunlardan uzaklaştırarak bizlerin çocukken oynadığımız oyunları unutulmasını önlemek ve çocuklar sayesinde bizden sonraki kuşaklara aktarılmasını sağlamaktır.

Örneğin: Şu anda çocukların sanal ortamda en çok oynadıkları oyunlar metin iki kantır gibi şiddet içerikli oyunlar oynayarak oradaki karakterlerle kendilerini özdeşleştirerek kendi iç dünyalarında şiddete yönelmektedirler. Sokağa çıktıklarında da birtakım problemleri kavga ederek oyundaki kahramanlara özenerek çözmeye çalışmaktadırlar ve büyüdükleri zamanda birer suç makinesi haline gelmeleri büyük olasılıktır. Öyle ki bilgisayarda oyun oynayan çocuk babası yanı başında ölmesine rağmen oynadığı oyunlardan o kadar etkilenmiş ki babasının ölümüne onun artık can hakkı kalmamıştı ve yaşamı bitti demiş. Buradan yola çıkarak sanalda oynanan oyunların biz farkına varma sakta çocuklarımızın iç dünyasında onları içten içe tehlikeli bir uçurumun kenarına getirdiği kaçınılmaz bir sondur. Oysaki çocuklarımız, Geleneksel çocuk oyunları sayesinde; çevresini tanırlar, daha sosyal olurlar, daha güçlü fizik ve özgüvenleri sağlam bireyler olarak yetişirler.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından organize edilip; Toplum Destekli Polis, Malatya Milli Eğitim Rehberlik Araştırma Merkezi, Gençlik Spor Müdürlüğünün katkıları ve İlköğretim Müdürlüklerinin katılımı ile düzenlenen ‘’Sanaldan Gerçeğe Geleneksel Çocuk Oyunları’’ Şampiyonası 23 Nisan Cumartesi günü yapılan finallerle ve madalya töreniyle sona ermiştir.

SONUÇLAR:

* GÜVERCİN TAKLA
1- Şehit Yüzbaşı Hakkı AKYÜZ İ.Ö.O.
2- Şehit Albay İbrahim KARAOĞLANOĞLU İ.Ö.O.
3- Polis Amca İ.Ö.O.

* MENDİL KAPMACA
1- Cengiz TOPEL İ.Ö.O.
2- Şehit Yüzbaşı Hakkı AKYÜZ İ.Ö.O.
3- Türkiyem İ.Ö.O.

* YAKAN TOP
1- Şehit Yüzbaşı Hakkı AKYÜZ İ.Ö.O.
2- Türk Telekom İ.Ö.O.
3- Cengiz TOPEL İ.Ö.O.O."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız