SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Gün Orada Meğer Neler Olmuş!..

0
Güncellendi - 2016-08-31 04:51:13
O Gün Orada Meğer Neler Olmuş!..
A- A+ PAYLAŞ

  • Darbeci askerlerin 2. Ordu Karargahı'na götürmek istedikleri ZPT'yi polislerin durdurup ele geçirmesi ve darbeci askerlere yönelik halk tepkisine ilişkin çok çarpıcı yeni görüntüler ortaya çıktı.

Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin 15 Temmuz darbe girişimi esnasında Malatya’da darbeci askerler ile polisin karşı karşıya geldiği en sıcak dakikalara ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Polis bir yandan darbeci komutanları kurtarmaya giden ZPT’de ele geçirdiği 3 askeri gözaltına almaya çalışırken, diğer yandan sürekli havaya ateş açarak vatandaşları yaklaştırmamaya çalışıyor.

Malatya’da darbe girişiminin ikinci dalgasının noktası olan Malatya’da 2. Ordu Karargahı'ndaki polis tarafından etrafı çevrilerek dışarı çıkmaları engellenen darbeci grubun kurtarılması için 16 Temmuz günü karargaha sokulmak üzere 2 Zırhlı Personel Taşıyıcısı (ZPT) Altay Kışlası’nda güvenlik tel örgülerini aşarak dışarı çıkartılmış ve çevreyolu üzerinde de tüm barikatları aşarak şehir merkezine giriş yapmıştı.

ZPT’lerden birisi tüm engelleri aşarak 2. Ordu Komutanlığı Karargahı önünde kışla duvarına çarparak durabilirken, üzerindeki Türkiye’nin Almanya Berlin Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Kurmay Yarbay Ahmet Üçbudak, polislerin ateş açması sonucunda yaralı olarak ele geçirilmişti.

2. Ordu’daki darbeci grubu kurtarmak için giden ikinci ZPT ise, polis ve vatandaşlar tarafından Turgut Temelli Alt Geçidi içerisinde durdurulmuştu. 16 Temmuz Cumartesi günü sabah saatlerinde yaşanan bu olaya ilişkin ortaya çıkan amatör videoya göre; polis ekipleri ZPT içindeki 3 askeri gözaltına almaya çalışırken, diğer yandan vatandaşların yaklaşmaması için sürekli havaya ateş açılıyor. Polis ekipleri 2 askeri yere yatırarak kelepçeleyip ellerinde silahla beklerken, bir başka asker ise yine kelepçelenerek polis tarafından orada bulunan sivil bir ekip aracına bindiriliyor. Yaşanan arbede esnasında polislerin sık sık havaya ateş açtığı ve vatandaşlardan darbecileri korumaya çalıştığı görünüyor.

2 polis ellerinde silahları ile birlikte yere yatırdıkları darbeci askerleri tutmaya çalışırken, alt geçidin çevresinde biriken vatandaşların, “Kafasına sık, kafasına”, “Vur, vur”, “Öldür, öldür”, “darbe yapıyorlar, ha”, şeklinde bağırdıkları görünüyor.

Biriken kalabalık arasında ZPT aracına taş atanları yine diğer vatandaşlar “atmayın” diyerek uyarırken, alt geçide inen bazı vatandaşların yine ZPT aracına taş attıkları görülüyor.

ZPT içindeki 3 askerin polis ekip araçlarına bindirilip alandan uzaklaştırılmasından sonra sivil polislerin ZPT’nin üzerine çıkmasını ve antenine bayrak asmalarını vatandaşların alkışlarla desteklediği görülürken, ZPT aracı Mustafa Özbey adlı işçi tarafından çalıştırılarak götürülüyor.

Bu arada, darbe girişiminde kullanılan ZPT, 22 Ağustos günü darbe girişiminden 36 gün sonra askeri TIR’a yüklenerek güvenlik önlemleri altında kaçırıldığı Altay Kışlasına teslim edilmişti.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

darbe1

darbe2

darbe3

darbe

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız