SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polis Darbeciyi Böyle Yakalamış

0
Güncellendi - 2016-07-22 06:43:51
Polis Darbeciyi Böyle Yakalamış
A- A+ PAYLAŞ

Darbe girişimine katılanların elinde olan 2. Ordu Karargahı'na destek için giden 2 Zırhlı Personel Taşıyıcısı (ZPT)'den birinin, Çevreyolu'nda polis tarafından engellendikten sonra personelinin teslim alınmasına ilişkin çarpıcı fotoğraflar ortaya çıktı.

16 Temmuz Cumartesi günü Altay Kışlası’ndan çıkan 2 ZPT’nin tespit edilmesi üzerine, bu araçların 2. Ordu’ya ulaşması ağır araçlar kavşaklara yerleştirilerek, akan trafik durdurularak engellenmek istenmiş, bu iki araç refüjlerden kaldırımlardan geçerek hareketlerini sürdürmüştü. Polis ekiplerinin peşine düştüğü araçlardan birisi Çevreyolu’nda durdurularak ele geçirilmiş, diğeri ise tüm engelleme çabalarına rağmen ara sokaklardan, çevreye ateş de açarak 2. Ordu Karargahı’nın önüne kadar ulaşmıştı. Astsubay üniforması giymiş darbe yanlısı Yarbay Ahmet Üçok, nizamiyenin kapalı olduğunu görünce ZPT’yi karargah duvarına çarparak içeriye girmek istemiş, ancak araç burada kalınca, atlayarak karargaha doğru koşmaya başlamış, bu sırada açılan ateş sonucu vurularak ağır yaralanmıştı.

Polislerin personeliyle teslim aldığı diğer ZPT ise, bu sırada yanlarına gelen ve ZTP kullanmayı bildiğini belirten bir kişinin yönetiminde, antenine Türk Bayrağı asılarak, polisler tarafından kuşatmaya takviye için karargah önüne getirilmişti.

Polislerin ZPT'yi kullanan askeri personeli yere yatırarak etkisiz hale getirmesi, vatandaşların tepkilerinin eşliğinde ellerini arkadan kelepçeleyerek, muhafaza için tekrar zırhlı araca götürmesi sırasında çekilen fotoğraflar, twitterdeki bir hesaptan paylaşıldı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- twitter

zpt1

zpt3

zpt2

zpt4

zpt1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız