SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polis de Sınır Ötesine Gidecek

A- A+ PAYLAŞ
Hükümet, terörle mücadelede yeni dönem başlatıyor. Bölgede görev yapan polisin ve mevcutları 2 bini bulan Jandarma Özel Harekât ekiplerinin sınırda daha etkin kullanılması için çalışma başlatılırken, olası sınır ötesi kara operasyonunda Polis Özel Harekât ekiplerinin de kullanılması için yeni düzenlemelere gidilecek.
 
Terörle mücadele kapsamında Başbakanlık, Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın üst düzey bürokratlarının yürüttüğü yeni dönem hazırlıkları rapor haline getirilerek, Başbakan Tayyip Erdoğan’a sunuldu. Polis ve askerin görüşleri de alınarak hazırlanan raporda, terörle mücadelede devlete bağlı kurum ve kuruluşların ortak hareket etmesinin önemi vurgulandı. Raporda, özellikle kırsal bölgedeki operasyonlarda Polis Özel Harekât (PÖH) ve Jandarma Özel Harekât ekiplerinin kullanılmasına dikkat çekiliyor. Olası kara operasyonlarında polisin kısa süreli de olsa sınır ötesine geçmesi için yeni düzenlemeler yapılması, böylece PKK’ya karşı polis-asker işbirliğinde nokta operasyonlar düzenlenmesi planlanıyor. Raporda yer alan terörle mücadeleye ilişkin yeni uygulamaların bazıları şöyle:
 
Savunma yerine saldırı
- Terörle mücadele çalışmaları Ankara yerine bölgeden kontrol edilecek. Üst düzey polis, asker ve bürokratlar sık sık bölgeye gidip bilgi alacak. Böylece bölge halkına devletin terörle mücadeledeki kararlılığı gösterilecek. 
- Saldırılara karşı hem şehir merkezlerinde hem kırsalda savunma yerine saldırı yöntemi izlenecek.
- Eleştirilere hedef olan “Ateş edin emri gelmedi” sözü tarihe karışacak ve teröristlerin yeri tespit edildiği anda hem hava hem kara unsurlarıyla vurulacak. 
- Bölgede görev yapan polis ve askerlerin talepleri doğrultusunda yeni teçhizat alınacak. Bölgedeki polis ve askerlerin yaşam şartlarının daha iyi hale getirilmesi için çalışma başlatılacak. 
- Kandil, Gabar ve Zaho gibi terörist kamplarının bulunduğu bölgelere nokta operasyon düzenlenecek. Bu operasyonlara er yerine özellikle Polis Özel Harekât ve Jandarma Özel Harekât ekipleri katılacak. 
- Şehirdeki terörist saldırılarına karşı istihbarat ağı güçlendirilerek hücre evlere operasyonlar artırılacak. 
- KCK operasyonları artırılarak terör örgütünün bölge halkı üzerindeki etkinliği azaltılacak. 
- Terör örgütü üyelerinin baskılarıyla gerçekleştirildiği iddia edilen kepenk kapatma eylemlerine karşı çok sıkı önlemler alınacak. Esnafın tehdit edilmemesi için güvenlik önlemleri artırılacak.
- Özellikle bölgedeki Polis Özel Harekât timlerinin sayısı artırılacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız