SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polis Desteğiyle

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki göçer ailelerin okula giden çocuklarının ihtiyaçlarını polisler karşıladı.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği sosyal içerikli çalışmaları kapsamında Yıldıztepe Mahallesi'ndeki göçer ailelerin okula giden çocuklarının ihtiyaçlarını karşıladı.

Emniyet Müdür Yardımcısı Galip Kahya, Çocuk Şube Müdürü Selim Özdemir ve Toplum Destekli Polislik Bürosu çalışanlarının katıldığı etkinlikte Yıldıztepe Mahallesi'nde yaşayan göçer ailelerin çocuklarının okul kıyafetleri ve kırtasiyeleri verildi. Çocukların kıyafetleri ve hediyelerini veren Emniyet Müdür Yardımcısı Galip Kahya, çocuklarla tek tek ilgilenerek okumanın önemini vurguladı.

Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Yusuf Çakmak, Malatya Polisi olarak sosyal içerikli pek çok çalışmaları bulunduğunu, bunlardan bir tanesinin de Yıldıztepe Mahallesi Sosyal Sorumluluk Projesi olduğunu belirterek, "Bu projemiz, Malatya ili, Yıldıztepe Mahallesinde yaşayan ve kendilerini Göçer olarak nitelendiren sosyal grubu kapsamaktadır. Yoksulluk ve
yoksunluğun yoğun olarak gözlemlendiği bu mahallede, Emniyet Müdürümüz Ali Osman Kahya'nın desteği ile 'Göçerlerin Sosyolojik Profili' adlı bir çalışma yaptık. Araştırmamızın verilerine göre Yıldıztepe Mahallesinde ikamet eden göçer vatandaşlarımızın yaşadığı problemleri 7 başlık halinde belirledik. Tespit ettiğimiz problemlerden belki de en önemlisi göçerlerin eğitim düzeyinin son derece düşük olması ve eğitim sürecinde yaşanan problemlerdi. Polis olarak amacımız problem odaklı çalışarak herhangi bir suç meydana gelmeden önlemektir. Bunun için de özellikle sosyal açıdan risk altında olan çocukların eğitimleri son derece önemlidir" dedi.

Emniyet Müdür Yardımcısı Galip Kahya, programın sonunda ilköğretim düzeyinde eğitim öğretimlerini sürdüren 85 öğrencinin okul kıyafetlerini ve ayakkabılarını giydirerek, temin edilen çeşitli kırtasiye malzemelerini de öğrencilere dağıttı.

Oldukça mutlu oldukları görülen çocuklar, polislere teşekkür ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız