SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gece Yarısı 'Bomba Şüphelisi' Minibüs Kovalamacası

0
Güncellendi - 2016-10-21 04:52:31
Gece Yarısı 'Bomba Şüphelisi' Minibüs Kovalamacası
A- A+ PAYLAŞ

  • Dur ihtarına uymayarak kaçan plakasız, film camlı minibüs bütün polis ekiplerini alarma geçirdi..

Polis kontrol noktasında durdurulmak istenirken kaçan ve şehir merkezinde kaybolan plakasız, camları filmli minibüsün bulunması için il merkezindeki resmi- sivil bütün polis ekipleri alarma geçti, cadde cadde, sokak sokak yapılan araştırmalar sonucu bulundu.

Olay, Çarşamba'yı Perşembe'ye bağlayan gece yarısı 00.30 sularında Bölge Trafik Şubesi’nin önünde başladı. Kontrol noktasındaki polisler, şehir merkezi istikametine gelmekte olan araçları durdurarak kontrol yaptıkları sırada, ön ve arka plakaları olmayan, camları filmli beyaz renkli minibüsü de durdurmak istedi. Polis noktasına geldiğinde hızını yavaşlatan minibüs sürücüsü, aniden hızlanarak kaçmaya başladı.

Bombalı araç ve intihar saldırıları istihbaratları nedeniyle alarmda olan polisler, kaçan minibüsün peşine takıldılar ve durumu da telsizle Emniyet Haber Merkezi’ne bildirdiler. Kısa bir süre sonra minibüs polis ekibini atlatarak çevreyolundan şehir merkezine giriş yaptı ve Çevreyolu'nun kuzeyinde kayıplara karıştı. Bunun üzerine Emniyet Haber Merkezi, minibüsün yakalanabilmesi için il merkezindeki tüm resmi ve sivil ekiplere anons yaptı. Nöbetçi Müdür devreye girerek aracın mutlaka bulunması talimatını verdi. Aynı anda şehir merkezindeki tüm şubelere bağlı ekipler kaçan minibüsü bulmak için, harekete geçti.

Çok sayıda polis ekibi, aracın son olarak Çevreyolu üzerinde Sanayi Kavşağı’na girmeden Çavuşoğlu Mahallesi'ne yan yoldan giriş yaptığının tespit edilmesi üzerine bu bölgeye ve yol güzergahlarındaki kavşaklara yönlendirildi. Bazı ekipler ise aynı anda şehir giriş ve çıkış yollarını tuttu.

Emniyet Haber Merkezi, ekipleri güzergahlara bakarken mahalle aralarındaki sitelerin ve apartmanlarınkiler de dahil tüm otoparkların kontrol edilmesi talimatını verdi.

Yaklaşık yarım saat sonra, bir polis ekibi Çavuşoğlu Mahallesi Sami Kasap Sokağı'ndaki bir otoparkta beyaz renkli plakasız minibüsü farketti. Polisler, aracın motorunun sıcak olduğunu belirleyince, otopark işletmecisine ulaştı. Minibüsün kısa bir süre önce park edildiğini belirleyen polis ekipleri, minibüsü kullanan sürücüye de cep telefonundan ulaşarak otoparka gelmesini istedi. Kontrol noktasındaki ekipte otoparka gelerek, uygulamada kaçan aracın otoparktaki araç olduğunu belirttiler.

Yapılan incelemede aracın plakasının 25 KA 428 olduğu, tescil adresinin Erzurum-Hınıs olduğu ve eksik evrak ve işlemlerden dolayı yakalama kararı bulunduğu belirlendi.

Yaklaşık yarım saat sonra otoparka gelen Bülent K. (41) adlı sürücü, minibüsün kendisi tarafından kullanıldığını ve aracı yaklaşık yarım saat önce otoparka bıraktığını, kontrol noktasından kendisinin kaçtığını öne sürdü. Noktadaki tanık polisler de kaçan minibüsün sürücüsünün Bülent K. olduğunu teşhis ettiler. Alkol muayenesinde Bülent K.’nin alkolsüz olduğu belirlendi. Olayda gerçeğin ortaya çıkması üzerine ekipler rahat bir nefes aldılar.

Eksik evrak ve işlemler nedeniyle uygulamadan kaçtığını söyleyen Bülent K., polislerin, “Yanında kim vardı?” şeklindeki sorusu üzerine ise, “Yanımda Mersedes Kadir vardı” şeklindeki cevabıyla olay yerindeki polislerin gülüşmelerine neden oldu. Nöbetçi Müdür, olayın kısa sürede çözülmesi nedeniyle ekiplere teşekkür etti.

Yapılan inceleme sonrasında minibüs, yakalama kararı nedeniyle trafikten men edilerek yeddiemin otoparkına çekilirken, sürücü hakkında da işlem başlatıldı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

şüpheliaraç1

şüpheliaraç2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • yunus (7 yıl önce)
    böyle işmi olur müdür beyde kısa süredeymiş çözülmesi teşekkürlerininden eksikte kalmıyor çok ters işler yapıyorlar bu kadar da olmaz böyle herkes kaçabilir mi polisin elinden ekiplerden helal size be yatın uyuyun daha neler görecez
    0
    0
    Yanıtla