SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polis Gaz Bombası Attı

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:28:03
Polis Gaz Bombası Attı
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor ile İstanbul ekibi Pendikspor arasındaki karşılaşma gergin başladı, gergin bitti. Maç sonrasında, stad önünde ve çevresinde taşkınlık yapan taraftara polis biber gazı ve gaz bombasıyla müdahalede bulundu.

Karşılaşma öncesi Pendikspor kafilesini taşıyan özel bir firmaya ait 34 YTT 99 plakalı otobüse Battalgazi Kavşağında kimliği belirsiz kişiler tarafından taşı saldırıda bulunuldu. Otobüsün her iki yanında camlar kırılırken, olayda kimse yara almadı. İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal da taşlı saldırıya uğrayan otobüste incelemede bulundu. 

Karşılaşmada yoğun güvenlik önlemi alındı. Bir TOMA aracı stat dışında bekletilirken, emniyet görevlileri stat çevresinde kuş uçurtmadı.

-Bilet aldılar içeri giremediler-

Malatya İnönü Stadı’nda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bakan açık tribüne ilk defa taraftar alındı. Taraftarlar, arandıktan sonra stada alınırken, bazı taraftarlar stada giremedi.

Ellerindeki biletlerle giriş kapılarını tekmeleyen bazı taraftarlar, stadı terk etti. Ellerindeki biletleri gösteren bazı taraftarlar, 'Bilet aldık, içeriye giremedik. İçeriye bedavadan taraftarları alıyorsunuz, biletimiz olduğu halde bir giremiyoruz' diyerek, isyan ettiler. Bu arada, kalabalık bir grup taraftarın stadın ambulans kapısını zorlayarak içeri girmesi nedeniyle, biletli taraftarların stada giremedikleri öne sürüldü. 

Rakip takım için ayrılan 200 kişilik bölümde ise, Pendik'teki ilk maçın sonrası YMS taraftarlarına yönelik hareketleri nedeniyle büyük tepki toplamış olan Pendikspor Kulüp Başkanı Sami Bayram'ın yanı sıra bu kulübün bazı yöneticileri maçı izledi. Polis, Pendikspor yönetiminin bulunduğu bölümde etten duvar ördü.

-Maç Sonrası-

90+2. dakikada gelen golle takımlarının mağlup olmasına tepkili olan Yeni Malatya taraftarlarından kalabalık bir grup, maç sonrası stad önünde ve Sivas Caddesi ile Çevreyolu'nun bir bölümünde Pendikspor'un çıkışını beklemeye başladılar. Stad önü ve Sivas Caddesi'ndeki gruplar, dağılmalarını isteyen polisle karşılıklı gerginlik yaşarken, polis grubu dağıtmak için gaz bombası ve biber gazı kullandı. Birçok taraftarın gazdan etkilendiği görüldü. Polis Çevreyolu Battalgazi kavşağı ile Sancaktar Mezarlığı önünde toplanan gruplara da müdahale etti.

Pendikspor kafilesi, staddan Emniyet Müdürlüğü'ne ait zırhlı midibüslere alınarak direkt havaalanına götürüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız