SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polis Katili Öldürüldü

A- A+ PAYLAŞ
 
Siirt kent merkezinde Yenimahalle Polis Karakolu yakınında devriye gezen polis otosuna yapılan saldırıda komiser Osman Demir şehit edildi. Saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonda çatışma çıktı. Çıkan çatışmada komiseri şehit eden terör örgütü üyesi ölü ele geçirilirken bir polis memuru da yaralandı.
 
Siirt kent merkezinde Yenimahalle Polis Karakolu yakınında devriye gezen polis otosuna 21.50 sıralarında PKK’lı teröristlerce silahlı saldırı düzenlendi.Açılan ilk ateşte otomobildeki komiser Osman Demir ağır yaralandı. Araçtaki diğer polislerin karşılık vermesi üzerine teröristlerle kısa süreli çatışma yaşandı. Ağır yaralı olarak Siirt Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Komiser Demir kurtarılamadı. Saldırganların yakalanması amacıyla Siirt kent merkezinde operasyon başlatıldı.
 
Sabaha kadar süren operasyonda, saldırıyı gerçekleştiren ve kimliği belirlenemeyen PKK’lı teröristin Conkbayır Mahallesinde olduğu saptandı. Sabah erken saatlerde teröristin saklandığı sokağı tutan özel haraket polisleri, ’dur’ ihtarına ateşle karşılık veren PKK’lı ile çatışmaya girdi. Mahalle arasında devam eden çatışmada, komiseri şehit eden terörist silahıyla birlikte ölü ele geçirildi. Çatışmada, özel harekat polisi Özkan Çağlar ise yaralandı. Yaralı polisin tedavisinin Siirt Devlet Hastanesi’nde sürdüğü ifade edildi.
 
'HABERİ TV'DE GÖRDÜK'
 
Siirt'te devriye görevi yapan polis aracına teröristlerce açılan ateş sonucu şehit düşen 41 yaşındaki komiser Osman Demir’in, Isparta’daki baba ocağına ateş düştü. İki çocuk babası Osman Demir'in, SBS’ye giren oğlu Abdullah Enes'in sınav sonucunu öğrendikten sonra memleketine gelmek istediği ve bunun için yıllık izine çıkmayı planladığı öğrenildi. 
 
Siirt Emniyet Müdürlüğü’nde 2 yıldır görev yapan komiser Osman Demir, Haydar Koyuncu Caddesi'nde dün gece devriye görevi yaptığı sırada, aracına teröristlerce düzenlenen saldırıda ağır yaralandı. Siirt Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Demir, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şehidin acı haberini alan Isparta’nın Eğirdir İlçesi’ne bağlı Balkırı Köyü'nde yaşan ailesi yıkıldı. Fenalaşan anne Gülsüm Demir, Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi’nde tedaviye alındı.
 
Şehit komiser Osman Demir’in kardeşi Türkan Tilki, acı haberi televizyonda haber kanallarının son dakika gelişmesini vermesiyle öğrendiklerini belirtti. Haberi alır almaz annesinin sinir krizi geçirdiğini belirten Tilki, "Ağabeyim 2 yıldır Siirt’te görev yapıyordu. 10 ve 14 yaşlarında 2 erkek çocuğu var. Eşini Konya’daki ailesinin yanına göndermişti. Kendisi de büyük oğlu Abdullah Enes’in SBS sonucunu öğrendikten sonra izine ayrılıp memlekete geleceğini bildirmişti. Ancak gelemedi” diye konuştu.
 
İlçede haberin duyulması üzerine yakınları ve komşuları Osman Demir'in evine koştu. Babası Abdullah Demir’i 25 yıl önce kaybettiği öğrenilen şehit komiser, köy mezarlığında ikindi namazının ardından babasının yanında açılan mezara bugün defnedilecek. Bu arada şehidin toprağa verileceği köy mezarlığı da yabani otlardan temizlendi. Şehidin evine ve köy meydanına Türk bayrağı asıldı.
 
Osman Demir'in cenazesi bugün baba evine getirilicek. Şehidin eşi ve oğullarının da Konya'dan yola çıktıkları öğrenildi.
 
ÇATIŞMADA YARALANAN POLİS MEMURUNUN SAĞLIK DURUMU İYİ
 
Siirt Valisi Musa Çolak, çatışmada yaralanan polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.
 
Çatışmanın ardından iznini yarıda keserek Siirt'e dönen Vali Çolak, Komiser Osman Demir'i şehit ettiği belirtilen terör örgütü üyesinin ölü olarak ele geçirildiği çatışmada yaralanan Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Özkan Çağlar'ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.
 
Vali Çolak, polis memuru Çağlar'ın kolunun kırıldığı ve dokularında zedelenme olduğunu anlattı.
 
Bu arada komiser Osman Demir'i şehit ettiği belirtilen teröristin ölü ele geçirildiği çatışmanın yaşandığı Conkbayır Mahallesi'nde evde incelemenin sürdüğü bildirildi.
 
Bu arada şehit Komiser Osman Demir'in cenazesinin, Valilik önünde düzenlenecek törenin ardından memleketi Isparta'ya gönderileceği belirtildi.
 
HÜZÜNLÜ TÖRENLE MEMLEKETİNE UĞURLANDI
 
Siirt’te dün gece ekip aracının taranması sonucu şehit olan komiser Osman Demir için Siirt Valiliği önünde uğurlama töreni düzenlendi.
 
Törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Siirt Valisi Musa Çolak, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Van Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, Siirt 3’üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Şahin İşleyen, Emniyet Müdürü Recep Güven, kentte görev yapan polisler aileleri ve yakınları katıldı.
 
Törene katılanlar ellerinde Türk bayrakları taşırken, gözyaşlarına boğuldu. Törende Demir’i şehit eden teröristin öldürüldüğü operasyona katılıp intikamını alan meslektaşları da büyük hüzün yaşadı. Törende vatandaşlar, terör örgütü PKK’ya lanet okurken, ’Kahrolson PKK’, ’Şehitler ölmez vatanda bölünmez’ sloganları attı.
 
BAKAN ŞAHİN, ’BU SOKAK ÇIKMAZ SOKAKTIR"
 
Törende konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, komiser Osman Demir’i şehit eden teröristin kanının yerde kalmadığını söyledi. Olaydan sonra yapılan takipte gerekenin yapıldığını belirten Şahin, şöyle dedi:
"Keşke akşamki olay olmasaydı, keşke sabahki de olmasaydı. Her iki olay da kutsal topraklarda gerçekleşti. Diğer olaylar gibi, diğer cahilce, haince, vahşice gerçekleşen olaylar gibi. Nüfus kaydı bu devletin kütüklerinde bulunan insanlar, farklı şekillerde yönlendirilerek, farklı şekillerde yönetilerek, kardeş kardeşe silah çektirerek, bir senaryoyu yıllardır yaşıyoruz. Yaşatılmamız da isteniyor ama Türk milleti olarak her zaman olduğu gibi buna daha çok kararlıyız daha çok inançlıyız. Ne olursa olsun, ne kadar olursa olsun, neye mal olursa olsun, şehit kanlarına yoğrularak asırların ötesinden beri bize miras bırakılan misakı milli sınırları içerisindeki bu aziz vatanın bölünmezliği, bu yüce devletin varlığı ve bütünlüğü, bu aziz milletin birliği kardeşliği ve huzuru ilelebet dünya durdukça, gök kubbe üstümüzde olduğu müddetçe, yer kürenin üzerinde Türk milleti varlığını sürdürdükçe bu değerler yaşayacak ve yaşatılacaktır. Bunun aksi düşünceye kapılanlar, kapılmış olanlar o düşüncelerin maşaları, o düşüncelerin şuursuzca saldırganları, tekrar tekrar düşünmelidirler ki, bu sokak çıkmaz sokaktır. Belki zaman zaman boşluk bulabilmişlerdir ama o boşluklar artık güvenlik teşkilatı mensuplarımız tarafından polisimiz, jandarmamız, kara kuvvetlerimizin, iç güvenlik unsurları tarafından günbe gün kapatılmakta ve karartılmaktadır. Her eylemin karşılığı geleceği gibi, her eylem içinde olan düşünce sahiplerinin de karşılığı öncesinden gelmiş olacaktır. Önleyici önlemler alınacaktır, alınmaktadır."
Diyarbakır’da teröristlerce şehit edilen 13 askeri dün gözyaşlarına uğurladıklarını belirten Bakan Şahin, şöyle devam etti:
 
"Ama hayat orada durmadı, burada da durmadı, devam ediyor. Bir taraftan acıyı hissedeceğiz, ama eş zamanlı kimin ne olduğunu, ne için olduğunu, kimin yaptığını, kimin yapmaması gerektiğini nasıl olur da kimler bunu yapmaz hale getireceğini düşünmeye, planlamaya, hükümet olarak, devlet olarak ve devletimizin kurumları olarak bifevri çalışma halinde devam ediyoruz ve edeceğiz. Aziz şehidimizin temiz kanı yerde kalmadı. Bugün siz saygıdeğer Siirt halkının yakınlığı, sahiplenmişliği duyarlılığı, bu meselenin çözümünün olmazsa olmaz örnek ve asil unsurudur, parçasıdır. Bu törende haykırılan şehitler ölmez vatan bölünmez sözü bu günün sözü değil yüz yılların sözüdür. İnancıdır ve devam edecektir. Bu olaylar olduğu müddetçe, olmazsa da hatırlarda ve hafızalarda da bu gerçek saklanacak. Bu meydanın sesi PKK kahrolsun, bu milletin telabidir. Bu Siirtlinin talebidir, bu Hakkarilinin talebidir, bu Muğlalının talebidir, bu Edirnelinin talebidir, bu Trabzonlunun talebidir, bu Hataylının talebidir. Yüce milletin aziz milletin talebidir."
 
EN YÜKSEK MERTEBEYE TERFİ ETTİ
 
Siirt Emniyet Müdürü Recep Güven, konuşması sırasında büyük üzüntü yaşarken, gözleri doldu. Güven, şunları söyledi:
"Bugün insanlığa hizmete kendini adamış güzel bir kardeşimizi manidar bir gecede Beraat Kandili’nde şehitlik mertebesine şahadeti münasebetiyle burada bulunuyoruz. Biz onlara özveride bulunuyoruz, onlar yaşıyorlar, Malazgirt’in kahramanlarıyla Çanakkale şehitleriyle buluşmaya giden kardeşimizdir. Bu belki terfiyen tayin diyebiliriz, bu bir cenaze töreni değil en yüksek mertebeye terfi etti. Şehitlerin yanına gidiyor, efendimizin yanına gidiyor. Bu kardeşimiz operasyondan ziyade kapı kapı gezerek, çocukların, gençlerin, fakir vatandaşların mağduriyetlerini önlemek için gece gündüz çalıştı. Özellikle bu hususiyetiyle ön plana çıktı bu kardeşimiz. Çanakkale ruhu bu milletin mayasıdır. Bunu hep söylerdi, her bulduğunu Çanakkale’ye götürmeye çalışırdı. Kardeşim ruhun şad olsun."
Konuşmaların ardından şehit Demir’in tabutu ellerin üzerinde taşınıp ambulansa konuldu. Demir’in cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere memleket Isparta’ya gönderildi. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız