SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Polis Köklü Kuruluşlardan Biri'

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:16:32
'Polis Köklü Kuruluşlardan Biri'
A- A+ PAYLAŞ

İl yöneticileri ve siyasiler Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü dolayısıyla birer mesaj yayınladılar.

AKIN'IN MESAJI

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Cemal Akın, Polis Teşkilatının kuruluş yıldönüm dolayısı ile bir mesaj yayınladı. 
Milletvekili Akın'ın yayınladığı mesaj şöyle; 
 
"Toplumsal barışımızın, huzur ve güvenliğimizin teminatlarından biri olan polis teşkilatımız, özellikle son yıllardaki performansıyla, hayati öneme sahip bu görevi başarıyla yürütmektedir. Görevini fedakarca, vatan ve millet sevdasıyla, büyük bir sorumluluk içinde yürüten Türk Polis Teşkilatı, hiç şüphe yok ki, gücünü halkımızın güven ve desteğinden almaktadır. Dolayısıyla, emniyet teşkilatımızın son yıllarda elde ettiği başarıların temelinde, devletle millet arasındaki mesafenin kapanması, karşılıklı güvenin daha da güçlenmesi yatmaktadır. Bizler de hükümet olarak, daima polislerimizin yanında olduk, özlük haklarını geliştirdik, teknik donanım açısından teşkilatımızı dünyanın en güçlü polis teşkilatlarından biri haline getirdik.
 
İnanıyorum ki, devlet milletiyle ne kadar kaynaşırsa, vatandaşımızın aidiyeti de kurum ve kuruluşlarımız da aynı oranda güçlenecek; bu da Türkiye'nin büyümesine, kalkınmasına olumlu yansıyacaktır. Bu düşüncelerle, Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümünü kutluyor, şehit polislerimizi rahmetle anıyor, bütün polislerimizi sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
 
ŞAHİN'İN MESAJI
 
Milletvekili Mustafa Şahin yayınladığı mesajda;  “Polis Teşkilatımız 167 Yıldır , hukuk ve kanunlar çerçevesinde tarafsız olarak milletimize hizmet ederek görevini sağlıklı bir şekilde ifa etmektedir. Devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik her türlü tehdit ve saldırılara, fitne ve fesat tohumu ekmeye çalışanlara, organize
olmuş suç örgütlerine karşı mücadele etmektedir.
 
Polis Teşkilatımız, personel, eğitim, araç gereç, teçhizat, teknik donanım bakımından daima kendini yenilemekte, yeni metotları da kullanarak suç ve suçlularla mücadelede büyük başarılar elde etmektedir. Ak Parti iktidarları döneminde polis teşkilatının her türlü gereksinimlerini karşılamak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayıp, bilimsel gelişmeler çerçevesindeki tüm gelişmeleri takip etmeleri sağlanarak çağı yakalamaları amaçlanmıştır.
 
Her geçen gün hızla büyüyüp, gelişmekte olan ilimizde asayişin sağlanması için gece gündüz demeden çalışıp gayret gösteren Polis Teşkilatımız , devlet-vatandaş işbirliği sağlayıp huzur ve barışın tesisi için hiçbir zaman fedakarlıktan kaçınmamışlardır. Polis Teşkilatının 167 . Kuruluş Yıldönümü vesilesiyle Vatan uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anar, tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı ve sabır diler, gazi, görev malûlü ve emeklilere esenlik ve mutluluklar ,görevi başında bulunan polislerimize başarılar diler. Aileleri ile birlikte sağlıklı huzurlu ve mutlu günler dilerim ." dedi. 
 
ÇALIK'IN MESAJI
 

Milletvekili Öznur Çalık, yayınladığı mesajda ; 
 
"10 Nisan 1845 tarihinde kurulan Polis Teşkilatımız, günümüze kadar ülkemizin yaşadığı sıkıntılı dönemlerde görevini hep başarılı bir şekilde yürütmenin gayreti içinde olmuştur.
 
Türk Polisi bugün de gösterdiği olağanüstü gayretlerle yaptığı hizmetler sonucunda, milletinin gönlünde taht kurmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyor. Türk Polis teşkilatının farkı, vatandaşımızın can ve mal emniyetini, devletimizin bekasını sağlamak amacıyla geceli gündüzlü ve canları pahasına görevlerini ifa eden emniyet mensuplarımızın cefakâr karakterlerinde gizlidir. Onların başarısı, elbette ki ülkemizin tüm alanlardaki başarısının temelidir. Çünkü huzur ve güvenlik olmadan sanayileşmede, kültürde, ekonomide hiçbir alanda başarı ve ilerleme kaydedilemez. Özellikle Malatya’da Polis teşkilatımızın son derece büyük bir başarıyla görevini ifa ettiğini görüyor, vatandaşlarımızdan memnuniyet ifadelerini alıyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımız adına devletimizin temsilcisi, il özel İdaresinin başı ve temsilcisi olarak Türk Polis Teşkilatına Değerli Emniyet Müdürümüz Mustafa Aygün ile tüm ilçe, belde ve köy teşkilatlarımız şahsında teşekkürlerimi sunuyor, başarılarının daim olmasını diliyorum.
 
Emniyet Teşkilatımızın ve polisimizin, bundan sonra da şerefli mazisinden ve milletinden aldığı güçle, topluma güven veren hizmetlerini halkla bütünleşerek en iyi şekilde devam ettireceğine dair inancımız tamdır.
 
Türk Polis Teşkilatının 167’inci kuruluş yıldönümünde, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yâd ediyor, tüm polislerimize ve değerli ailelerine şükranlarımı sunuyor, selam ve saygılarımı iletiyorum."
 
ÖZ'ÜN MESAJI..

 
AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz'ün mesajı şöyle:
 
"Her türlü şartta milletimizin can ve mal güvenliğini sağlayan huzur ve asayişini temin etmek için önemli görevler üstlenen emniyet teşkilatımızın 167 yıldönümünü kutluyorum. 
 
Gücünü halktan ve kanunlardan alan Türk Polisi canını gerektiğinde hiçe sayarak görevini ülkemizin dört bir yanında her zaman büyük fedakârlıklarla yapmaktadır. 
 
Polisimiz devlet ile vatandaş arasındaki diyalogun en önemli basamağı durumundadır. Görev esnasında zaman mefhumu gözetmeden çalışırken, büyük fedakârlıklar yaptıkları muhakkaktır.
 
Özellikle son yıllarda, suç örgütlerine ve suçlulara, çete ve mafyalara, illegal yapılanmalara  vurduğu darbelerle büyük başarılara imza atan polis teşkilatımız, milletimizin gönlünde taht kurmuştur. 
 
İnsan hak ve özgürlüklerine engel teşkil eden tüm olumsuzlukların kaldırılması ve toplumda huzur ve güven ortamının sağlanması gibi birçok önem arz eden konuların her zaman bir parçası olmuştur.
 
Polis Teşkilatımızın ve Emniyet Teşkilatımızda görev yapan tüm teşkilat mensuplarımızın  167. kuruluş yıldönümünü kutlayarak,  bu görev uğrunda şehit olan tüm polislerimize de Allah 'tan rahmet  diliyorum."
 

AĞBABA'NIN MESAJI
 

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın mesajı da şöyle:
 
"Polis teşkilatımız kurulduğu günden beridir  her türlü zorluğa ve zaman zaman yaşadığı olumsuzluklara rağmen, görevlerini başarıyla yerine getirmiştir. Polisimizin, vatandaşımızın hak ve hürriyetlerini gözeterek görev yapması demokratik hukuk devletinin temellerinden birini teşkil etmelidir. Daha demokratik ve daha özgürlükçü bir ülkenin özlemini duyarken, hak arayan vatandaşlarımızla, öğrencilerimizle polisin çatışma görüntülerinin artık yaşanmaması en büyük dileğimizdir. Polisimizin vatandaşın karşısında değil, vatandaşın yanında olan, onları korumak ve emniyetini sağlamakla görevli kişiler olduğunu unutmamamız gerekir.
Diğer yandan polislerimiz, özlük hakları ve çalışma koşulları konusunda sıkıntılar çekmektedir. Tüm hak arayan vatandaşlarımız gibi polisimizin de bu anlamda hep yanında olduğumuz bilinmelidir. 
Bu duygu ve düşüncelerle, zor bir görevi yerine getiren polislerimizin polis haftası ve polis teşkilatımızın kuruluş yıldönümünü kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum."
 

BAŞKAN ÇAKIR'IN MESAJI

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167. yıldönümü dolayısı ile Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır bir mesaj yayınladı. 
Polis teşkilatından için "Devletimizin köklü kuruluşlarından biridir" diyen Başkan Çakır," Emniyet Teşkilatı, 167 yıldır canla başla milletimizin canını ve malını korumaktadır. Özverili ve başarılı hizmetleriyle güvenliğimizin garantisi olan Polisimiz; Her türlü iç ve dış tehdide karşı, dün olduğu gibi bugün de vatanına ve milletine hizmet etme konusunda görevini gözünü kırpmadan yerine getirmektedir. Zor şartlarda bile görev bilinciyle hukuki sınırlar içerisinde vatandaşlarımızın huzuru, güvenliği ve toplumun asayişi için çalışan polisimiz, aynı zamanda adaletin de ilk kapısıdır.
 
Vatanı ve milletinin güvenliği için gece gündüz demeden çalışan, polis teşkilatımızın tüm mensuplarına aileleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyor, görevi başında şehit düşen polislerimize Allah'tan rahmet diliyorum.” ifadelerini kullandı. 
 
GÜRKAN'IN MESAJI
 

Polis Teşkilatının kuruluş yıldönümü dolayısı ile mesaj yayınlayan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan şu ifadelere yer verdi;
 
“Halkımızın güvenliği ve huzuru için fedakârca çalışan Polis Teşkilatının kuruluşunun 167. yıldönümünü kutluyorum. 10 Nisan 1845 yılından bu yana, gücünü yasalardan, desteğini halktan alan, birlik ve düzenin korunması, sürekli kılınması için fedakârca hukukun üstünlüğü ilkesiyle adaletli ve tarafsız olarak hizmet veren Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 167.nci yıl dönümünde polisimizin duygu ve heyecanını paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Emniyet Teşkilatımız, Devletimizin üniter yapısını koruyabilmek; demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetini sonsuza dek yaşatabilmek için gerektiğinde canını seve seve vermekten çekinmemektedir. Zor şartlar altında, gece gündüz milletimize hizmet eden tüm Türk Polis Teşkilatı mensuplarını tebrik ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Polis Teşkilatımızın 167. kuruluş yıldönümünü kutluyor, aziz şehitlerimizi rahmetle; gazilerimizi, malullerimizi ve emeklilerimizi de minnetle anıyorum. “ 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız