SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polis Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

A- A+ PAYLAŞ

Türk Polis Teşkilatı’nın 161.Yıldönümü ilimizde de düzenlenen törenle kutlandı.

Kutlama töreni Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürü Orhan Savaş, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Recep Özmen ile Emniyet Mensupları Eşleri Yardımlaşma Derneği ile Emniyet Mensupları Şehit Aileleri Derneği tarafından Anıta çelenk sunuldu.

Daha sonra İl Emniyet Müdürü Orhan Savaş anıt şeref defterini imzaladı.

Kutlamalar kapsamında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Vali Halil İbrahim Daşöz bir konuşma yaptı. Daşöz, konuşmasında, “ Bugün millet olarak polis teşkilatımızın kuruluşunun 161. yılının kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşıyoruz. Tüm emniyet mensuplarının yıldönümlerini kutluyorum 161. yıldönümü söylenirken bir çırpıda söyleniyor. Günümüzde birçok ülkenin tarihlerinin yüz 161.yılında olmadığını görmekteyiz. Bu polis teşkilatımızın ülkemizin ne kadar önemli olduğun göstermektedir Polis teşkilatımız Cumhuriyete bağlı halkın huzur ve güveni için 24 saat görev başındadır. Malatya’da polis teşkilatımız sadece kentin asayişi , can ve mal güvenliğini sağlamakla kalmayıp ilimizin sosyal gelişimi içinde önemli çalışmalar yürütmektedir. Polis Amca İlköğretim okulunu başlattılar. İlin ağaçlandırması çalışmalarını yaparken, kötü alışkanlıklarla mücadele edip, ihtiyaç sahiplerine yardım etmek konusunda önemli görevleri yerine getirmektedirler” dedi.

İl Emniyet Müdürü Orhan Savaş da,” 10 Nisan 1845 tarihinde kurulan Polis Teşkilatımız; 161. yıldan bu yana, ülkemizin milli birlik ve bütünlüğünün sağlanmasında, Anayasal düzenin korunmasında, halkımızın huzur ve güveninin temininde önemli görevler üstlenmiştir. Bu anlamda, hem diğer kamu kurum ve kuruluşları, hem de vatandaşları ile dayanışma içerisinde halkına hizmet vermeye devam etmektedir.” diye konuştu.

“Hizmette kaliteyi ön plana çıkartan Malatya Emniyet Müdürlüğümüz; eğitimin önemini göz önünde bulundurarak Üniversitemiz, Adliye Teşkilatımız ve Baromuzun da destekleri ile hizmet içi eğitim ve seminerlerle personelini günün koşullarına uygun olarak yetiştirmeye devam etmektedir.” diyen Emniyet Müdürü Savaş konuşmasında daha sonra şunları söyledi:

“161 yıllık şerefli bir maziye sahip bulunan Teşkilatımız, vatandaşlarımızın can, mal ve ırz güvenliğini sağlamak üzere gece-gündüz demeden, her türlü tehlikeyi göze alarak, halkına hizmet vermeye devam etmektedir. Ülkemiz üzerinde birtakım hain emelleri olan dış destekli yıkıcı güçlerin, oynadıkları oyunlar her zaman farklı versiyonlarla; sağ-sol, Türk-Kürt, Alevi-Sünni, Laik-Anti laik, inananlar-inanmayanlar gibi ikilemler yaratarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu güçler Ülke ve Millet bütünlüğünün, devlet otoritesini ve kamu düzenini çökertmeyi amaçlamaktadırlar. Hain şer odaklarıyla; inançla cansiperane mücadele eden güvenlik kuvvetlerimiz, hiçbir zaman onlara bu fırsatı vermeyecektir. Görevlerimizin yerine getirilmesinde; Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Atatürk'ün çizmiş olduğu çerçeve, ilkeleri ve direktifleri, daima rehberimiz olacaktır.

Unutulmamalıdır ki; Polis, çağdaş ve demokratik toplumların vazgeçilmez unsurudur. Ülkemizin huzur ve güvenliği için, şerefli görevlerini yerine getirirken; vatan, millet ve bayrak sevgisi uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi ise minnet ve şükranla anıyorum.”

Anıt önündeki törene; Vali Halil İbrahim Daşöz, Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Çakan, Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, Emniyet Müdürü Orhan Savaş, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Recep Özmen, bazı vali yardımcıları, daire müdürleri, Emniyet personeli ile vatandaşlar katıldılar.

Anıt karşısında oluşturulan Şeref Tribünü önünden yaya ve araçlı polis birimleri tören geçişi yaptı. Polis birimleri, yürüyüşü kent merkezinden Polis Evi'ne kadar sürdürdü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız