SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polis Kuruluşunu Kutladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:15:58
Polis Kuruluşunu Kutladı
A- A+ PAYLAŞ

Türk Polis Teşkilatı’nın 168. kuruluş yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. 

Tören öncesinde Malatya Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Eski Belediye Binası Meydanı’ndan bando takımı eşliğinde Atatürk Anıtı’na kadar yürüyüş yaptı. Anıtta, Malatya Emniyet Müdürlüğü, Malatya Polis Meslek Yüksekokulu ve Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği’nin çelenkleri Atatürk Anıtı’na sunulurken, saygı duruşu sonrasında 2. Ordu Bölge Bando takımı’nın eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Tören Malatya Polis Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin okul bandosu eşliğinde yaptığı yürüyüşü ile sona erdi. 

Törene Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Malatya Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü İbrahim Azcan, bazı kamu kurum kuruluşu yöneticisi ve temsilcileri ile Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Sıddık Selçuk ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldılar.

MESAJLAR..

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Polis Teşkilatı'nın 168. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"Türkiye'de devlet, çağdaş bir toplumda bulunması gereken bütün temel kurum ve kuralları başarıyla hayata geçirmiş, gelişmiş ülkelerin insanı esas alan yönetim anlayışına ulaşabilmiştir. 

Kamu düzenini korumayı amaçlayan kanunlarımızın uygulanmasında, Emniyet Teşkilâtımıza önemli görevler düşmektedir. İşlerimizi rahat bir şekilde yapmamız, evimizde rahatça endişesiz uyumamız polislerimizin fedakar çalışmaları ile mümkün hale gelmektedir.

Emniyet Teşkilâtımız, devletimizin demokratik otoritesinin meşrû gücünü temsil etmektedir. 

Ülkemizin geleceği açısından çok önemli olan huzur ve sükûnun demokratik kurallar içerisinde sağlanmasını, hür ve serbest ortamın sürdürülmesini temin etmek polisimizin en önemli görevidir.

Unutulmamalıdır ki, demokrasinin yaşaması diğer özgürlüklerin yanında ancak toplumda huzur ve güvenliğin sağlanmasıyla mümkündür. 

Gücünü halktan ve kanunlardan alan Türk polisi, görevini her zaman fedakarca yapmış, gerektiğinde canını dişine takarak ulvî görevlerini yerine getirmiş, toplumumuzun güvenini ve takdirini kazanmıştır. 

Milletimiz de, gecesini gündüzüne katarak toplumun huzur ve sükûnu için çalışan polislerimize her zaman destek olmuştur. 

Emniyet güçlerimizin fedakâr çalışmaları ile mevcut özlük haklarından daha fazlasını hak ettikleri ortadadır. Hükümetimiz polislerimize her zaman imkanlar ölçüsünde iyileştirmeler yapmış ve yapmaya da devam edecektir.

Polis Haftası'nı bu duygu ve düşüncelerle kutluyorum. Bu vesileyle, görevlerini kahramanca yerine getirirken şehit olan polislerimizi rahmetle anıyor, görevleri başındaki tüm polislerimize başarı dileklerimi iletiyorum."

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın mesajı da şöyle:

"Devletimizin köklü kuruluşlarındın birisi olan emniyet teşkilatı, 168 yıldır canla başla milletimizin canını ve malını korumak adına hizmet vermektedir. Özverili ve başarılı çalışmalarıyla güvenliğimizin garantisi olan polisimiz; her türlü iç ve dış tehdide karşı, dün olduğu gibi bugün de vatanına ve milletine hizmet etme noktasında görevini gözünü kırpmadan yerine getirmektedir. Zor şartlarda görev bilinciyle hukuki sınırlar içerisinde vatandaşlarımızın huzuru, güvenliği ve toplumun asayişi için çalışan polisimiz, aynı zamanda adaletin de ilk kapısıdır. 

Her geçen gün vatandaşın içine daha çok girerek, kendini toplumun bir parçası olarak kabul ettiren polisimiz, çocuklara şefkat eli, gençlere yol gösterici, büyüklere bir arkadaş olarak ulaşırken, suçlunun karşısına ise bir duvar gibi set olmaktadır. Polis denilince akla ilk gelen şey güvendir. Bundan dolayı halkımız polislerimize ve polis teşkilatına büyük güven duymaktadır.

Vatanın ve milletin güvenliği için gece gündüz demeden çalışan, polis teşkilatımızın 168. yılını tebrik ediyor; tüm mensuplarına aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız