SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polis MYO'da İ.Ü. Destekli Panel

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu tarafından İstanbul Üniversitesi'nin katkısıyla düzenlenen "Kolluk Görevlileri Açısından Türk Ceza Kanunu (TCK), Ceza Muhakemeleri Kanunu (CMK), Polis Vazife ve Selahiyetleri Kanunu (PVSK) ile Kabahatler Kanunu (KK)" konulu iki gün süreli panel başladı.

9-10 Haziran tarihleri arasında PMYO salonunda gerçekleştirilecek olan panelin açılışı dolayısıyla düzenlenen törene; Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mesut Parlak, Yeşilyurt Kaymakamı Serdar Cevheroğlu, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, adli, idari ve askeri yargı mensupları, MEV Başkanı Şaban Taçyıldız, emniyet mensupları ile Polis MYO öğrencileri katıldılar.

PMYO müdürü Recep Özmen açılış törenindeki konuşmasında özetle, “22 Haziran’da yapılacak mezuniyet sonrasında öğrencilerimiz sahaya iniyor. Türk Ceza Kanununda 2 yıl önce yapılan değişiklikler ve uygulamada görülen aksaklıklar konunun uzmanları tarafından anlatılacak. Bu panelin gerçekleşmesinde önemli katkıları olan İstanbul Üniversitesi Rektörü Mesut Parlak’a teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Prof.Dr. Parlak da yaptığı “Yaşamda paylaşıldıkça artan 2 önemli değer vardır. Biri mutluluk diğeri ise bilgidir. Cumhuriyeti, Atatürk ilke ve inkılaplarını ve demokrasiyi ilelebet yaşatabilmenin yolu da bilgiden geçer. Her şey Atatürk’ün kurduğu laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti içindir” diye konuştu.

Cumhuriyet Başsavcısı Demirdağ ise“ Türk Ceza Kanununda köklü değişikliklerin yapılmasının üzerinden 2 yıl geçti. Değişikliklerin daha iyi algılanması için gerçekleştirilen bu panel özellikle de mezun olacak öğrencilerimiz açısından çok yararlı olacaktır.”dedi.

Vali Daşöz de özetle şunları söyledi:

“TCK’da yapılan değişiklikler özel önem arzetmektedir. Gelişen dünya da suç çeşitlerinde çeşitlilik arzetmektedir. Bu panelin katılımcılara ve ülkemize önemli kazanımlar sağlayacağı muhakkaktır.”

Daha sonra Prof.Dr. Feridun Yenisey, Prof.Dr. Timur Demirbaş, Doç.Dr. Fatih Selami Mahmutoğlu, Dr. Barış Erman ve Dr. İdris Güzel'in konuşmacı olarak katıldığı panele geçildi.

Panel, Pazar günü sona erecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız