SON DAKİKA
SON DEPREMLER

474'ü Kumar, 74'ü Fuhuştan.. Polis 1001 Şüpheli Yakalandı

0
Güncellendi - 2020-02-11 07:26:39
474'ü Kumar, 74'ü Fuhuştan.. Polis 1001 Şüpheli Yakalandı
A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz Ocak ayında Terörle Mücadele (TEM), Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Narkotik Suçlarla Mücadele, Asayiş şube müdürlükleri ile Yeşilyurt ve Battalgazi ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinin operasyonları, uygulamaları, denetimleri ile ilgili bilgileri paylaştı. 1 ayda 130 ruhsatsız silah ele geçirilirken, 162 bin kişinin GBT kontrolu yapıldı, fuhuşa karışan 74 kişi yakalandı ve fuhuş yapılan 33 ikamet kapatıldı. Narkotik Şube tarafından 102 operasyonda 148 şahsın yakalandığı, çeşitli miktarda uyuşturucu ve uyarıcı madde ele geçirildiği, TEM Şubesinin terör örgütlerine yönelik operasyonlarında 73 şüphelinin yakalandığı açıklandı.

Çeşitli suçlarla ilgili toplam 1001 şüphelinin yakalandığı Ocak ayı çalışmalarıyla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü şu bilgileri verdi:

"İl Emniyet Müdürlüğü olarak Malatya halkımızın huzur ve güvenliği kamu düzenin sağlanması, suç ve suçlularla etkin mücadele kapsamında, TEM Şube Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Yeşilyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü, Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 2020 Yılı OCAK ayı içerisinde gerçekleştirilen uygulama ve denetimler sonucunda;

TEM VE KOM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE

-FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütünün ilimizdeki yapılanmasına yönelik yapılan çalışmalarda; (58) şahıs hakkında işlem yapılmış; bunlardan, (2) şahıs tutuklanmış, (8) şahıs hakkında Adli Kontrol Tedbirine hükmedilmiş, (46) şahıs ifadesinin ardından serbest bırakılmış, (2) şahıs ise firari olarak aranmaktadır.

-Ayrıca FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik olarak farklı illerin soruşturmaları kapsamında il dışından gelen talimat evrakları doğrultusunda (13) şüpheli hakkında işlem yapılmış, bunlardan (6) şüpheli yakalanarak talimat iline teslim edilmiş, (2) şüpheli ifadelerinin ardından serbest bırakılmış, (5) şüpheli ise firari olarak aranmaktadır.

-PKK-KCK Terör örgütüne yönelik yapılan operasyon kapsamında (1) şüpheli gözaltına alınmış, adli makamlara sevk edilen şüpheli mahkemece Tutuklanmıştır.

-DEAŞ silahlı terör örgütü adına faaliyet yürüttüğü tespit edilen (1) şüpheli gözaltına alınmış, şüpheli şahıs işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştır.

Kaçakçılık ve Mali Suçlara Yönelik Yapılan Çalışmalarda;

-Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçlamasıyla (21) şüpheli gözaltına alınmış, adli makamlara sevk edilen (12) şüpheli mahkemece tutuklanmış, (6) şüpheli hakkında adli kontrol tedbirine hükmedilmiş, (3) şüpheli ise firari olarak aranmaktadır. Şüphelilerin yapılan aramalarında; (7 adet tabanca), (7 adet şarjör), (1738 adet mermi), (3 adet av tüfeği), (46 adet av tüfeği kartuşu), (2 adet kesici alet), ( 1 adet çelik yelek) ele geçirilmiştir.

-5607 Sayılı Kanun kapsamında (4) şüpheli hakkında işlem yapılmış, şüphelilerden; (15 litre sahte içki, 38 şişe kaçak içki), (883 paket kaçak sigara), 16.5 muhtelif gıda), (141 kg. nargile kömürü), (8 kg nargile kömürü), (5000 adet makaron), ele geçirilmiştir.

-Resmi Belgede Sahtecilik suçundan (8) şüpheli hakkında işlem yapılmış, şüphelilerden (1 adet sahte çek) ele geçirilmiştir.

NARKOTİK SUÇLARLA MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce; Uyuşturucu ile mücadele kapsamında TCK’nın 188/3 – 188/6 (Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Yapmak) , TCK’nın 191 (Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak) ve TCK’nın 190. maddesinden (Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırmak) suçlarından İlimiz genelinde yapılan çalışmalarda;

Şube Müdürlüğümüz görevlilerince, yapılan planlı operasyonlarda ve ilimiz giriş-çıkışlarında oluşturulan Uygulama noktalarında uyuşturucu madde kullanımı ve satışı yönünden, (102) operasyon gerçekleştirilmiş, yapılan operasyonlarda (148) şahıs gözaltına alınmıştır.

Bu şahıslardan (33) şahıs hakkında TCK’nın (188/3-188/6), (113) şahıs hakkında TCK’nın (191.) ve (2) şahıs hakkında TCK’nın (190.) kapsamında adli işlem yapılmıştır. Adli makamlara sevk edilen (16) şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, (6) şüpheli hakkında Adli Kontrol tedbirine hükmedilmiş,(1) şahıs firari olarak aranmakta, (125) şahıs ise savcılık talimatına istinaden serbest bırakılmıştır.

Yapılan bu operasyonlar sonucu (1.433,61 gr. Sentetik Kannabinoid), (369,36 gr. Metamfetamin), (1274 Adet Reçeteye Tabi Hap), (42,01 gr. Kubar Esrar), (869 adet Ecstasy), (2,51 gr. Toz Esrar) maddeleri ele geçirilmiştir.

ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İLE BATTALGAZİ VE YEŞİLYURT MERKEZ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜKLERİMİZCE YAPILAN ŞOK UYGULAMALAR VE YOL UYGULAMALARINDA

(162.919 Şahsın GBT kontrolü yapılmış), yapılan bu kontroller neticesinde aranması bulunan (261) şüpheli şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edilmiştir. (37 Ruhsatsız tabanca), (13 Kuru Sıkı tabanca), (75 Ruhsatsız Av Tüfeği), (181 adet çeşitli çaplarda Fişek), (79 adet kesici alet), (507 adet Uyuşturucu Hap), (319 gr Narkotik madde), (10.5 litre sahte rakı) (100 TL sahte para) ele geçirilmiş ve (10 faili meçhul olay) aydınlatılmıştır.

Ayrıca Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliğimiz ekipleri tarafından,1072 Sayılı Kanuna Muhalefet kapsamında ve Kumar Oynanması için Yer ve İmkân Sağlama (Kumar/Tombala); suçlarından 33 ayrı Adrese İşlem Yapılmış, 34 şüpheli hakkında adli işlem yapılmış, kumar oyunu oynayan 474 şahsa toplam 206.605 TL idari para cezası uygulanmıştır.

Kumar Oynamakta kullanılan 15 Adet Oyun Aleti, 10 Adet Tombala Makinası, 742 Adet İskambil kağıdı ve 4468 TL para ele geçirilerek kamuya aktarılmıştır.

Fuhuştan 74 Kişiye işlem yapılmış olup 122.500 TL cezai işlem uygulanmış, 33 ikamet kapatılmıştır.

Kimlik Bildirim Sistemine kayıtlı tesislere yönelik yapılan denetimlerde; 3 işyerine toplamda 18,813 TL idari para cezası uygulanmıştır. Mevzuata aykırı çalışan 1 işyerinin kapatılması için gerekli yazışmalar yapılmıştır.

Yine 1 şahsa Kimlik Bildirim Sistemine kayıtlı olmadan günübirlik kiralama işi yaptığından dolayı 18.025 TL idari para cezası kesilmiştir."

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • memet çoban (4 yıl önce)
    çağam foturafdaki girazlar bizim buraların girazıda girazı deren çağanın eli bizim bu tarafların ırğatlarının eline heç benzemeyi o elden dolayı girazdanda şüpeye düşdüm bidahaya dikgate alman temennisiyle selamlar
    0
    0
    Yanıtla
  • münevver (4 yıl önce)
    Malatyahaber gercekten işi bozduınuz. Yapılan yorumları artık yayınlamıyorsunuz. İşinize geleni yayınlayın. Aferin * size. böyle devam edin. Hangi siyasiden ne kadar alıyorsunuz? E yeme yedirme dünyası...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Bakın kimse yorum yapmıyor artık cunki yayınlamıyorsunuz taraf oldunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Değerli müdürümüz ve ekibine sonsuz teşekkürler.Bu haberleri okudukça Malatya'nın nasıl bir batağa girdiğini daha iyi anlıyoruz.Allah zalimlere fırsat vermesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa (4 yıl önce)
    Sayın Emniyet Müdürümüz Cenabı Allah'ın Malatyamıza bir lütfudur. Allah ondan ve ekibinden bin defa razı olsun, güç, kuvvet versin. Umarım daha uzun yıllar Malatyamıza hizmet eder ve Malatyamızdaki diğer başkan, vekil ve bürokratlara örnek olur. Hatta Malatyamızdan vekil bile olabilir. memnuniyetle seçeriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (4 yıl önce)pasa isimli kullanıcı yorumuna
    aynen paşa kardeş sana katılıyorum.. umarım uzun yıllar malatyada kalır. . bide şu statla üniversite arasına üst geçit yapılması için karayollarına rapor sunsa. çünkü maç çıkışı karşıdan karşıya geçişler çok tehlikeli
    0
    0
    Yanıtla