SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polis Sahalardan Çekildi

A- A+ PAYLAŞ

Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin önlenmesine dair 5149 sayılı kanunun 5.maddesi gereğince, bugünden itibaren polisin stad, salon ve spor alanlarının içinde görev yapması ortadan kalktı. Polis, genel asayiş ve spor alanları çevresindeki önlemi dışında, stad ve salon içlerinde görev almayacak.

Profesyonel ve amatör resmi ile özel tüm spor müsabakalarını kapsayan uygulama nedeniyle bundan böyle spor kulüpleri her türlü sportif müsabakalarında saha içinde, tribünlerde sporcu giriş ve çıkış kapıları, koridorları, hakem ve gözlemci odaları, basın tribünü ve röportaj odalarında, idari bölümlerde 1. Güvenlik bariyeri dahil olmak üzere, özel güvenlik personeli çalıştıracak. Müsabakalarda görev yapacak özel güvenlikçilerin listesi İllerde Emniyet Müdürlükleri ile ilgili federasyonların temsilcilerine verilecek. Türkiye Süper ligi dahil olmak üzere bu haftadan itibaren polisler, saha içinde görev yapmayacak.

28 Nisan 2004 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 5149 sayılı Spor'da Şiddetin Önlenmesine dair Kanunda , kulüplerin gerekli önlemleri alması ve özel güvençilerin yetişmesi amacıyla dört yıl ertelenen ve 5 Mayıs 2009 tarihi itibarıyla yeniden yürürlüğe giren 5.maddede şöyle deniliyor:

"Spor kulüpleri, güvenliği sağlamaya yetecek sayıdaki güvenlik elemanlarını, müsabaka öncesinden, müsabakanın tamamlanıp, seyirci ve sporcuların tahliyesine kadar geçecek dönem içerisinde müsabakaların yapılacağı yerde bulundurmak ve spor alanlarının iç güvenliğini sağlamaktan yükümlüdür. Spor kulüpleri bu kanunda yer alan yükümlülüklerini yerine getirmek amacıyla müsabaka ve saha güvenliğinin sağlanmasına yetecek sayı ve nitelikte, yasalar çerçevesinde özel güvenlik hizmeti satın almaya yetkilidir. Özel Güvenlikçilerin bu kanundan doğan görevlerinin ifası sırasında ateşli silah taşımaları yasaktır"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız