SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Polis Sıkıntı Yarattı!'

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Celal Berktaş, parti genel başkanı Deniz Baykal'ın Malatya ziyareti sırasında havaalanındaki vip uygulamasında havaalanı güvenliğinden sorumlu emniyet mensupları tarafından kendilerine sıkıntı yaşatıldığını ve bunun Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de gündeme getirileceğini açıkladı.

Berktaş, Deniz Baykal'ın havaalanında karşılanması esnasında parti yöneticilerinin partililerle değil, havaalanında görev yapan emniyet görevlisi arasında tartışma yaşandığını da belirtti.

CHP İl Başkanı Celal Berktaş, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında şunları belirtti:

"4 Ekim Pazar günü Doğanşehir'deki Elma ve Kültür Festivali'ne katılmak üzere Malatya'ya gelecek olan partimizin Genel Başkanı Sayın Deniz BAYKAL'ı karşılamak üzere binlerce partilimiz ile havaalanındaydık. Örgüt olarak karşılama öncesi yaptığımız örgüt içi toplantılarımızda , karşılamanın disiplin içerisinde geçmesi ve özellikle havaalanında bulunan güvenlik görevlilerine , görevlerini aksatacak davranışlarda bulunulmaması için partililerimizi bilgilendirdik. Memnuniyet ile herkes gördü ki Cumhuriyet Halk Partililer buna titizlikle uymuştur.

Ancak bu gün Yerel Basınımızın konuyla ilgili haberlerini gazete ve internet sitelerinde görünce şaşkınlık içerisine girdim.

Yerel Basınımızın yayın organlarının bir ikisi hariç diğerlerinde karşılama esnasında " CHP İl Başkanı ile bazı partili üyeler arasında kısa süreli bir tartışma yaşandığı ve bu tartışmanın milletvekilimiz Mevlüt ASLANOĞLU'nun aracı olmasıyla tatlıya bağlandığı" şeklinde haberler yayınlamıştır.

Olayın özü şudur arkadaşlar;
Olay partililer arasında geçmemiştir. Olay benimle havaalanında görev yapan emniyet görevlisi arasında yaşanmıştır.

Yaşanan olay nedir ?

Sizlerde şahit oldunuz binlerce partilim, .çevre illerden gelen milletvekillerim , il başkanlarım , parti yöneticilerim büyük bir coşku ve heyecanla Sayın Genel Başkanımızın gelmesini bekliyoruz.

Havaalanı görevlileri tarafından bize önce " parti otobüsü vip alanına alınmayacak " denildi . Sonra " vip salonuna , vip salonuna girebilecekler genel listesine göre alım yapılacak " denildi.

Daha sonra ise " vip alanında olanlar ip gibi sıraya dizilecek" denildi. Tabi ki karşılaştığımız bu tablo hoş değildi.

Ben de CHP Malatya İl Başkanı olarak misafirlerimize ve partililerimize yapılan bu saygısızlığa tepkisiz kalamazdım.

Özellikle havaalanı yetkililerine soruyorum.
Bir milletvekilinin özel arabası vip salonunun önünde dururken , parti otobüsünün alana alınmaması çifte standart değil midir ?

Bizim de milletvekilimizin özel aracı havaalanında ama havaalanı otoparkındadır. Emniyet görevlilerimizin haklı olarak hassas bölge konumunda belirttikleri Vip salonunu önünde değildir.

Yıllardır siyaset yapıyorum ve bu tür karşılama programlarına katılıyorum. Böylesi yanlı bir uygulamayı ilk defa görüyorum. Bu yanlı uygulamaya tepki göstermeyecek miydim ?

Tabi ki tepkimiz havaalanı kurallarına değil , bizlere uygulanan çifte standardaydı. Madem burası güvenlik açısından hassas bölge milletvekili aracının orada ne işi var. Bu çifte standart değil de nedir.

Konuyla ilgili milletvekilimiz Sayın Mevlüt ASLANOĞLU mecliste soru önergesi verecektir.

Havaalanındaki karşılama esnasında münferit olarak kabul etmek istediğimiz bu olayın dışında, Sayın Genel Başkanımızın Malatya'ya gelişi ve gidişi esnasında her zaman olduğu gibi gösterdikleri hassasiyetten dolayı özellikle Malatya İl Emniyet Müdürümüze ve nezdinde tüm güvenlik güçlerimize, karşılamaya gelen binlerce partilimize, Doğanşehir güzergahında Genel Başkanımızı büyük sevgi gösterisiyle karşılayan Cumhuriyet Örnek Köylü vatandaşlarımıza , Doğanşehir' de büyük coşkuyla karşılayan Doğanşehir halkına ve festivale katılan tüm Malatyalılara teşekkür ediyor, bu tür tartışmaların bir daha yaşanmamasını diliyorum."

Berktaş'ın açıklamasında belirttiği, havaalanı VIP salonu önünde park eden aracın AKP Milletvekili Öznur Çalık'ın aracı olduğu öğrenildi.

FOTO: Baykal'ın gelişi sırasında havaalanında emniyet görevlileriyle partililerin tartışması.. (İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız