SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polis Teşkilatı 164 Yaşında..

A- A+ PAYLAŞ

Türk Polis Teşkilatı'nın 164. kuruluş yıldönümü nedeniyle Malatya'da bir tören düzenlendi. Törende bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, “Ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti devletinin bekası için her zaman şehitler verdik, gerekirse vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Polis Teşkilatı’nın 164.Yıldönümü dolayısıyla ilimizdeki tören Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Törene Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Recep Özmen ile birlikte Emniyet Müdürlüğü üst düzey personeli ile polis memurları ve Polis MYO öğrencileri ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunumunun ardından Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya Anıt Özel Defterine şunları yazdı:

“Aziz Atam;
Ülkemizin Milli Birlik ve Bütünlüğünün sağlanmasında, Anayasal düzenin korunmasında, halkımızın huzur ve güveninin temininde önemli görevler üstlenen, mazisi şan ve şerefle dolu Türk Polis Teşkilatımızın 164’ncü yıldönümünde, manevi huzurunuzda bulunmaktayız.

Ulusal birlik ve bütünlüğümüzü korumak için karşımıza çıkacak tüm engelleri ve güçlükleri bertaraf etmek amacıyla yılmadan, gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Üstlendiğimiz görevin yerine getirilmesinde ilkeleriniz ve direktifleriniz daima rehberimiz olmuş ve olmaya devam edecektir.

Bize emanet bıraktığın ülkemizi sonsuza dek yaşatmak için, yeri geldiğinde canını seve seve feda etmekten çekinmeyen Türk Polis Teşkilatımızın bu yıldönümünde, sizin ve kişiliğinizde tüm aziz şehitlerimizle kahraman gazilerimizin manevi huzurlarında saygı ile eğiliyor derin minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.Ruhunuz şad olsun.”

Kahya daha sonra günün anlamını belirten konuşma yaptı. Kahya konuşmasında da şunları söyledi:

“Ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti devletinin bekası için her zaman şehitler verdik, gerekirse vermeye devam edeceğiz. Suçu önleme görevi yalnız polisin değil toplumunda görevidir. Çünkü suç yalnız suçtan zarar gören kişiye karşı değil, bütün topluma karşı işlenir. Bu konuda toplumun bütün bireylerinin çeşitli seviyelerde sorumlulukları söz konusudur. Düzenli bir toplum hayatı için, kişilerin kendilerine düşen görevleri eksiksiz yerine getirmesi şarttır. Unutmayınız ki, hak ve hürriyetlerin korunmasında en büyük teminat, başkalarının hak ve hürriyetlerine gösterilen saygıdır. İç huzurun ve barışın sağlanması ve devam ettirilmesi birlik ve beraberlik duygularının geliştirilmesi ile mümkündür. Dünyanın hiç bir yerinde, vatandaşının desteğini ve güvenini kazanmadan ayakta kalabilmiş ne bir ideoloji, ne bir kurum ne de bir devlet vardır.”

Törende bir konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz de, Emniyet Teşkilatı'nın Türkiye'nin en köklü kuruluşlarından birisi olduğunu, polisin huzur ve güveni sağlamak için görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini belirterek şunları söyledi:

“ Polisimiz kardeş kuruluş olan Jandarma ile birlikte can ve mal güvenliğinin sağlanması için büyük çaba gösteriyorlar. Bugün teknolojik gelişimlerle ve kısa süre önce ilimizde de uygulamaya geçirilen MOBESE sistemi ile çok etkili kurum haline gelmiştir. Malatya huzur ilidir, güvenli ildir. Bunda polisimiz ve jandarmamızın büyük emeği vardır. Halk güvenini sağlayamayan toplumlar ileriye gidemezler. Bugün ilimizde polislerimiz, sosyal sorumluluk kapsamında Polis Amca İlköğretim Okulunu yaptırmış, önemli bir teknolojik yapı olan MOBESE'yi hayata geçirmeye katkı sağlamış, aynı zamanda sokaklarda çalışan çocuklara yönelik de çok saygılı çalışmayı yapmışlardır. Polis teşkilatımızın 164.Yıldönümünde şehit polis ve Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz”

Konuşmalardan sonra tören geçişi yapıldı. Polisler daha sonra Atatürk Caddesi’nden İnönü Kapalı Çarşı önüne kadar Polis MYO Bandosu eşliğinde yürüdüler. Bu yürüyüş sırasında vatandaşların polislere yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız