SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polis Teşkilatı 172. Yılını Kutluyor.. Ve Mesajlar

0
Güncellendi - 2017-04-09 18:45:29
Polis Teşkilatı 172. Yılını Kutluyor.. Ve Mesajlar
A- A+ PAYLAŞ

Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 172.Yıldönümü dolayısıyla 10 Nisan Pazartesi günü bir etkinlik düzenlenecek.

Malatya Emniyet Müdürlüğü ile Malatya Polis Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 172.Yıldönümü nedeniyle tören 09.00’da Atatürk Anıtı önünde yapılacak. Buradaki törende Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak. Ardından saat 11.00’de Yeşiltepe Şehir Mezarlığı’ndaki Şehitlikte anma töreni ve şehitlik ziyareti gerçekleştirilecek.

Etkinlikler kapsamında Yeni Cami’de ikindi namazı öncesinde mevlid okutulacak.

MESAJLAR..

Bu arada, Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun yıldönümü nedeniyle siyasiler tarafından mesaj yayınlandı.

Malatya Valisi Mustafa Toprak

"Ülkemizin huzur, sükûn, güvenlik, asayiş ve düzenini sağlamakla görevli olan Türk Polis Teşkilatımızın 172. kuruluş yıldönümünü kutlamanın engin mutluluğunu ve sevincini yaşamaktayız.

Kanun ve mevzuatların kendisine verdiği yetkiler çerçevesinde Aziz Milletimizin can ve mal güvenliğinin sağlanması ve toplumsal asayişin muhafaza edilmesi için gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalışan Polis Teşkilatımız, kurulduğu 10 Nisan 1845 tarihinden günümüze kadar canla, başla ve büyük bir sadakatle görevini ifa etmiştir.

Gelişen teknolojiyle eş zamanlı olarak sürekli kendini yenileyen, emniyet ve güvenlik alanındaki tüm gelişmeleri yakından takip ederek suç ve suçlularla mücadelede üstün başarılar elde eden Türk Polis Teşkilatı, Aziz Türk Milleti'nin geçmişten günümüze gurur vesilesi olmuştur.

Necip Milletimizin ihtiyaç ve taleplerine mukabelede bulunurken insan haklarına saygıyı, hukukun üstünlüğünü ve demokrasinin gereklerini hakkaniyetle gözeten Türk Polis Teşkilatı’nın daima artan bir başarı grafiğiyle hizmetlerine devam edeceğinden şüphemiz yoktur.

Bizler biliyoruz ki yıkıcı ve bölücü şer odaklarının karşısında cansiperane bir şekilde mücadele eden emniyet ve güvenlik güçlerimiz oldukça Cennet Ülkemiz üzerinde plan yapan hiç kimse umduğuna nail olamayacaktır. 15 Temmuz ihanet kalkışmasının eli kanlı maşalarına karşı Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı başta olmak üzere Emniyet Teşkilatımızın saldırıya uğrayan çeşitli hizmet binalarında şahadet şerbeti içen Kahraman Polislerimiz, tabancasını çekip tek başına teröristlerin üzerine yürüyerek büyük bir terör olayını engellerken şehitlikle şereflenen tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz gibi Fethi SEKİN kardeşimizde bunun en bariz ve abidevi örnekleridir.

Kahraman Türk Polisimizin, belindeki silahını, üzerindeki üniformasını ve sahip olduğu yetkileri Yüce Türk Milleti'nin emanetleri olarak bildiğine ve Oğuz Kağan'dan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'e kadar uzanan Kahraman Atalarına layık bir Vatan Evladı olmanın şuuruyla görev yaptığına inanç ve itimadımız tamdır.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde; Türk Polis Teşkilatımızın 172. kuruluş yıldönümünü ve Kahraman Polislerimizin Polis Haftası’nı kutluyor, şahadet şerbetini içen ve ebediyete intikal eden emniyet teşkilatı mensuplarımızı rahmetle yâd ediyor, teşkilatımızın malûl ve gazi olan personeline sağlık ve esenlikler temenni ediyor, bu kutsal görevlerinde

Emniyet Teşkilatımızın bütün mensuplarına üstün başarılar ve çalışmalar dilerken aileleri ile birlikte sağlıklı, huzurlu ve güzel günler temenni ediyorum.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“Türk Polis Teşkilatı, kurulduğu günden bu yana vazifesini fedakârca, cefakârca yerine getirmiş, toplumun itimadını, takdirini kazanmıştır. Türk Polisi, kanunlardan ve milletimizden aldığı güçle, gece gündüz demeden ülkemizin güvenliği ve refahı için canını hiçe sayarak ulvi görevler üstlenmiş ve üstlenmeye de devam etmektedir.

1845 yılından bugüne dek, kendini sürekli revize eden; toplumun, değişen dengelerin ihtiyaçlarına cevap verebilen ve kendini geliştiren Polis Teşkilatımız, Cumhuriyetimizin en köklü temel kurumlarından birini teşkil etmektedir. Vatanımızın istikbali açısından önem arz eden refah ve sükûnetin demokratik normlar içerisinde ifa edilmesi, özgürlüklerin sürdürülmesini temin ettirmek polisimizin başlıca görevidir. Polis; güven demek, cesaret demek, huzurun teminatı, kamu düzeninin koruyucusu, kollayıcısı demektir.

Türk Polisi, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde asker üniforması giymiş hainlere karşı, devletin istiklali, milletin istikbali için, düşmana karşı göstermiş olduğu mücadele takdire şayandır. O gece kahraman polisimizin FETÖ’nün 1 dolarlık hainlerine karşı gösterdiği direniş, ülkemizi uçsuz bucaksız bir uçurumun kenarından almıştır. Şüphesiz bunu, kahraman polisimize ve aziz milletimize borçluyuz.

Bu duygu ve düşüncelerimle, her türlü tehlike karşısında milletine siper olan Emniyet Teşkilatımızın 172. kuruluş yıl dönümünü ve polis haftasını kutluyor, görevlerini kahramanca yerine getirirken şehit olan polislerimizi rahmetle anıyor, vazife başındaki tüm memurlarımıza çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyor, Onları Allah’a emanet ediyorum”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, polis teşkilatının 172. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Çakır’ın mesajı şöyle:

“Türk Polis Teşkilatı, ülkemizdeki, huzur, güven ve istikrar ortamının korunmasındaki en büyük güvencedir. Her geçen gün kendini yenileyen ve geliştiren Türk Polis Teşkilatı, milletimizin can ve mal güvenliğinin yanı sıra kamu düzeninin sağlanması, huzur ve barış ortamının korunması amacıyla fedakârca çalışmaktadır.

Polis demek memleketi ve milleti korumak demektir, polis demek insan hak ve özgürlüklerine riayet demektir, polis demek iyilerin dostu, kötülerin düşmanı demektir, polis demek güven demektir.

Başımız her sıkıştığında müracaat ettiğimiz, kötü zamanlarda karşımızda gördüğümüzde güven kazandığımız, haklı ve mağdur insanların yanı sıra kötü ve suçluların da hukuk kuralları çerçevesinde haklarını koruyan polisimiz, adaletin de en büyük yardımcısıdır.

10 Nisan Polis Günü dolayısıyla huzur ve güvenliğin sağlanması noktasında üstün gayret ve başarılı çalışmalarından dolayısıyla tüm teşkilat mensuplarımızın Polis Günü’nü kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. Ayrıca başta 15 Temmuz’da FETÖ hainleri tarafından şehit edilen polis kardeşlerimiz olmak üzere görevi başında şehit düşerek aramızdan ayrılanları rahmetle ve minnetle, gazi olanları şükranla yâd ediyor, aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum."

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Türk Polis Teşkilatının 172. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan, “Türk’da yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“Bugün kuruluşunun 172’nci yılını kutlayan polis teşkilatımız, huzur ve güvenin teminatı olmanın yanında, ülkemizin ve milletimizin övünç kaynağıdır. Evrensel hukuk ve insan hakları ilkeleri çerçevesinde fedakarca görev yapan polisimiz, milletimizin gurur abidesi olma özelliğini sonsuza kadar sürdürecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Polis, asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır’ ifadesiyle Türk polisinin özelliklerini ve niteliklerini en güzel şekilde ifade etmiştir. Türk polisi, ülkemizin ve milletimizin huzur ve güvenliğinin teminatı olduğunu 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında bir kez daha göstermiştir. Canı pahasına darbe girişiminin püskürtülmesinde üstün mücadele eden polis teşkilatımız, milletimizin gönlünde müstesna bir yeri bulunmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Türk Polis Teşkilatımızın 172’nci kuruluş yıldönümünü kutluyor, milletimizin huzuru ve güveni için, vatanın bölünmez bütünlüğü için şehit olan emniyet mensuplarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize ve emniyet mensuplarımıza aileleri ile birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 10 Nisan Polis Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında şunları ifade etti:

"Polis Teşkilatı huzur ve güvenliğimizi sağlarken gücünü halktan ve kanunlardan alarak yapmaktadır. Güvenlik güçlerimiz, polisimiz, görevini her zaman fedakârca yapmış, gerektiğinde canını vererek, görevlerini yerine getirmiş, bundan dolayı da toplumumuzun güven ve takdirini kazanmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ve asayişi temin etmek, suç işlemesini önlemek, suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri başarıyla yerine getiren Polis Teşkilatımızla gurur duymaktayız.

Emniyet Teşkilatı, modern koşulların gerektirdiği her türlü teknik ve idari donanıma sahip olarak, başarılı hizmetler vermeye devam etmektedir.

Ülkemizin köklü kurumlarından biri olan Polis Teşkilatının çok değerli mensupları vatandaşlarımızın huzur ve güveni için ülke çapında büyük bir fedakârlık göstererek, mesai mefhumu bilmeden, gece gündüz huzur ve güven için çalışarak, halkımızın destek, güven ve takdirini kazanmıştır.

Milletin bölünmez bütünlüğünü, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ve asayişi temin etmek, suç işlenmesini önlemek, suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri başarıyla yerine getiren Polis Teşkilatımıza müteşekkiriz. Halkın huzuru, güvenlik ve asayişin temini, devletimizin bütünlüğü için cefakârca hizmet veren Emniyet Teşkilatımızla gurur duyuyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Polis Teşkilatımızın 172. yıl dönümü dolayısıyla görevi başında şehit düşen polislerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Emniyet Teşkilatının değerli mensuplarına sağlık ve başarı diliyor, her daim güvenlik birimlerimizin görevlerinde yardımlarını esirgemeyen kıymetli Malatya ve Yeşilyurtlu hemşerilerime teşekkür ediyorum."

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnaf camiası olarak Türk Polis Teşkilatının 172. Kuruluş yıldönümünü tebrik ettiklerini bildirdi.

Keskin yaptığı yazılı açıklamada, “Ülkemizin en köklü kurumlarından olan Türk Polis Teşkilatının 172. Kuruluş yıldönümü esnaf ve sanatkar camiası olarak tebrik ediyoruz, Malatya Emniyet Müdürlüğümüzü çalışmalarından dolayı kutluyoruz. Malatya’da huzur sağlanması ve Malatya’nın huzur kenti olmasında Emniyet Teşkilatımızın büyük gayretleri bulunmaktadır. Devlet ile millet arasında polis teşkilatımız önemli bir köprü görevi üstlenmektedir. Polisimiz, her zaman esnaf camiası ile iç içe olmuş, sorun ve sıkıntılar diyalog ile çözülmüştür. Son zamanlarda şehrimizde yaşanan bazı sıkıntıların FETÖ terör örgütü ile mücadele kapsamında ihraç ve adli soruşturmalardan dolayı Emniyet teşkilatında ortaya çıkan kadro boşluğunun da etkili olduğunu biliyoruz. Bu sıkıntıları Emniyet teşkilatımızla el ele vererek, dayanışma içerisinde aşacağımıza inanıyoruz. ” dedi.

Keskin, “Emniyet Teşkilatımızın 172. Kuruluş yıl dönümün de şehit polislerimiz ile birlikte tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha anarken, Malatya Emniyet Müdürlüğümüzün kentimizde yapmış olduğu çalışmalardan dolayı tebrik ve takdir ediyoruz” ifadelerini kaydetti.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız