SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polis ve Jandarmadan Ortak Operasyon

A- A+ PAYLAŞ

Polis, iki kardeşin İstanbul'a yüklü miktarda esrar göndereceği istihbaratını aldı ve Jandarma'yla ortak operasyon yaptı. Yazıhan ilçesi'ndeki bu operasyonda 9 kilo 810 gram esrar ele geçirilirken, zanlılardan birini yakaladı, diğerini arıyor.

Operasyonla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü'nden şu açıklama yapıldı:

"Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü görevlilerimizce uyuşturucu madde konularına yönelik olarak yapmış oldukları istihbari çalışmalarda;
İlimiz Yazıhan ilçesinde ikamet eden 1956 doğumlu M.B. ve kardeşi 1963 doğumlu M.B. isimli şahısların ellerinde yüklü miktarda esrar maddesi olduğu ve bu esrar maddesini İstanbul iline gönderip pazarlayacakları ve bundan illegal kazanç elde edecekleri şeklinde bilgiler istihbar edilmiştir.

CMK.250. madde ile yetkili C.Savcısından alınan arama ve el koyma kararı ile birlikte il Jandarma Komutanlığı ve Yazıhan İlçe Jandarma Komutanlığı görevlileri refakatinde şahıslara ait ikamet ve müştemilatlarında yapılan aramada; 9 Kğ. 810 Gram Esrar maddesi ele geçirilmiştir.
1956 doğumlu M.B. isimli şahıs firar olarak aranmakta olup 1963 doğumlu M.B. isimli kardeşi hakkında “Teşekkül Oluşturmak Suretiyle Uyuşturucu Esrar Maddesi Ticareti Yapmak” suçundan tanzim edilen tahkikat evrakları ile birlikte 30.09.2005 günü mevcutlu olarak adli makamlara sevk edilmiş olup çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmışlardır.

Uyuşturucu ile mücadelemizde daha başarılı olmak için Malatya halkımızın desteğine ve doğru ihbarlarına ihtiyaç duyulmakla birlikte bu tür konularda halkımızın duyarlı olarak herhangi bir bilgileri olması halinde 155 Polis İmdat-Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Hizmetlerinde kullanılan 0.422.3223112 numaralı telefon ile irtibat kurmaları, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin korunması ve bir insanlık suçu olarak kabul edilmiş olan Uyuşturucu konusunda mücadelede en önemli adım olacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız