SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polis 'Yabancı Terörist Savaşçı' Yakaladı

0
Güncellendi - 2018-05-09 05:25:39
Polis 'Yabancı Terörist Savaşçı' Yakaladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Nisan ayında yapılan uygulama ve denetimlerin sonuçları açıklandı.

TEM ve KOM Şube Çalışmaları

Terörle Mücadele (TEM) ile Kaçakçılık ve Organize  Suçlarla Mücadele (KOM) şubeleri  tarafından yapılan çalışmalarda, FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütünün Malatya'daki yapılanmasına yönelik yapılan çalışmalarda; 64 kişi hakkında işlem yapıldığı; bunlardan 27'sinin tutuklandığı, 21'sinin adli kontrol kararı ile serbest bırakıldığı, 16'sının ise ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik olarak farklı illerin soruşturmaları kapsamında il dışından gelen talimat evrakları doğrultusunda 11 kişi hakkında işlem yapıldığı, işlem yapılan 5 kişinin soruşturma iline sevk edildiği, 1 kişinin ifadesinin ardından serbest bırakıldığı, 5 kişinin ise  firari olarak arandığı belirtildi.

Çatışma bölgelerinde faaliyet gösterdiği tespit edilen 1 YTS'nin (Yabancı Terörist Savaşçı) yakalanarak gözaltına alındığı, gözaltına alınan şüphelinin mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Kaçakçılık ve Mali Suçlara Yönelik Yapılan Çalışmalar

5607 Sayılı Kanun kapsamında 6 kişi hakkında işlem yapıldığı, bu kişilerden 77 adet kaçak cep telefonu, 24 şişe kaçak içki ve 30 litre boğma rakı (sahte içki), 83 kg nargile tütünü ele geçirildiği öğrenildi.

Kaçak Silah Ticareti suçundan 1 şüphelinin gözaltına alınırken, şüpheli adli makamlarca tutuklandı. Şüphelinin yapılan aramasında 3 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Resmi Belgede Sahtecilik suçundan 4 kişi hakkında işlem yapılırken, bu kişilerde yapılan aramalarda 3 adet sahte nüfus cüzdanı ve 1 adet sahte sürücü belgesi ele geçirildi.

Narkotik Çalışmaları

Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapmak ve kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak suçlarına yönelik toplam 25 operasyon gerçeşleştirildi.  Yapılan çalışmalarda 43 kişinin gözaltına alındığı,  bu kişilerden 16'sı hakkında TCK’nın (188/3.) 27 kişi hakkında TCK’nın (191.) kapsamında adli işlem yapıldı. Adli makamlara sevk edilen 12 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilirken, 1 şahıs adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Yapılan bu operasyonlar sonucu; 375,60 gr kubar esrar, 5 gr. toz esrar, 1.231 gr. sentetik kannabinoid, 10 gr. metamfetamin, 93 adet ecstasy, 547 adet kullanımı reçeteye tabi hap, 5 adet captagon maddesi ele geçirildi.

Asayiş Çalışmaları

Asayiş Şube Müdürlüğü ile Yeşilyurt ve Battalgazi Emniyet Müdürlüklerince yapılan şok uygulamalar ve yol uygulamalarında; 59 bin 444 kişinin GBT’sinin yapıldığı, aranan 161 şüpheli şahısın yakalanarak adli mercilere teslim edildiği, 31 ruhsatsız tabanca, 16 kuru sıkı tabanca, 19 av tüfeği, 62 adet av tüfeği kartuşu, 325 adet çeşitli çaplarda fişek, 243 adet uyuşturucu hap, 70 kesici alet ele geçirildi. Faili meçhul iki olayında aydınladıldığı belirtildi.

Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından Malatya'da bulunan umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde yapılan denetimler sonucu bir işyerinde bulunan 1072 Rulet, Tilt, Langırt, ve Benzeri Oyun Aletleri İle Makineleri hakkında Kanun kapsamında olduğu anlaşılan 1 adet monitör ve paramatik makinesine el konulduğu, ayrıca 2 şüpheli şahsa işlem yapıldığı öğrenildi.

1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanunu Çerçevesinde 2 tesise müşteri bilgilerini anlık olarak Kimlik Bildirim Sistemine göndermemekten toplamda 11 bin 884  TL, 1 şahsa da Kimlik Bildirim Sistemine bağlanmadan günlük kiralama işi yaptığından dolayı 11 bin 885, TL  olmak üzere toplamda 23 bin 769 TL  idari para cezasının uygulandığı, 1 tesisin de kapatılması için ilgili belediye başkanlığına gerekli yazışma yapıldığı belirtildi.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Süleyman (5 yıl önce)
    Yabancı Terörist Savaşçılar (YTS ler) gözaltına alınıp serbest mi bırakılıyor? Neden? Kaldığı yerden devam etsin diye mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet yildirim (5 yıl önce)
    Ulke yol gecen hanı ayrıcalikli sınıfta suriyeliler Allah sonumuzu hayir ede ama zor bu milletteki kafaylaa
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Daha gazla gerek bu operasyonlar devede kulak değil
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar aslan (5 yıl önce)
    Memleket Suriyeliden Afgandan velhasıl gocmenden geçilmiyor.Yazıklar olsun sınır kapıları yol gecen hanına döndü.İşidcisi teröristi kol geziyor.Ne zamana kadar bu insanlara devlet bakacak.Artık dönmeleri imkansız biz bile onlar kadar rahat davranamiyoruz. ülkeleri kan revan içinde onlar habire çocuk yapıyor
    0
    0
    Yanıtla