SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Polise AB Standartlarında Destek Verilmeli.."

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürü Orhan Savaş, AB standardında hizmet istenilen polise AB standardında sosyal desteğin verilmesi gerektiğini söyledi. Malatya Emniyet Müdürü Orhan Savaş, yaptığı açıklamada, polisle ilgili olarak son günlerdeki tartışmalarla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Polisin de halktan birisi olduğunu ve toplumun bir parçası olduğunu belirten Emniyet Müdürü Savaş, "Polis teşkilatımız son yıllarda ülkemizde yaşanan değişim ve gelişmelere hızla ayak uydurmuştur. Polis, AB'ye kendisini en iyi hazırlayan teşkilatların başındadır" dedi.

"BİZİ İŞİ BİLENLER ELEŞTİRSİN.."
Polise yapılan eleştirilerle ilgili olarak Savaş, "İki örnek vermek istiyorum. Geçen yıl ulusal medyamıza yansıyan eli bıçaklı bir adamın cadde ortasında karısını bıçaklaması, ordaki polisin ürkek ve korkak davranarak saldırgana karışmaması. İkinci olay, İstanbulda bir güvenlik görevlisinin banka soyup kaçan hırsızı vurarak öldürmesi. İnsanımız bir yandan 'polis seyretti görevini yapmadı, bir taraftardan da polis yargısız infaz yapıyor' diyor. Polis kamu otoritesini ve devletin otoritesini temsil ediyor. Polis yasaları uygulayınca, her şeyi bilenlerce eleştiriliyor. Biz konunun uzmanlarınca eleştirilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de polise belli gruplarca eleştirilerin yöneltildiğini vurgulayan Emniyet Müdürü Savaş, "Devlete ve rejime karşı olan çeşitli marjinal gruplar polis üzerinde bir takım şaibeler yaratarak, devlet üzerinde şaibeler yaratmak istiyor. Polisi karalayarak, devletimiz hakkında, rejimimiz hakkında dünya kamuoyu önünde bir takım şüpheler yaratılmak isteniyor. Bunlar mevcut rejimin karşısında olan bir takım grupcuklardır" şeklinde konuştu.

"KENDİMİZİ GELİŞTİRDİK.."
Son dönemde Türk Polis Teşkilatı'nın önemli ölçüde kendisini geliştirdiği ve dünyadaki gelişmelere ayak uydurduğunu belirten Emniyet Müdürü Savaş, "İlk görev yerim Ankara'da ben komiser yardımcısı iken, benim grup amirim olan başkomiserim ilkokul mezunuydu. 30 yıl önce başkomiser ilkokul mezunu iken, bu yıl 4 yıllık fakülte mezunu polis memuru. Dünyada son 15 yılda kullanılan teknoloji ve bilgiye ulaşma konusunda önemli gelişmeleri Türk Polisi'de yakalamıştır. Polisin kalitesi arttığı zaman, polisin halka verdiği hizmetin de kalitesi de artacaktır. Bizim insanımız her şeyin en güzeline layıktır" dedi.

"POLİS BU ÜLKE İNSANININ BİR PARÇASI."
Polis Teşkilatı'ndaki sosyal sorunlarla ilgili olarak da konuşan Malatya Emniyet Müdürü Orhan Savaş, şunları söyledi:

"Polis teşkilatı ülkemizin insanımızın bir parçasıdır. Son yıllarda yaşanan ekonomik krizlerden teşkilat olarak bizde nasibimizi aldık. Nasibimizi aldık derken, bugün 800 - 850 milyon lira maaş alan bir polis memurunu düşünün. Bu maaş ile Doğu illerinde belki bir sıkıntıya düşmez. Ancak büyük metropol şehirlerde örneğin istanbul'da 800 - 850 milyon lira maaş alan bir polis memuru, varoşlarda ancak 400 milyon liraya kiralık ev tutabilecektir. Kalacak olan 400 milyon lira ile hem kendi ve ailesi geçinecek. Bu polisin psikolojik durumu nasıl olacak? Polisden AB standartlarında hizmet isteniyor. AB'deki polisi verilen kalite ve desteği de polisimeze verelim. Polisimizin yaşam standartları da AB standartlarına getirilmeli. Kamu kuruluşları içerisinde en fazla intihar poliste olur. Polisin yüzde 90'ı stresten mide ülseridir. Yüzde 90'ında aşırı koşturmaktan varis vardır. AB üyesi ülkelerdeki polisin verdiği hizmet kalitesi isteniyorsa, AB ülkelerinde ki polise verilen sosyal destekte verilmeli. Polis bir asker kadar disiplinli, bir hukukcu kadar huhuk adamı, bir anne kadar şefkatlidir. Korkuya dayalı güvenlik değilde, özgürlüklere ve sevgiye dayalı güvenliği sağlarsak, ülkemiz daha huzurlu olur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız