SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polise 'Değişme' Konferansı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez, "Değişimden değil, yenileşmeden yanayız" dedi.

İl Genel Meclisi Salonu'nda emniyet görevlilerine, İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez tarafından, "Değişme" konulu konferans verildi.
İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dönmez, değişim ve yenileşme konularını örnekler vererek anlattı. Mevlana'nın "Dün dünle beraber gitti, yeni şeyler söylemek lazım cancağızım" sözünü hatırlatan Prof. Dr. Burhanettin Dönmez, yenileşmeye ayak uydurmak zorunda olduğumuzu ifade etti.

Avrupa'ya ayak uydurmak gibi değişme değil de, yenileşmenin önemini anlatan Dönmez, "Türkiye'de bir çekirdek aile var. Avrupa'da çekirdek aileler bölündü. Bu nedenle Avrupa'nın dönüşümüne değil, iyi şeylerin yenileşmesini savunuyoruz" şeklinde konuştu.

Yıllar önce maddi imkansızlık nedeniyle yiyecek bulunmadığından herkesin zayıf olduğunu, günümüzde ise gıda bolluğundan şişman insanlar ve obezitenin arttığına parmak basan Dönmez, günümüzde yaşanan aile değişiminden de örnek verip, "Mesela bir sanatçıya soruyorlar 'Evlenmeyi düşünüyor musunuz?' sanatçı, "seviyeli birliktelikten yanayız' diye cevap veriyor. Ne demek seviyeli birliktelik. İşte bazı durumlarda bu hale geldik. Bu değişimdir. Bu değişimlere karşıyız" ifadelerini kullandı.

Yenileşmenin de insanı kendisini geliştirmesi açısından önemli olduğuna parmak basan Dönmez, "Çağın yeniliklerine ayak uydurup, yenilikleri takip eden başarılı olur. Değişim değil, yenileşmeden yanayız" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız