SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polise Gözaltı Kursu

A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordine ettiği 'Terörle Mücadelede Yakalama ve Gözaltına Alma Yöntemleri' kursa Adıyaman'da başladı. Kursa Malatya'dan da polisler katılıyor.

Polisevi'nde gerçekleştirilen kursun açılışına Vali Ramazan Sodan, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, emniyet müdürleri ve şube müdürlerinin yanı sıra kursa katılan polis memurları katıldı.

Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Malatya, Mardin, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinden toplam 20 kişinin katılacağı kursun 4 gün süreceği belirtildi.

Kurs saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Emniyet Müdür Yardımcısı Erol Etlik yaparak, yakalama mevzuatı, terör suçlarına yaklaşım tarzı, tutanaklar, dijital delilleri müdahale, olay yerinin muhafazası ve ilk ekibin görevleri, yakalama ve göz altına alma teknikleri, terör suçlarında soruşturma ve operasyon derslerinin kursta verileceğini söyledi.

Emniyet Müdürü Mehmet Bilici ise, AB'ye uyum çerçevesin de bu tür kursların gerekliliğine işaret ederek, Adıyaman'da 2008 yılından beri 7 kurs düzenlendiğini ve bu kursun 8. olduğunu ifade etti.

Bilici, personelin bilgi ve becerilerinin arttırılması noktasında bu kursun önemli olduğunu ve iller arasındaki diyalogların arttığına aktardı.

Vali Ramazan Sodan'da açılış konuşmasında eğitimin her alanda önemli olduğunu kaydederek, " Polisin eğitim alması suç ve suçlularla mücadelede daha etkin olunmasını sağlar. Suçlular her gecen gün kendilerini yenileyerek yeni suç teknikleri ortaya çıkmaktadır. Buna karşın polisinde en hızlı şekilde kendini yenilemesi ve konusunda uzmanlaşması gerekmektedir" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Vali Ramazan Sodan, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül ve Emniyet Müdürü Mehmet Bilici'ye hediye verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız