SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polise Kamyonetten Ateş Açıldığı Anonsu Üzerine

0
Güncellendi - 2018-07-16 05:38:48
Polise Kamyonetten Ateş Açıldığı Anonsu Üzerine
A- A+ PAYLAŞ

Cadde üzerinde seyreden hurda toplayıcısı kamyonetten “ses” ve “duman”ın aynı anda çıktığını gören seyir halindeki polis ekibinin peşine düştükleri araçtan “kendilerine ateş açıldığı” anonsu üzerine Emniyet ekipleri alarma geçti.

Olay, 14 Temmuz Cumartesi gecesi saat 23.45 sularında Sivas Caddesi ile Cezmi Kartay Caddesinin birleştiği noktada meydana geldi. Cadde üzerinde seyretmekte olan bir resmi polis ekibi, o esnada önlerinde seyir halindeki bir karton ve hurda toplayan kamyonetten gelen seri patlamalar ve duman üzerine, aracın peşine düştü. Polis ekibi takibi sürdürürken, patlama ve duman çıkması üzerine, ekipteki görevliler, kendilerine ateş açıldığı anonsu yaptılar.

Polis ekibinin anonsu üzerine Emniyetin çeşitli birimlerinden çok sayıda ekip bölgeye sevk edildi. Takipteki ekip tarafından durdurulan aracın üzerinde bulunan 3 şüpheli ile aracın ön kısmında bulunan 2 şüpheli olmak üzere toplam 5 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada her hangi bir silaha ulaşılamazken, kamyonetin kasasındaki tüm karton ve hurdalar aşağıya indirilerek tek tek kontrol edildi. Ancak, aracın içinden de ve malzemelerin arasında da her hangi bir silaha ulaşılamadı.

Kamyonetin üzerindeki 3 şüpheli, aracın üzerinde seyir halinde iken kendilerine cadde üzerinde bulunan binanın birinden yüksekten “maytap” atıldığını iddia ettiler. Aracın önünde oturan şüpheliler ise her hangi bir ses duymadıklarını ileri sürdüler.

Çevre apartmanlarda oturan vatandaşlar ise, ses duyduklarını, ancak sesin maytap ya da torpil patlatma olabileceğini ileri ifade ettiler.

5 şahıs polis merkezine götürüldü.

-Yasak ama dinleyen kim!

Bu arada, zaman zaman mahalle aralarında silah ile ateş açıldığı ihbarları üzerine, verilen adreslere gönderilen polis ekipleri yaptıkları araştırma sonrasında, “Çocuklar maytap patlatmışlar” ya da “Havai fişek patlatılmış” tespitinde bulunuyorlar. Ancak Malatya Valiliği tarafından Şubat 2011 tarihinde alınan karar ile Malatya il genelinde bıçak taşıma, havai fişek ve diğer şenlik fişeklerinin yakılması ile birlikte park ve bahçelerde ateş yakılması ve cafe ile eğlence yerlerinin camlarının siyaha boyanması yasaklanmıştı.

Yine, Malatya İl Mahalli Çevre Kurulu’nun 8 Eylül 2011 tarihli kararında Malatya’da eğlence amaçlı havai fişek, maytap kullanımının yanı sıra susturucu veya ses giderici diğer parçaları olmadan motorlu kara taşıtı kullanımı yasaklanmıştı.

Malatya Valiliği’nin söz konusu yasakları kaldırdığına dair kamuoyuna yansıyan bir kararı bulunmuyor.

Buna rağmen, gürültü kirliliği başta olmak üzere, yasakların ihlali giderek yoğunlaşıyor.

-Hurdacı araçlarından şikayet..

Öte yandan, Malatya’da karton ve hurda toplayan kamyonetlerin trafikte sıkıntıya neden olmaları yanında, gece yüksek sesle müzik çalarak cadde ve sokaklarda dolaşmaları da vatandaşların tepkisine ve sık sık polise ihbarda bulunmalarına neden oluyor, ancak bu da bir türlü önlenemiyor.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • gaddar (5 yıl önce)
    o kadar yorum yazmışsınız elinize sağlık ama bu olanlar bu yazılanlar kimsenin umrunda değil beş dakka sonra yine aynı malatya maganda dolu hapçı esrarcı tofaşlarda suriyeliler kadınlara kızlar sarkıp laf atıyorlar kimsenin umrunda değil bunlar
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet aycı (5 yıl önce)
    mücelli piskopatların ve hap cıların mekanı olmuş rezillik dizboyu ayrıca ekzoz ses yükselticileri ve son ses müzikle dolaşan dogan lar şahin ler hurda kamyonları resmen devlete meydan okuyorlar bölgede 3 adet ilköğretim okulu var bir an önce o sokak mobese ile gözetlenmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Aliveli (5 yıl önce)
    Buldunuz garibanı binin boynuna polis torbacı kovalasın zabıtalık yapmadın klavye delikanlılarınında maşallahı var
    0
    0
    Yanıtla
  • Trbey44 (5 yıl önce)
    Hurda toplayan karton toplam ekmeklerini çöpten kazanıyor malatya ahalisi bizler şehrin gönüllü temizlikcileriyiz ekmegimizi kazanıyoruz iki tane denge sizin cezası tüm karton toplayan hurdacilara kesilmemesi hırsızlığın yapıyoruz onun bunun namusunami göz dokuyoruz ekmeginizimi elinizden alıyoruz burda müzik diyorsunuz yüksek sesle dinleniyor diyorsunuz bunu birtek tofascilar ve hurda çıkar kamyoncular yapmıyor hepiniz yapıyorsunuz ve ne araçlar biliyoruz görüyoruz trafikte son ses müzikle gece yarıları gezenleri mahalle aralarında bırakın bunlardı işinize bakın bana sigortalı iş düzgün maaş verecek deniz ben bırakayım bu işi bol keseden atan vatandaş hodri meydan bizim askerin üzere polisimizede hizmetimiz sonsuzdur hiç bir sekilde mukavemet veya fiili birsey yapmayız bırakın bunlari da ekmegimizi bakalim turkiyede okadar çok üzerine gidilmesi gereken olay varken bi biz kaldık sanki millet parklarda bahçelerde uyuşturucu satanlar toptancılar kullanıcılarına caddelerde gezemezken bir biz kaldık ha oyle mi işinize bakın yav işinize bakın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Celal (5 yıl önce)
    Bunlardan gına gelen bir benim zannediyorum memlekette herkese aynısını yapıyorlarmiş. Bazıları arabayı üzerine sürerler, araç zaten gezici disko müzik son ses, trafiği tikarlar, hiç olmayacak yerde U çizer gözünün önüne bak der... Kısacası arlı arından utanmış arsız benden korktu sanmış... Bunları dile getiren biz değil basınımız olmalı, çözümü ise emniyet güçlerimiz ve yöneticilerimiz sağlamalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Uncu (5 yıl önce)
    Polis cekiniyor ben karismayam bela olurlar bana ne diyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (5 yıl önce)
    Malatya emniyeti radar atmaktan başka birşey yapmıyor kartoncular devirin sahibi gibi dolaşıyor trafik polisleride film gibi bakıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert korkmaz (5 yıl önce)
    Sayın valimizden ve emniyetimizden kağıt toplayan araçlar için acil bir önlem alınmasını bekliyoruz . Şehir merkezinde akşamın erken saatlerinde bu tür insanlar hem trafiği felç etmekte, hem de toplumu huzursuz etmektedirler. Bu işi yapan insanların adım başı durup, trafikte kavgalara yol açmaları ve bunlarında sürekli kavgalara dönüşmesine neden olmaktadir. Derhal bu insanlara gerekli dersler verilip, gerekli cezalar verilmelidir. Gece saat 01.00 den önce trafiğe sokulmamalıdır. Yoksa bu tür şeyler ölüme kadar gidecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • alican (5 yıl önce)
    Meydan boş nasılsa kafayı çekip saga sola ateş edin..Akşam balkonda oturuyoruz üç adet silah sesi duyduk saçmalar dan biri balkon demirine geldi allahtan...Aynı şekilde saçmalar komşunun evinede gelmiş..Epey bir aradık. gece vakti.Mekan topsöğüt ddy üst geçidi mezarlık ve hal binası yolu..Ne olur yani orada geceleri yolu tutup arabaları bi arasanız inan çok şey bulursunuz bence..Açıkça biz yapamıyoruz başınızın çaresine bakın diyin biz hallederiz inan buna gücümüz var..Sayın valim sayın emniyet müdürüm. bu dengesizler meydanı boş bulmuş kafalarına göre eğleniyorlar.Silah bu birilerinin ölmesimi gerekiyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Düğünlerde halen gırla silah atılıyor çoğu köyde. Devlet bunu biliyor, görüyor, ihbar da alıyor. Netice??? O çöp kamyonetleri trafiğin anasını ağlatır, ceza yok, vergisini ödeyen vatandaş 5 dakka dörtlülerini yakıp eczaneden ilaç aldı mı park cezası!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    Ben yorumlara bakarsanız daha önce bu konuda yorum yapmıştım Malatya da korton toplayıcıları ve doğan şahin cileri arama yapsalar çok şeyler bulursun z ama emniyet birazda bu yapılan yorumları okusalar iyi olacak geçmş olsun polisimize
    0
    0
    Yanıtla
  • Demo (5 yıl önce)
    Hurda toplayan kamyonetler trafikte tehlike saçıyor.Çok hızlanıyorlar ,yolu kapatarak hurda topluyorlar kalitesiz araçlar belki freni tutmayan.illa ölümlü kaza mı olması gerek! ana çöp boşaltma yerinde hurdasını toplasa daha iyi değil mi?
    0
    0
    Yanıtla