SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polise Kobra Zırhı

A- A+ PAYLAŞ
 
TSK tarafından özellikle Güneydoğu'da terörle mücadelede etkin olarak kullanılan ve her türlü doğa koşulunda hareket kabiliyeti olan Cobra tipi zırhlı araçlar ilk kez Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından satın alınarak Hakkari Emniyeti'ne verildi. Shortland'ların son zamanlarda olaylara müdahale ve teknik bakımdan yetersiz kalması nedeniyle değiştirilmeleri konusunda emniyet birimleri raporlar hazırlamıştı. Geçtiğimiz ay Çukurca'da yaşanan ve 24 askerin şehit düştüğü çatışmalarda ilçe merkezindeki saldırılar da asker tarafından bu araçlarla püskürtülmüştü. 
 
TEKNİK OLARAK YETERSİZ
Her gün terör örgütü tarafından taciz ateşine uğrayan polis ekiplerinin müdahalelerde kullandıkları 'shortland' tabir edilen zırhlı aracın sık sık kaza yapması polisi yeni arayışa itmişti. Kazalar sonucu verilen birçok şehitten sonra sportland araçlar incelemeye alınmış ve teknik bakımdan yetersiz olduğu ortaya çıkmıştı. Polisin saldırı anında veya takip esnasında yetersiz olan shortland'ların bir çok kazaya neden olmasını üstlerine bildirmesinin ardından yeni araçlar için incelemeye başlatıldı. 
Geçtiğimiz ay Çukurca'da yaşanan ve 24 askerin şehit düştüğü çatışmalarda, teröristlerin askeri birliğe sızmalarına 'Cobra' isimli zırhlı araçların müdahalesiyle püskürtüldüğü, bu araçların ani hareket edebilme ve teknik bakımdan shortland'lardan birçok yönüyle üstün olduğu da zaten alım konusunda harekete geçmiş bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bildirildi. Ardından polisin kullanması için ilk kez bir askeri araç polise verildi ve iki Cobra zırhlı araç Hakkari Emniyeti'ne teslim edildi. 
 
AKŞAM DUYURMUŞTU 
Shortland kazalarının sık sık artması üzerine yetkilerle görüşen AKŞAM konuya dikkat çekmişti. Shortland'ların kullanışlı olmadığını belirten üst düzey bir emniyet yetkilisi 'Kullandığımız 'shortland' araçlar 1990'lı yılların teknolojisini taşıyor. Üreticisi tarafından halen modernize edilmedi' demişti.
 
COBRA'NIN ÖZELLİKLERİ
Otokar firması tarafından üretilen Cobra, TSK'nın zırhlı tekerlekli araç (ACV) ihtiyacı doğrultusunda en uygun çözümü sağlamak üzere geliştirildi. Cobra, iyi bir balistik korumanın yanı sıra, aynı platformun farklı görevlere uyarlanabilir olması ile tanınır. 9 personel taşıma kapasiteli aracın suda hareket kabiliyeti bulunuyor.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız